"Φαρμακερός" Μαρσελίνιο – Μεγάλη πρόκριση για την Ξάνθη!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μαρσελίνιο, η Skoda Ξάνθη κατάφερε και ξεπέρασε το εμπόδιο της Λίνφιλντ στην παράταση με 2-1 (1-0 το σκορ στην κανονική διάρκεια) και πήρε μεγάλη πρόκριση στον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Από το 45’ αγωνίστηκαν....
με δέκα παίκτες οι Ακρίτες. Μπροστά τους θα βρουν την Σταντάρ Λιέγης

Μεγάλη πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ πήρε η Skoda Ξάνθη που -αν και αγωνιζόμενη με δέκα παίκτες από το 45’- πήγε την αναμέτρηση με την Λίνφιλντ στην παράταση (ισοφάρισε το 1-0 του πρώτου αγώνα) και τελικά κέρδισε την πρόκριση με σκορ 2-1.

Μεγάλος πρωταγωνιστής στην πρώτη ευρωπαϊκή νίκη για τους Ακρίτες ο Βραζιλιάνος Μαρσελίνιο, που πέτυχε και τα δύο τέρματα για την ελληνική ομάδα. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Φλίσκας, που άφησε την ομάδα του Καραγεωργίου να δώσει τη μάχη της με παίκτη λιγότερο από το 45’.

Στο πρώτο 20λεπτο οι γηπεδούχοι έλεγχαν την αναμέτρηση, έχοντας και την ψυχολογία υπέρ τους, από τη νίκη στα Πηγάδια. Η Ξάνθη προσπάθησε να πιέσει, αλλά δεν κατάφερε να φανεί απειλητική. Όλα αυτά μέχρι το 26’, όταν ο Μαρσελίνιο έβαλε τους Ακρίτες στο παιχνίδι της πρόκρισης, κάνοντας το 1-0. 

Η αναμέτρηση συνεχίστηκε σε σχετικά καλό ρυθμό, με τους Ακρίτες να έχουν απαλλαγεί από το άγχος που είχαν. Οι φάσεις που είδαμε μπροστά στις δυο εστίες δεν ήταν πολλές, με καλύτερη αυτή του 38’ –από πλευράς Λίνφιλντ- με την κεφαλιά του Τόμσον. Το ημίχρονο όμως «έκλεισε» με άσχημο τρόπο για την Ξάνθη, αφού έμεινε με 10 παίκτες, μετά την αποβολή του Φλίσκα (45’). 

Η Λίνφιλντ μπήκε δυνατά στην επανάληψη, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα, ωστόσο η Ξάνθη ανταποκρίθηκε αρκετά καλά (πέρα από τη φάση του 84’). Μάλιστα, οι Ακρίτες είχαν και δυο καλές στιγμές, στο 73’ με την εκτέλεση φάουλ του Ντιέ και στο 88’ με την κεφαλιά του Βασιλακάκη.

Το ματς πήγε στην παράταση, εκεί όπου η Λίνφιλντ κατάφερε και σημείωσε το 1-1 με τον αρχηγό της, τον Γκολτ. Το σκορ αυτό έδινε την πρόκριση στους γηπεδούχους, που όμως δεν υπολόγιζαν τον Μαρσελίνιο. Ο Βραζιλιάνος βρήκε δίχτυα στο 105΄και έδωσε την μεγάλη πρόκριση στους Ακρίτες

Λίνφιλντ (Τζέφρεϊ): Τάφι, Έρβιν, Γκολτ, Μπ. Μπερνς (91' Μακόλ), Κλαρκ, Γουόρντ, Νόουλς (46' Μάλγκριου), Λόρι, Κάρβιλ, Α. Μπερνς (70' Μακάλιστερ), Τόμπσον.

Skoda Ξάνθη (Καραγεωργίου): Κυριακίδης, Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Παϊτο, Ντιε, Φλίσκας, Μαρίν (57' Μπέρτος), Μάνταλος (56' Μπαξεβανίδης), Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης (98' Γκοχουρί).
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια