Οι δολοφόνοι ισλαμοασίστες η αλλιώς αδελφοί μουσουλμάνοι "στήνουν "βίντεο με δήθεν νεκρούς....

"Στημένες" φωτογραφίες προωθούν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι στα μέσα ενημέρωσης της Αιγύπτου, αλλά και του εξωτερικού, όπως αποκαλύπτει το video
Κυβερνητική εντολή στην αστυνομία να χρησιμοποιεί πραγματικά πυρά στις επιθέσεις δημοσίων κτιρίων
Έκαψαν εκκλησίες και τζαμιά
Στους 578 οι νεκροί, 3.700....
οι τραυματίες
Παρατάθηκε η κράτηση του Μόρσι για 30 ημέρες
Δείτε συγκλονιστικές ΦΩΤΟ και VIDEO

Κόσμος διαδηλώνει, κρατώντας πανό, κάποιοι είναι τραυματισμένοι στο έδαφος και άλλοι τους παρέχουν τις πρώτες βοήθειες... Το σκηνικό, πολύ καλά σκηνοθετημένο, και οι φωτογραφίες άκρως πειστικές... Ο στόχος επετεύχθη και οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι έχουν όλα τα στοιχεία για να αποδείξουν ότι δέχτηκαν επιθέσεις, σε μια... ειρηνική διαδήλωση υπέρ του Μοχάμεντ Μόρσι.

Προφανώς, αυτό δεν είναι το μόνο τους επίτευγμα, καθώς σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι υποστηρίζουν ότι βρέθηκαν 20 πτώματα, κάτω από την εξέδρα, όπου γίνονται οι ομιλίες τους στην πλατεία Ραμπάα αλ-Ανταουίγια... Ωστόσο, θα γίνει ιατροδικαστική έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου τους, καθώς στελέχη της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι τους σκότωσαν οι ίδιοι οι ισλαμιστές για να "ανεβάσουν" τον αριθμό των νεκρών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΒΙΝΤΕΟ


Αυξάνονται οι νεκροί

Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό οι νεκροί έχουν φτάσει τους 578 μέσα σε 24 ώρες και συνεχώς αυξανεται, καθώς τόσο οι οπαδοί όσο και οι αντίπαλοι του Μόρσι αψήφησαν την απαγόρευση της κυκλοφορίες και οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν τη νύχτα.

Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι 228 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μόνον στην πλατεία Ραμπάα αλ Ανταουίγια, όπου βρισκόταν ο μεγαλύτερος καταυλισμός υποστηρικτών των Αδελφών Μουσουλμάνων που πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία εκεί επί ενάμιση μήνα.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε το απόγευμα ότι η διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας –που επέβαλε στο Κάιρο και άλλες 13 πόλεις– συντομεύεται, ωστόσο το βράδυ ακύρωσε αυτήν την απόφαση. Έτσι η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα αρχίζει στις 19:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας), και θα διαρκεί ως τις 06:00 (07:00).
Κυβερνητική εντολή για χρήση πραγματικών πυρών

Παράλληλα, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στην αστυνομία να χρησιμοποιεί πραγματικά πυρά για να αμύνεται σε περίπτωση που δέχεται επίθεση ή σε περίπτωση που σημειώνονται επιθέσεις εναντίον δημοσίων κτιρίων και δημόσιας περιουσίας, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Η ανακοίνωση αυτή δημοσιοποιήθηκε μερικές ώρες αφού ισλαμιστές διαδηλωτές πυρπόλησαν ένα κυβερνητικό κτίριο σε ένα προάστιο του Καΐρου και την επομένη της αιματηρής επιχείρησης καταστολής των διαδηλωτών με εκατοντάδες νεκρούς.

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου παράλληλα διεμήνυσε ότι είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει «τρομοκρατικές ενέργειες» στις οποίες προβαίνουν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι.

Κυβερνητική ανακοίνωσε υποστήριξε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «ένα εγκληματικό σχέδιο για να καταστραφούν οι πυλώνες του αιγυπτιακού κράτους», πάντως ανέφερε ότι η μεταβατική κυβέρνηση που υποστηρίζει ο στρατός επιζητεί μια «συνεκτική πολιτική διαδικασία», ανοικτή σε όποιον δεν ενέχεται στη βία.

Στο μεταξύ πηγές των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας και των υπηρεσιών υγείας ανέφεραν ότι τουλάχιστον τέσσερις στρατιωτικοί έπεσαν νεκροί από πυρά αγνώστων ενόπλων κοντά στην πόλη Ελ Αρίς, στην σχεδόν ανεξέλεγκτη από τις δυνάμεις ασφαλείας περιοχή του βορείου Σινά.

Σε άλλο επεισόδιο πέντε στρατιωτικοί τραυματίστηκαν όταν επίσης άγνωστοι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον μιας στρατιωτικής σκηνής, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια