Κόλαση του Δάντη σε Ρόδο, Κρήτη και Σέριφο....

Στις φλόγες η Ιστριά της Ρόδου, χωριά της Μεσαράς Ηρακλείου, αλλά και οικισμοί της Σερίφου.
65 άτομα πεζοπόρο τμήμα, μεταβαίνει τώρα στη Ρόδο με C-130.
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Νότια Ρόδος και η Λίνδος.
Και στις....
τρεις περιοχές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα επιχερούν όλη νύχτα.
Πιο σοβαρη θεωρείται η πυρκαγιά της Ρόδου. Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη από τις 17.00 το απόγευμα στην Ίστριο στη Νότια Ρόδο. Η φωτιά έχει φθάσει στο χωριό Βάτι και οι τοπικοί φορείς έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς το Μύλο ώστε να μην διατρέξουν κίνδυνο.

Σύμφωνα με την rodiaki.gr, η πυρκαγιά έκαψε ένα σπίτι στα περίχωρα του χωριού Ίστριος, ο ιδιοκτήτης του οποίου ευτυχώς απουσίαζε. Οι πύρινες γλώσσες τύλιξαν και δύο αποθήκες στο ίδιο χωριό, τις οποίες κατάφεραν με συντονισμένες προσπάθειες να σώσουν οι κάτοικοι.
ΦΩΤΟ από rodiaki.gr

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης από εδάφους, ενώ η φωτιά καίει έκταση με πεύκα και επεκτείνεται γρήγορα. Στη μάχη με τις φλόγες έχουν πέσει 35 πυροσβέστες με 18 οχήματα και 3 βυτιοφόρα, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα. Οι ρίψεις των 4 αεροσκαφών και του ενός ελικοπτέρου, σταμάτησαν μετά τη δύση του ηλίου, οπότε και ενισχύθηκαν οι χερσαίες δυνάμεις.
ΦΩΤΟ από flashnews.gr

Η Πυροσβεστική ενισχύει τις δυνάμεις
Η πυροσβεστική δημιουργεί αντιπυρικές ζώνες γύρω από το χωριό και η νύχτα αναμένεται δύσκολη. Όπως έγινε γνωστό, λίγο πριν τις 21.00 αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη ένα C-130 με 65 άνδρες των ΕΜΑΚ και από την Αθήνα, 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα που ταξιδεύουν με πλοίο.

Σε εξέλιξη η φωτιά στην Μεσαρά Ηρακλείου 

Εφιαλτικές ώρες ζούν απο το μεσημέρι οι κάτοικοι στη Μεσαρά Ηρακλείου, εξαιτίας μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε κοντά στο χωριό Πόμπια (κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού που δεν απειλείται) και η οποία συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη στην περιοχή μεταξύ των χωριών Αληθινή - Πόμπια - Πηγαιδάκια - Αντισκάρι.
ΦΩΤΟ από flashnews.gr

Οι κάτοικοι απο το Αντισκάρι κλήθηκαν - προληπτικά - να εκκενώσουν το χωριό. Στην περιοχή επιχειρεί μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας από Ηράκλειο και Ρέθυμνο αποτελούμενη απο δεκάδες πυροσβέστες και οχήματα, καθώς και απο οχήματα της αυτοδιοίκησης και εθελοντές, ενώ λίγο μετά τη 13.30 στην μάχη της κατάσβεσης προστέθηκε το πυροσβεστικό ελικόπτερο απο Ηράκλειο και περίπου στις 16:30 το πυροσβεστικό ελικόπτερο απο Χανιά, ενώ στα ενάερια μέσα πυρόσβεσης προστέθηκε και ένα ελικόπτερο τύπου Ericson.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που αλλάζουν συνεχώς διευθύνσεις δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης. Η πυρκαγιά "πέρασε" από την Πόμπια σε απόσταση λίγων μέτρων απο τα σπίτια καθώς και απο το χωριό Αληθινή ενώ, τα πύρινα μέτωπα με την βοήθεια των ανέμων κατευθύνθηκαν προς τα χωριά Πηγαιδάκια και Αντισκάρι απειλώντας κατοικίες και αποτεφρώνοντας ότι βρέθηκε στο διάβα τους, μεταξύ των οποίων έξι θερμοκήπια, δεκάδες αιγοπρόβατα και ελαιοκαλλιέργειες.

Στις φλόγες από το απόγευμα της Παρασκευής η Σέριφος

Δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν για την κατάσβεση φωτιάς που μαίνεται πολύ κοντά σε κατοικίες του οικισμού Μεγάλο Λιβάδι στη Σέριφο, στην περιοχή Αγία Μαρίνα. Η φωτιά κατακαίει χαμηλή βλάστηση, ενώ δεν απειλούνται ανθρώπινες ζωές.

Ωστόσο το μέτωπο κινείται προς την κατοικημένη περιοχή του Κουταλά. Οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε προληπτική εκκένωση των οικισμών Κουταλάς και Μεγάλο Λιβάδι υπάρχουν πολλά ταυτόχρονα μέτωπα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καεί δύο σπίτια. Επί τόπου επιχειρούν ένα όχημα της πυροσβεστικής, ένα όχημα των ΟΤΑ, ένα ιδιωτικό βυτιοφόρο και 9μελές πεζοπόρο τμήμα...
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια