Οργή λαού κατά ισλαμιστών - "Βουλιάζει" από διαδηλωτές η Αίγυπτος


Ρέει άφθονο το αίμα στην Αίγυπτο.

Χιλιάδες υποστηρικτές του Μόρσι έχουν πλημμυρίσει το Κάιρο
Για 60 νεκρούς κάνει λόγο η κυβέρνηση - Πάνω από 120 λένει οι υποστηρικτές του Μόρσι.
Παγκόσμια ανησυχία για εξέγερση κατά των ισλαμιστών εκτός συνόρων της Αιγύπτου - Ξεσηκωμός και στην Τυνησία.
Σκληρές ΕΙΚΟΝΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ από το λουτρό αίματος στην Αίγυπτο....

Άφθονο ρέει το αίμα στην Αίγυπτο με τους νεκρούς και τους τραυματίες να αυξάνονται συνεχώς. H χώρα έχει χωριστεί σε δυο στρατόπεδα. Από τη μία οι υποστηρικτές του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι και από την άλλη ο στρατός και οσοι υποστηρίζουν τη νέα κυβέρνηση.
ΦΩΤΟ REUTERS

Η χώρα βιώνει κυριολεκτικά τον εμφύλιο πόλεμο και αυτό έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία σε όλη την υφήλιο! Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο κάνουν το γύρο του κόσμου αφού η Αίγυπτος αποτελεί το πρώτο θέμα στην πλειοψηφία των ειδησεογραφικών πρακτορείων. Και αυτό διότι η οργή κατά των ισλαμιστών αρχίζει να επεκτείνεται πέρα από τα σύνορα της Αιγύπτου, με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι για εξέγερση εκτός ορίων!

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δίνει επίσημα η κυβέρνηση της Αιγύπτου, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 60 και πάνω από 177 είναι οι τραυματίες. Από την άλλη σύμφωνα με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, αυτοί που έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά του στρατού και της αστυνομίας έχουν φτάσει τους 120. Και οι τραυματίες είναι περίπου 4.000.

Υποστηρικτές του Μόρσι έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους του Καϊρου ενώ αστυνομία και στρατός άνοιξαν πυρ κατά των διαδηλωτών λίγο πριν από την πρωινή προσευχή.


Μάλιστα, οι υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας έκαναν λόγο για "ελεύθερους σκοπευτές που πυροβολούν με στόχο όχι να τραυματίσουν αλλά να σκοτώσουν".


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην Πρόεδρος της Αιγύπτου θα φυλακιστεί στην ίδια φυλακή με τον Μουμπάρακ.








Στο μεταξύ σοκ έχουν προκαλέσει οι εικόνες που δείχουν πτώματα ακρωτηριασμένα σ΄ένα αυτοσχέδιο νεκροτομείο.




Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε πως σε αυτό το αυτοσχέδιο νεκροτομείο, που είχε στηθεί στο κινητό νοσοκομείο των ισλαμιστών οπαδών του Μόρσι βρίσκονταν 37 σοροί.


Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο του Guardian

newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια