Πλακίτσα κάνουν οι Αλβανοί κακοποιοί στην ΕΛΑΣ - Σταμάτησαν και για να βάλουν βενζίνη !!!!


Ανενόχλητοι κινήθηκαν οι Αλβανοί και αυτό φαίνεται από το ότι σταμάτησαν για να βάλουν βενζίνη σαν μην συμβαίνει τίποτα και μετά πήραν την Εθνική οδό και έφτασαν στην Άρτα !!!

165 ημέρες έχουν περάσει από την ημέρα που οι Αλβανοί κακοποιοί το "έσκασαν" από τη φυλακή Τρικάλων και από την ημέρα αυτή περιπλανώμενοι στην Ελλάδα αφήνουν πίσω τους νεκρούς.
Η ΕΛ ΑΣ από την άλλη....
τρέχει ξοπίσω τους για να τους πιάσει χωρίς προγραμματισμό και χωρίς κανένα σχέδιο απ' ότι βλέπουμε.
Οι μισοί αξιωματικοί της ΕΛ ΑΣ παρακαλάνε οι άλλοι μισοί να μην καταφέρουν να πιάσουν τους δραπέτες, γιατί σε λίγο έχουμε κρίσεις στην Αστυνομία για αλλαγή ηγεσίας και όλοι επιθυμούν να "σκαρφαλώσουν" πιο ψηλά.

Το λέμε αυτό γιατί μας φαίνεται αδιανόητο, σχεδόν, 1000 αστυνομικοί να κυνηγούν δυο δραπέτες και να μην μπορούν, μισό χρόνο τώρα, να τους βρουν.

Προφανώς ο σχεδιασμός είναι για τα "θηρία" και ο Δένδιας πέρα από τις δικές του ευθύνες θα πρέπει να τις αναζητήσει στο σώμα.
Όσον αφορά τον υπουργό μπορεί να μας πει αν έχει μιλήσει με τον ομόλογό του Αλβανό για να συντονίσουν κοινή δράση οπότε αν περάσουν τα σύνορα να τους πιάσουν οι Αλβανοί.
Τα μηνύματα όμως από την Αλβανία λένε ότι δεν υπάρχει καμία κινητοποίηση της Αλβανικής αστυνομίας και έτσι θεωρούμε ότι ή δεν ζητήσαμε καμία βοήθεια ή μας έγραψαν εκεί που δεν πιάνει μελάνι.
Όπως και να έχει πρέπει να γίνει έρευνα και να αποδοθούν ευθύνες στους επικεφαλής και βέβαια και στον ίδιο τον υπουργό.

Ένα άλλο στοιχείο που παραβλέπουμε, είναι ότι λείπουν κάποιοι κακοποιοί. Θα έπρεπε να είναι 4 η 5 Αλβανοί αλλά οι αστυνομικοί μιλάνε συνεχώς για 2, για τον Κόλα και τον Ιλιρ Κούπα. Οι άλλοι τι έγιναν ; Κανείς δεν ενδιαφέρεται γι' αυτούς ;

Την ώρα που γράφεται το άρθρο μας ενημερώνουν πως ο αρχηγός της ΕΛΑΣ θα πετάξει πάνω από τα βουνά των ερευνών στην Ήπειρο.
 Γιατί ; μήπως θέλει να αγοράσει οικόπεδο ;

 
Την ώρα που οι Αλβανοί δραπέτες παραμένουν άφαντοι, πολλά ερωτήματα έχουν ανακύψει σχετικά με την αντίδραση των αστυνομικών αρχών.
Σε μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες των νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων, έχουν επικεντρώσει οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ τις έρευνες για τον εντοπισμό των επικίνδυνων κακοποιών. «Είναι πάρα πολλές όμως και απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα για να ερευνηθούν» αναφέρει χαρακτηριστικά αξιωματικός που συμμετέχει στις έρευνες. 

Που επικεντρώνονται οι έρευνες της αστυνομίας 
«Έχουμε ερευνήσει σχεδόν όλα τα σημεία από τα οποία θα μπορούσαν να προμηθευτούν εξωτερική σίτιση. Μόνο σε κτηνοτροφική μονάδα ή εφοδιασμένη αγροικία θα μπορούσαν να έχουν εύκολα φαγητό. Ακόμη και συνεργός τους να επιχειρούσε να τους προμηθεύσει με φαγητό, θα ήταν δύσκολο πολύ δύσκολο γι αυτόν να κινηθεί» ισχυρίζεται ο ίδιος αξιωματικός.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι είναι ακόμη εδώ. Θεωρούμαι ότι έχουν βρει καταφύγιο σε κάποιο οίκημα ή χώρο εργασίας παλιού ‘γνωστού’ τους. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι έχουν καταφέρει να περάσουν τα σύνορα. Όσο περνούν οι ώρες μειώνονται οι πιθανότητες αλλά δεν σταματάμε.» δηλώνουν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ και επικεφαλής των ερευνών.

Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος της περιοχής που συνεργάζονται στενά με τις αστυνομικές αρχές, και περιπολούν έντονα τις θαλάσσιες περιοχές του νομού Θεσπρωτίας και τις μαρίνες, αναφέρουν ότι δεν έχουν παρατηρηθεί ύποπτες κινήσεις. 

Παράλληλα, αξιωματικοί των Αλβανικών Αρχών, σε επικοινωνίες που έχουν με Έλληνες συναδέλφους τους, υποστηρίζουν ότι δεν έχουν εντοπίσει ίχνη διέλευσης των δραπετών, ενώ δεν έχουν γίνει δέκτες πληροφοριών που να πιστοποιούν κάτι τέτοιο. Στο μεταξύ όλο το 24ωρο και κυρίως τη νύχτα, οι αστυνομικοί προβαίνουν σε προσαγωγές ατόμων, κυρίως αλβανικής υπηκοότητας προκειμένου να αντλήσουν τυχόν πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις έρευνες.

''Βροχή'' οι προσαγωγές για άντληση πληροφοριών 
Επίσης, δεν έχουν καταγγελθεί κλοπές τροχοφόρων από τις επίμαχες περιοχές. Μία απόπειρα κλοπής ΙΧ που καταγγέλθηκε τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα διαπιστώθηκε ότι προήλθε από δύο νεαρούς Έλληνες και δεν φαίνεται να είχε σχέση με τους επικίνδυνους δραπέτες. «Ο Ιλίρ Κούπα ξέρει να ανοίγει και να θέτει σε λειτουργία αυτοκίνητο το πολύ σε... ένα λεπτό. Στην Ηγουμενίτσα ήταν κάτι ‘πιτσιρίκια’» αναφέρει χαρακτηριστικά ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. 

Την ίδια ώρα πολλά ερωτήματα έχουν ανακύψει σχετικά με την αντίδραση των αστυνομικών αρχών μετά την κλοπή του κόκκινου Ναβάρα από την Παράβολα Αιτωλοακαρνανίας. Ο γιος του ιδιοκτήτη ειδοποίησε την αστυνομία μόλις... πέντε λεπτά μετά την κλοπή. Ωστόσο οι Αλβανοί δραπέτες, είχαν το χρονικό περιθώριο ακόμη και να ανεφοδιάσουν με καύσιμα το αυτοκίνητο όταν διαπίστωσαν ότι δεν είχε βενζίνη.

Οι δραπέτες γέμισαν το ρεζερβουάρ του αγροτικού που έκλεψαν Στο Πλατανάκι Αγρινίου βρήκαν πρατήριο υγρών καυσίμων που διέθετε αυτόματους πωλητές και μπήκαν σε αυτό. Ο φύλακας τους είδε, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό αν τους αναγνώρισε. Οι κινήσεις τους έχουν καταγραφεί από την κάμερα ασφαλείας, η οποία φαίνεται να πιστοποιεί πως πρόκειται για τους δύο επικίνδυνους δραπέτες. Από εκεί και έπειτα μέσα από στενά της περιοχής βγήκαν στην Εθνική Οδό και έφθασαν σε λιγότερο από μία ώρα στην Άρτα όπου στον κόμβο Αγγέλη, πυροβόλησαν το αστυνομικό μπλόκο.

Σημειώνεται ότι στον Δρυμώνα Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, οι αστυνομικοί βρήκαν εγκαταλειμμένο σε δασώδη περιοχή, το Ι.Χ. που οι κακοποιοί έκλεψαν από την Περδικόβρυση Ναυπακτίας, για την διαφυγή τους από την περιοχή. Ο ιδιοκτήτης του οχήματος απουσίαζε στην Αθήνα και η κλοπή δεν είχε γίνει αμέσως αντιληπτή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια