Πληρώνουμε με "καπέλο" 30%...

Επιχείρηση «καθαρές-"net" τιμές» ξεκινά η κυβέρνηση, επιδιώκοντας το ξεφούσκωμα των τιμών των προϊόντων, αλλά και την αντιμετώπιση της φοροαποφυγής των βιομηχανιών και των αλυσίδων λιανικού εμπορίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει δώσει το «πράσινο φως» στον....
υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και στον υφυπουργό Ανάπτυξης, Θανάση Σκορδά, να ετοιμάσουν νομοθετική διάταξη με την οποία θα αναγράφονται στα τιμολόγια όλες οι παροχές που κάνουν οι εγχώριες και πολυεθνικές επιχειρήσεις, μετά τη χονδρική πώληση των προϊόντων τους στα σούπερ μάρκετ και στα άλλα καταστήματα λιανικής.

Αυτά τα «δώρα» δίνονται από τις βιομηχανίες στο εμπόριο, προκειμένου να αποκτήσουν καλύτερη θέση στα ράφια των σημείων πώλησης. Η μορφή τους είναι πιστωτικά σημειώματα, εκπτώσεις επί του τιμολογίου, επιπλέον παλέτες προϊόντων, κλπ.

Ωστόσο, οι παροχές αυτές, στην πλειονότητά τους, δίνονται, όπως προαναφέρθηκε, εκ των υστέρων κι επιπλέον δεν μετακυλίονται εξ΄ ολοκλήρου στην κατανάλωση. Δηλαδή, δεν φαίνονται στους τιμοκαταλόγους χονδρικής πώλησης, αλλά και στο τέλος οι καταναλωτές δεν αγοράζουν όσο θα έπρεπε φθηνότερα τα προϊόντα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι έρευνες του υπουργείου Ανάπτυξης έχουν δείξει πως οι παροχές φουσκώνουν κατά 25% με 30% την τελική τιμή του προϊόντος.



ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια