«Λουκέτο» σε επτά πρατήρια γιατί δεν εγκατέστησαν σύστημα εισροών-εκροών...

Παρόμοια ποινή αντιμετωπίζουν άλλα 41 πρατήρια επί συνόλου 1250 σε Αττική και Θεσσαλονίκη - Το ίδιο σύστημα θα πρέπει να εγκαταστήσουν έως τις 15 Οκτωβρίου και οι μεταπωλητές του πετρελαίου θέρμανσης

Τα πρώτα λουκέτα σε....

πρατήρια που δεν είχαν εγκαταστήσει σύστημα εισροών - εκροών ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Πρόκειται για επτά πρατήρια για τα οποία διαπιστώθηκε στον έλεγχο ότι δεν είχαν προχωρήσει στην τοποθέτηση του συστήματος αν και οι ιδιοκτήτες τους υποστήριξαν ότι έχουν κάνει τη σχετική παραγγελία.

Την ίδια ποινή, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, αντιμετωπίζουν άλλα 41 πρατήρια, επί συνόλου 1250 σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Εν τω μεταξύ υπεγράφη σήμερα απόφαση για την επέκταση του συστήματος εισροών – εκροών στους μεταπωλητές του πετρελαίου θέρμανσης, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν εγκαταστήσει το σύστημα μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2013. Αυτό που εκκρεμεί είναι η επέκταση του συστήματος σε διυλιστήρια και εταιρείες εμπορίας.

Αναφερόμενος σε όσους δεν συμμορφώθηκαν ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε ότι τα πρατήρια δεν πρόκειται να ανοίξουν εάν δεν υπακούσουν στη νομοθεσία. «Ο νόμος θα εφαρμοστεί απολύτως. Δεν θα ανεχθούμε να υπάρχει τρύπα στο σύστημα από την αρχή μέχρι το τέλος της αλυσίδας του εμπορίου πετρελαιοειδών. Έτσι θα αντιμετωπιστεί η λαθρεμπορία και η φοροδιαφυγή» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Μετά την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, εκκρεμεί η εγκατάσταση σε 5 περιφερειακές ενότητες και συγκεκριμένα σε Αχαΐα, Μαγνησία, Λάρισα, Ηράκλειο και Ιωάννινα και μέχρι την Άνοιξη του 2014 το πλάνο προβλέπει να έχει εγκατασταθεί το σύνολο σε όλη την επικράτεια.

Τέλος, ο υφυπουργός αποκάλυψε ότι έχει ολοκληρωθεί η επισκευή του «μυστικού» αυτοκινήτου, το οποίο θα κάνει ελέγχους...

nonews-news.blogspot

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια