Ηλεία: Αυτή η ελιά που φαντάζεστε πως είχε φυτρώσει; - Δείτε φωτογραφίες!

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός, που πιθανότατα οφείλεται στη μεταφορά και εναπόθεση σπόρων από περιστέρια...
Ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός κινητοποίησε χθες Πέμπτη (04-07-2013) την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου. Το παράδοξο συνέβη....
στη Μυρτιά, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, στο καμπαναριό του οποίου είχε φυτρώσει εδώ και τρία περίπου χρόνια μια… ελιά.

Στην αρχή δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία, αντιθέτως άφησαν την ελιά να μεγαλώσει, έγινε ολόκληρο δέντρο και μάλιστα άρχισε να βγάζει καρπούς. Σύμφωνα με το patrisnews.com, βλέποντας την ελιά να μεγαλώνει διαρκώς και αδυνατώντας να επέμβει ο ιερέας, ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική. 


Όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου έφτασε την Πέμπτη στο σημείο και αμέσως με τη χρήση του γερανού, οι άνδρες της Πυροσβεστικής έκοψαν το δέντρο, απομακρύνοντας τα κλαδιά του από το καμπαναριό. Πιθανολογείται ότι η ανάπτυξη του δέντρου στο ασυνήθιστο αυτό σημείο οφείλεται στη μεταφορά και εναπόθεση σπόρων από περιστέρια που φωλιάζουν στο καμπαναριό.

Οι πυροσβέστες πέρα από την απομάκρυνση του δέντρου, φρόντισαν να καταστήσουν ασφαλή τη διέλευση οχημάτων και πεζών, καθώς υπήρχε κίνδυνος να πέσει από την κορυφή του καμπαναριού κάποιο από τα κολονάκια που κοσμούν την εκκλησία.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια