«ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ» ΑΛΛΑ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΑ ΤΑ «ΒΡΩΜΙΚΑ ΛΕΦΤΑ» ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΡΤ (ΥΕΝΕΔ)...

011.jpgΑντιγράφω από τις σελίδες τοποθετήσεων συνέδρων, από το βήμα του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, από το σημερινό φύλλο του κομματικού δελτίου της "ΑΥΓΗΣ":

"Είναι πολύ σημαντική η συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Η ΕΡΤ δεν έκλεισε στις 11 Ιουνίου, ήταν κλειστή εδώ και καιρό από τη συμμορία που κυβερνάει τη χώρα. Η ΕΡΤ άνοιξε στις 11 Ιουνίου, με αποτέλεσμα να ηττηθεί η κυβέρνηση από αυτό που εξελίχτηκε μετά. Αναδείχτηκε ότι η αδέσμευτη φωνή στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης συνιστά....
κοινωνική ανάγκη. Οι 6 εκατομύρια μοναδικοί επισκέπτες σε μόνο μία εβδομάδα παγκοσμίως, αποτελούν τεράστια παρακαταθήκη για τον αγώνα της ΕΡΤ. Το πείραμα της αυτοοργάνωσης πέτυχε απόλυτα...Η αυτοοργάνωση είναι ο τρίτος δρόμος και θα πρέπει να προσπαθήσουμε να τον θεσμοθετήσουμε"

Τάφε έφη ο σύντροφος-συνάδελφος Γιώργος Παπαζαχαρίου, αυτοπαρουσιαζόμενος ως "ΣΥΡΙΖΑ ΕΡΤ, μέλος του συντονιστικού των δημοσιογράφων της ΕΡΤ".

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, κατά τη λαϊκή μας παροιμία, αυτοπεριορίζομαι να σημειώσω τα εξής προς τον εν λόγω ΣΥΡΙΖΑίο δημοσιογράφο:

Ο Γιώργος Παπαζαχαρίου, υπεύθυνος εμβόλιμου πενταλέπτου από το Α' Πρόγραμμα της μέχρι πρότινος-κατά το Κόμμα "του"-λειτουργούσης ΥΕΝΕΔ, χαρακτηρίζει "συμμορία" την κυβέρνηση, η οποία έχει την ευθύνη της μισθοδοσίας των απασχολουμένων εις το Δημόσιο Τομέα, στενό και ευρύτερο, συνεπώς και της ΕΡΤ. Αν τούτο το προεκτείνει κανείς, τότε σημαίνει ότι ήταν και αυτός αποδέκτης βρώμικου χρήματος, κάτι το οποίο μάλλον δεν θα πρέπει να τον καθιστά υπερήφανο. Διότι «συμμορία» σημαίνει και απορρέοντα προϊόντα εγκλήματος και-γιατί όχι;-και αποδεκτών, ακουσίων ή ακουσίων, προ»ϊόντων εγκλήματος. Και προφανώς από τα ταμεία αυτής της...κυβερνητικής συμμορίας (κατά Παπαζαχαρίου), θα του καταβληθεί (αν δεν του κατεβλήθη ήδη) η παχυλή αποζημίωση των εργαζομένων της ΕΡΤ που έκλεισε.

Εις τη θέση του, εν γνώσει τέτοιων πραγμάτων, δεν θα είχα επιτρέψει εις εαυτόν να βρωμίσει τα χέρια του. Εκείνος δεν έχει πρόβλημα.

Και κάτι ακόμη: Το σχετικό κείμενο Παπαζαχαρίου, από το κομματικό δελτίο της «ΑΥΓΗΣ» αδικεί την ομιλούμενη γλώσσα μας και δη από εντεταλμένο γιά την καλλιέπεια της, με καθημερινό του πεντάλεπτο γιά τις ρίζες των λέξεων. Εν τη εννοία ταύτη, το αρκτικόλεξα ΜΜΕ κακώς τα αναλύει σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντί του ορθού Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης. Ας αφήσουμε το τρισβάρβαρο «απόλυτα», εις χρήσιν επιρρήματος.

Εις ό,τι αφορά τα της «αυτοοργάνωσης», υπό το καθεστώς της συνεχιζόμενης καταλήψεως του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής το οποίο υπερασπίζεται ως...πρότυπο, ας είναι περισσότερο προσεκτικώς ο σύντροφος-συνάδελφος, διότι η σύμπραξη ΠΟΣΠΕΡΤ-συντονιστικού δημοσιογράφων ΕΡΤ εκπροσωπεί όλο και λιγότερους εργαζομένους εις την πρώην ΕΡΤ, σαφώς μειοψηφούντες, αν και λειτουργούντες ακόμη, ωστόσο, ως δυναστικοί θύλακες ΣΥΡΙΖΑίων εις βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας.

Πάντως, η «κυβερνητική συμμορία» υπήρξε μάλλον εξόχως γενναιόδωρη προς τους ΣΥΡΙΖΑίους της ΕΡΤ. Αρκεί να αναλογισθούμε, ότι, επί των ημερών του Α’  Προγράμματος της ΕΡΑ, η κατανομή ραδιοφωνικού χρόνου ήτο, σε μία περίπτωση μόνον, η ακόλουθος:
-10:55-11:00(με επανάληψη και το απόγευμα) το πεντάλεπτο γιά τις ρίζες των λέξεων, του ΣΥΡΙΖΑίου Παπαζαχαρίου,
-11:00-12:00(με εξαίρεση του χρόνου των δελτίων ειδήσεων) η εκπομπή του ΣΥΡΙΖΑίου Γιώργου Γιουκάκη, εκλεγέντος και μέλους του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, με την παράραξη του «Κόμματος», εις τις αρχαιρεσίες του Ιουνίου,
-12:00-13:00(με εξαίρεση ομοίως του χρόνου των δελτίων ειδήσεων) η εκμπομπή της ΣΥΡΙΖΑίας Τασούλας Ζήγου, υποψηφίας με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ εις την ΕΣΗΕΑ και μάλιστα εις τον σκληρό πυρήνα της κατευθυνόμενης σταυροδοσίας.

Συμπέρασμα: Κακή η «συμμορία» που μας κυβερνά, αλλά τα «παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ» μάλλον δεν δικαιούνται διά να ομιλούν, εκτός κι αν τα θέλουν όλα δικά τους, πράγμα εξόχως εγωϊστικό και προδήλως  αντι-αριστερό.

Και μία ερώτηση με την ευκαιρία: Με ποιά κριτήρια το κομματικό δελτίο βαπτίζει από τις «πιό βαριές» την τοποθέτηση του συνέδρου Σκουρλέτη, υπεύθυνου προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των στενοτέρων αυλικών του προέδρου Αλέξη, εις το συνέδριο; Ο προσδιορισμός ηχεί ως εξόχως μειωτικός κατ’ αντιπαράθεση με τους άλλους ομιλήσαντες. Το απαίτησε, το επέβαλε εις τους δημοσιογράφους τους οποίους ελέγχει; Και αν ναι, οι τελευταίοι-όπως π.χ. της «ΑΥΓΗΣ»-πώς και δεν τον έστειλαν εις τον αγύριστο;


Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια