Η ΝΥΚΤΕΡΙΝΗ ΟΝΕΙΡΩΞΗ ΤΗΣ «ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΣΗΣ» ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΘΕΛΕΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΩΝ...

H oνείρωξη της νυκτός είχε μία επιτυχή εκσπερμάτωση! 
Όχι με την έννοια ικανοποιητικού σε ποσότητα και ποσότητα ανδρικού σπέρματος, αλλά της εκπόνησης επαναστατικών, πράγματι, θέσεων γιά τη δομή της κοινωνίας μας, τις αμοιβές εις το Δημόσιο Τομέα επιπέδου ειδικευμένου εργάτη, την οργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων σε οριζόντιο τομέα υπό την επίβλεψη στρατιωτικών αποσπασμάτων εργατικών οργανώσεων, την έξοδο βεβαίως....
από το ΝΑΤΟ. Ομοίως ανάλογη πρόβλεψη γιά τα Σώματα Ασφαλείας με υπαγωγή τους υπό τον έλεγχο μαζικών οργανώσεων του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας και την μετατροπή τους σε πολιτοφύλακες...

Αν επρόκειτο γιά άμετρη βλακεία κάποιων επαναστατών του γλυκού νερού της «Κομμουνιστικής Τάσης» του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν θα άξιζε τον κόπο να ασχοληθεί κανείς. 

Το γεγονός, όμως, ότι τους χορηγήθηκε χώρος εις το κείμενο των συνεδριακών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από την ηγεσία, προφανώς, της Κουμουνδούρου, μαρτυρεί ότι το μέτρο ευθύνης και σοβαρότητος αποτελεί είδος εν ελλείψει εις το προκείμενο πολιτικό μόρφωμα, έστω και αν το κομματικό δελτίο της «ΑΥΓΗΣ» έσπευσε να τους αδειάζει, με εξόχως ευγενικό τρόπο, ότι «πρόκειται γιά τις απόψεις μιάς πολύ μικρής ομάδας συνέδρων»(...)

Αυτό που υποκρίνονται ότι  δεν αντιλαμβάνονται κάποιοι πιο «υπεύθυνοι» ΣΥΡΙΖΑίοι, είναι ότι και με τέτοιους εγκεφάλους θα κληθούν να κυβερνήσουν, οπότε παρόμοιες προτάσεις δεν θα διατυπώνονται απλώς εις την σφαίρα της-επικίνδυνης-πολιτικής βλακείας, αλλά, πλέον, των προτάσεων κυβερνητικής πολιτικής, εάν-φευ-έλθει μία τέτοια ωρα γιά τη δύσμοιρη πατρίδα και γιά τις οποίες θα πιέζουν διά των βουλευτών τους...

Οπότε θα μπορούσαμε να δούμε Ένοπλες Δυνάμεις κατά το πρότυπο αυτών του Κόκκινου Στρατού της αυτοδιαλυθείσης ΕΣΣΔ με πολιτικούς κομισάριους του ΚΚΣΕ,με αντίστοιχους, κάπως, τους πολιτικούς καθοδηγητές του ΕΑΜ εις τις στρατιωτικές δομές του ΕΑΜ, κατά την Εθνική Αντίσταση.

Παρ’ ότι πέρασαν πολλά χρόνια, οι κολλημένοι παντός είδους και παντού εννοούν να μας ψεκάζουν με τα προϊόντα της βλακείας τους, προϊόν νυκτερινών αναζητήσεων, στις οποίες καταλήγει ο αριστερός τους οργασμός.

Αρκεί με το φως της ημέρας να μπορούν να βλέπουν την πραγματικότητα και να μη θέλουν να μας επιβάλουν να γίνει και η ημέρα νύκτα!

Πάντως την «ευθύνη» του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τη συναντούμε, όντως, άφθονη. Μας κατακλύζει.

Αλήθεια χάθηκαν κάποιοι εκ των αποστράτων στρατηγών ή ομοιοβάθμων εκ των Ενόπλων Δυνάμεων ή των Σωμάτων Ασφαλείας που έχουν προσκυνήσει το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με την ελπίδα της «αξιοποίησης» από την «κυβέρνηση της Αριστεράς και παντός προθύμου» γιά να πουν κάτι; 

Παρατίθενται, εν περιλήψει, κάποιες από τις «προτάσεις» της Κομμουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ:   

«8. ....Μείωση των αποδοχών όλων των διοικητικών στελεχών του κράτους συμπεριλαμβανομένων των αξιωματικών του στρατού, των σωμάτων ασφαλείας και των δικαστών, των μελών της κυβέρνησης, του Προέδρου της Δημοκρατίας, των βουλευτών και των Δημάρχων στα επίπεδα του μισθού ενός ειδικευμένου εργάτη. 

Εξάλειψη των «εξόδων παραστάσεως», των ειδικών αποζημιώσεων, των «μυστικών κονδυλίων» και όλων των άλλων κρυφών κρατικών προνομίων των υψηλόβαθμων κρατικών υπαλλήλων και στελεχών.

Αναστολή μέχρι να ξαναμπεί η οικονομία σε ανάπτυξη, κάθε δαπάνης για τον στρατό, πλην των νέων μειωμένων δαπανών για μισθοδοσία προσωπικού και των δαπανών που θα κρίνει απόλυτα απαραίτητες μια εκλεγμένη επιτροπή αποτελούμενη από μέλη της κυβέρνησης, εκπροσώπους των φαντάρων και των κατώτερων αξιωματικών και της Πανελλαδικής Επιτροπής Εργατικού Ελέγχου.

 9.....  β) Τη συνολική αναμόρφωση του στρατού με τα ακόλουθα μέτρα: 
Πλήρη συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα για όλους τους στρατιώτες και τους κατώτερους αξιωματικούς. 
Οι εκλεγμένες και ανακλητές επιτροπές στρατιωτών και κατώτερων αξιωματικών πρέπει να αποφασίζουν για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη μονάδα. 
Εκλογή και δικαίωμα ανάκλησης όλων των αξιωματικών από τους στρατιώτες. Μέτρα βελτίωσης της ζωής στις μονάδες (υγιεινή, διατροφή, επαρκείς άδειες) και αύξηση του μισθού του φαντάρου στο ύψος του επιδόματος ανεργίας. 

Επαρκής εκπαίδευση στα όπλα καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας. 
Όχι στον επαγγελματικό στρατό. Θητεία με εκπαίδευση στα όπλα όλου του εργαζόμενου λαού, σαν εγγύηση για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών του. 
Αμοιβή όλων των αξιωματικών με το μισθό ενός ειδικευμένου εργάτη. 
Πλαισίωση του στρατού από στρατιωτικά αποσπάσματα των εργατικών οργανώσεων που θα εκπαιδευτούν στα στρατόπεδα με έξοδα του κράτους.

 10. Όχι «εξωτερική», αλλά διεθνιστική πολιτική – Για τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης
α) Αποχώρηση από το ΝΑΤΟ και διώξιμο των αμερικάνικων βάσεων από τη χώρα. Το ΝΑΤΟ δεν είναι απλά ένας στρατιωτικός μηχανισμός. Είναι η στρατιωτική έκφραση του καπιταλισμού της εποχής των μονοπωλίων, δηλαδή του ιμπεριαλισμού. Είναι ένα σύμπλεγμα διοικητικών και πολιτικών θεσμών, που δεμένοι με χιλιάδες νήματα με τους ντόπιους μηχανισμούς της αστικής τάξης, σκοπό έχουν τη συντριβή του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς και την υπεράσπιση του καπιταλισμού. 

Η έξοδος από το ΝΑΤΟ δεν είναι μόνο ζήτημα αρχής. Είναι ζήτημα που έχει να κάνει με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζόμενων και της επαναστατικής της πορείας. Παραμονή στο ΝΑΤΟ σημαίνει παροχή χρόνου και «χώρου» από την κυβέρνηση για την προετοιμασία αντεπαναστατικών, υπονομευτικών ενεργειών και πραξικοπημάτων εναντίον της...»

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Ολόκληρο το κείμενο: http://synedrio.syriza.gr/theseis.php?id=43

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια