Η κρίση χτύπησε την διάσημη γιορτή ντομάτας της Ισπανίας «Tomatina»

Για πρώτη φορά σε σχεδόν 70 χρόνια τουρίστες και ντόπιοι «μαχητές» στην παραδοσιακή «Tomatina» της Ισπανίας κλήθηκαν να πληρώσουν... εισιτήριο συμμετοχής.
Τουλάχιστον 20.000 τουρίστες και δεκάδες χιλιάδες ντόποιοι αλλά και κάτοικοι περιοχών γύρω από τη Βαλένθια, συνέρευσαν και φέτος στην κωμόπολη Bunol της Ισπανίας για να.... πάρουν μέρος στην ετήσια παραδοσιακή γιορτή....
της ντομάτας, την «Tomatina», ευρύτερα γνωστή ως ο «μεγάλος ντοματοπόλεμος της Ισπανίας»...

Η γιορτή αυτή, που διεξάγεται από το 1945 και μετά ανελλειπώς κάθε χρονιά, έχει μετεξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές ατραξιόν της Ισπανίας, μόνο που φέτος επλήγη και αυτή από την οικονομική κρίση.


Συγκεκριμένα, στα 67 χρόνια που διοργανώνεται, φέτος ήταν η πρώτη φορά που οι αρχές της πόλης και οι διοργανωτές του φεστιβάλ ζήτησαν από κάθε συμμετέχοντα ένα είδος «εισιτηρίου», ύψους 10 ευρώ, προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα της διοργάνωσης και περισσότερα αυτά της... αποκατάστασης της πόλης μετά από τον διήμερο «πόλεμο» κατά τη διάρκεια του οποίου όλη η πόλη “βυθίζεται” κάτω από δεκάδες τόνους ώριμης ντομάτας!

Φέτος οι «μαχητές» της Tomatina εφοδιάστηκαν με περίπου 120 τόνους ντομάτας. Πάλι καλά, καθώς πέρυσι στην ίδια «μάχη» πήραν μέρος διπλάσιοι τουρίστες, περίπου 40.000 από κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ τα «πολεμοφόδια» είχαν ξεπεράσει τους 130 τόνους...

Πάντως η Tomatina στην Ισπανία είναι η πιο γνωστή, όχι όμως και η μοναδική «ιορτή ντομάτας» στον κόσμο.

Κάθε χρόνο, τον Γενάρη, διεξάγεται ένας εξίσου εντυπωσιακός ντοματοπόλεμος στην πόλη Boyaca, της επαρχίας Sutamarchan, στην Κολομβία, ενώ κάθε Φλεβάρη διεξάγεται «ντοματοπόλεμος» με χιλιάδες συμμετέχοντες και στην πόλη Quillon, της Χιλής.





















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια