Ήπειρος: Το θανάσιμο μυστικό του Μάριαν Κόλα - Η επικήρυξη στο χωριό του!


Φυσικά αυτά που αναφέρει το ρεπορτάζ είναι μάλλον ευσεβείς πόθοι κάποιων αξιωματικών αστυνομικών  αφού ο ίδιος ο Κόλα πριν ένα μήνα βρισκόταν στο χωριό του και δεν τον πείραξε κανείς όπως λέει ο ίδιος ο θείος του . 
Τώρα πως κυκλοφορούν αυτές οι φήμες δεν ξέρω. Το πιο πιθανόν είναι να κυκλοφορούν από τους ίδιους τους αστυνομικούς προς τους δημοσιογράφους, που προσπαθούν να καλύψουν την τεράστια ξεφτίλα τους στην....
όλη επιχείρηση φιάσκο!!!!
Όλοι γνωρίζουν ότι οι Αλβανοί κακοποιοί έχουν χαθεί πια εκτός από κάποιους υψηλόβαθμους αξιωματικούς που λένε πως οι Αλβανοί είναι ακόμα εδώ και σκαρφίζονται διάφορες ιστορίες για να καλύψουν την δικιά τους ανυπαρξία.

Όργιο σπατάλης κρατικού χρήματος εδώ και 5μήνες!!! Με εκατομμύρια ευρώ χαμένα, για να βρουν τους Αλβανούς δραπέτες αλλά τελικά εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι ο έχων τον σχεδιασμό της επιχείρησης θα ήταν καλύτερο να έκανε κάποια άλλη δουλειά, γιατί για αστυνομικός ; Άστο καλύτερα.

Είχαν όλα τα μέσα στη διάθεσή τους, περί τους 1000 αστυνομικούς να ψάχνουν και ενώ κάποιες στιγμές τους έβλεπαν μετά από λίγο τους έχαναν.
Έκαναν μπλόκα σε κεντρικούς δρόμους λες και θα πέρναγαν από τις λεωφόρους οι κακοποιοί.
Αλλά και όταν το μπλόκο ήταν στο σωστό μέρος και πέρναγαν από εκεί οι δραπέτες, μόνο μπλόκο δεν ήταν ! Με ανεκπαίδευτα παιδάκια που δεν έχουν ξανακούσει στη ζωή τους ήχο όπλου, που ανά πάσα στιγμή μπορούσαν να μπλέξουν σε μάχη με τους δραπέτες και να θρηνούσαμε και άλλους νεκρούς.

Νέες πληροφορίες για τον αδίστακτο Αλβανό killer, την ώρα που οι έρευνες για τον εντοπισμό του παραμένουν άκαρπες - Η διπλή δολοφονία, οι εργασίες στην Ελλάδα ως βοσκός και ο άγραφος κώδικας του αίματος...

Λίγους φίλους αλλά πάρα πολλούς εχθρούς έχει ακόμη και στο χωριό του, στη νότια Αλβανία.... ο Μάριαν Κόλα. Οι αστυνομικοί που συνεχίζουν την επιχείρηση για τον εντοπισμό του είναι σίγουροι ότι βρίσκεται ακόμη στην Ελλάδα, καθώς έχουν πληροφορίες ότι η ''δολοφονική μηχανή'' δεν μπορεί να επιστρέψει, αφού στην Αλβανία κινδυνεύει να τον δολοφονήσουν κατ'εφαρμογήν του άγραφου κώδικα του αίματος, που στα αλβανικά ονομάζεται ''Κανούν''.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, ο Κόλα έχει ανοιχτούς λογαριασμούς από τα μέσα της δεκαετίας του '90. Τότε σύμφωνα με έγκυρες πηγές είχε διαπράξει άγριες δολοφονίες δύο συγχωριανών του, με τους οποίους είχε οικογενειακές διαφορές. Λόγω αυτών, βρίσκεται στο στόχαστρο αιματηρής βεντέτας που κρατάει από γενιά σε γενιά.
Την περίοδο που έγιναν τα δύο εγκλήματα, ο Κόλα βρισκόταν ήδη στην Ελλάδα και εργαζόταν ως βοσκός σε διάφορες περιοχές της χώρας. Όμως έφυγε για το χωριό του στη νότια Αλβανία, σκότωσε τους δύο συγχωριανούς του και επέστρεψε στη χώρα μας, σε μια προσπάθεια να κρύψει τα ίχνη του από τους συγγενείς των θυμάτων.

''Περιμένουν να τον σκοτώσουν στην Αλβανία'' ''Δεν υπάρχει τόπος φιλόξενος για τον Κόλα. Όπου και αν πάει έχει εχθρούς. Ακόμη και στην ίδια του την πατρίδα υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν να τον σκοτώσουν. Κατά συνέπεια δύσκολα θα διακινδύνευε να καταφύγει στην Αλβανία'' υποστηρίζει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του. 

Αστυνομικοί Θεσπρωτίας: Έχουμε εξαντληθεί αναζητώντας του δραπέτες!

Στην ανακοίνωσή τους οι αστυνομικοί αναφέρουν μεταξύ άλλων: ''Με αφορμή τα όσα έχουν εξελιχθεί την τελευταία εβδομάδα και έπειτα από σωρεία παραπόνων από συναδέλφους μας προς την Ένωσή μας, θεωρούμε αναγκαίο να καταγγείλουμε την καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας εξαιτίας των αποφάσεων που έχει πάρει η φυσική Ηγεσία και οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα την καταπόνηση του Αστυνομικού προσωπικού της Α.Δ. Θεσπρωτίας καθώς και των ενισχυτικών δυνάμεων από άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις.

 ''Το μόνο που έχει επιτευχθεί είναι η εξουθένωση των συναδέλφων μας'' Πρόκειται για μία κατάσταση, η οποία πραγματικά δεν τιμά κανέναν και σίγουρα εκθέτει αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό και τον συντονισμό της όλης επιχείρησης που γίνεται για την σύλληψη των δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων. 

Διότι στην παρούσα φάση, το μόνο που έχει επιτευχθεί είναι η εξουθένωση των συναδέλφων μας, η οποία φτάνει σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορούμε να πούμε ότι αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα και ο κίνδυνος μίας ένοπλης συμπλοκής με ανεπιθύμητα αποτελέσματα να είναι πλέον ορατός!!! Βέβαια, σε αυτό το σημείο θα πρέπει να πούμε ότι βαθμό ευθύνης έχει και η πολιτική Ηγεσία, η οποία με την συμπεριφορά της, επιτρέπει σε μία ομάδα φιλόδοξων Αξιωματικών να δώσουν, μέσω των ΜΜΕ, μία προσέγγιση στην όλη υπόθεση, η οποία ικανοποίει προσωπικές φιλοδοξίες και όχι τον σκοπό για τον οποίο έχουν οριστεί. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια