«Εθνικό» θέμα το λουκέτο του ΣΔΟΕ στο μαγαζί που τραγουδούσε ο Πάνος Κιάμος

Τι κι αν το ΣΔΟΕ εντόπισε παραβάσεις και έβαλε 48ωρο λουκέτο στο νυχτερινό κέντρο στην Καλλιθέα Χαλκιδικής όπου εμφανιζόταν ο Πάνος Κιάμος; Τι κι αν δεν κόπηκαν αποδείξεις; Τι κι αν η αστυνομία πήγε δις στο μαγαζί και έκανε δυο συλλήψεις;

Το μαγαζί λειτούργησε....
κανονικά, το κράτος έγινε ξανά περίγελος, η φοροδιαφυγή δεν πατάχθηκε και το θέμα είναι τις τελευταίες ώρες... «εθνικό ζήτημα».

Η κόρη του επιχειρηματία κι ένας υπάλληλος συνελήφθησαν και σήμερα οδηγούνται στον εισαγγελέα Πρώτο θέμα στις εφημερίδες, πρώτο και στα κανάλια. Παράλογο; Όχι, αν σκεφτεί κανείς πως η κυβέρνηση έχει κάνει την πάταξη της φοροδιαφυγής «παντιέρα» της αναγέννησης της Ελλάδας αλλά και με δεδομένο πως το μόνο που ζητούν επιτακτικά οι δανειστές για να αποφευχθούν τα νέα μέτρα και οι νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, είναι να «πιαστούν» οι φοροφυγάδες!

«Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι στις τουριστικές περιοχές για πάταξη της φοροδιαφυγής» ακουγόταν συνεχώς την περασμένη εβδομάδα. Και έγιναν οι έλεγχοι. Αλλά τους έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια. «Σφύριξε κι... άνοιξε» όπως γράφει και το Έθνος, παραφράζοντας το τραγούδι του Πάνου Κιάμου (σ.σ. Σφύριξα κι έληξες). 

Κιάμος: Εγώ δε φταίω

Ο γνωστός τραγουδιστής εμφανίστηκε κανονικά στο νυχτερινό κέντρο Summer Fix της Χαλκιδικής, παρά το 48ωρο λουκέτο που είχε βάλει το ΣΔΟΕ όταν, μετά από έλεγχο, προέκυψε πως δεν είχε κοπεί καμία απόδειξη για τους 500 πελάτες του μαγαζιού. 
Το μήνυμα του Πάνου Κιάμου
Το μήνυμα του Πάνου Κιάμου
Αποφάσισε, πριν από μερικές ώρες, να αναρτήσει μια δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα του στο Facebook, όπου ανέφερε: «Σχετικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα στο κέντρο "SUMMER FIX" της Χαλκιδικής, όπως είναι προφανές, ουδόλως ευθύνομαι. Εν προκειμένω τήρησα, όπως πάντα κάνω και ως και εκ του νόμου οφείλω, τις απορρέουσες από την έγγραφη συμφωνία μου με την επιχείρηση υποχρεώσεις μου». 

Δυο συλλήψεις, μια διαθεσιμότητα και το πρόστιμο των 12.000 ευρώ

Κι όλα αυτά έγιναν για... 12.000 ευρώ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Έθνος, το διοικητικό πρόστιμο που θα κληθεί να πληρώσει ο επιχειρηματίας στην εφορία δεν ξεπερνά τις 12.000€. Και αυτό γιατί υπάρχει πλαφόν 15 αποδείξεων σε αυτές που καταλογίζονται ως παράβαση, ανεξάρτητα από το πόσες αποδείξεις δεν εξέδωσε ο επιχειρηματίας.
Για κάθε απόδειξη, το πρόστιμο είναι 800 ευρώ. Έτσι, επιχειρηματίας που δεν εξέδωσε 200 αποδείξεις, θα πρέπει να πληρώσει 12.000 ευρώ (800 Χ 15 = 12.000). 

Ο ίδιος δήλωσε στο NewsIt πως η εντολή που είχε δώσει στους υπαλλήλους του ήταν να κόβουν για τα πάντα αποδείξεις. 

Σήμερα οδηγούνται στον εισαγγελέα οι δυο συλληφθέντες. Ο πρώτος συνελήφθη την πρώτη φορά που η αστυνομία έφτασε στο μαγαζί μετά το λουκέτο και η δεύτερη είναι η κόρη του επιχειρηματία, που συνελήφθη τη δεύτερη φορά που έφτασαν οι αστυνομικοί στο νυχτερινό κέντρο. Και τις δυο φορές, όχι μόνο δεν απαίτησαν να διακοπεί το πρόγραμμα και να κλείσει το μαγαζί, αλλά απλά έκαναν τις συλλήψεις κι έφυγαν.
Γι’ αυτό τέθηκε σε διαθεσιμότητα και η αστυνομικός που εκτελούσε χρέη διοικητή του αστυνομικού τμήματος Κασσανδρείας. 
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια