Ευρήματα και αποκαλύψεις μετά την εκτέλεση του Κόλα


''Φύλλο και φτερό'' το κινητό του. Ναρκωτικά, όπλα και ένα σχέδιο που έμεινε στη μέση!
Στα χέρια των αστυνομικών το κινητό τηλέφωνο του Κόλα, που συναρμολογούσε όταν ήθελε να μιλήσει.
Τα στοιχεία δείχνουν πως οι δραπέτες δεν ήθελαν να περάσουν στην Αλβανία - Το ρίσκο και τα λάθη τους.
Τα όπλα, το αλεξίσφαιρο γιλέκο, τα υπολείμματα....
ναρκωτικών και το τάπερ που πρόλαβε να πετάξει ο Κούπα.
''Στοίχημα'' της αστυνομίας να πιάσει ζωντανό τον Ιλίρ Κούπα - Οι συνεργοί και το κρησφύγετο των Αλβανών.

Ένα 24ωρο μετά την άγρια μάχη και τον θάνατο του Μάριαν Κόλα, λίγο έξω από το χωριό Βροσύνα Ιωαννίνων, οι αστυνομικές έρευνες κινούνται σε δύο κατευθύνσεις. Πρώτος στόχος είναι ο εντοπισμός και η σύλληψη του Ιλίρ Κούπα που πρόλαβε να διαφύγει από το σημείο της ενέδρας και δεύτερος η ανάλυση των ευρημάτων από τον τόπο της μάχης.

Οι αστυνομικοί βρήκαν πάνω στο άψυχο σώμα του Κόλα το κινητό του τηλέφωνο. Όλες αυτές τις μέρες, ο επικεφαλής των δραπετών έβγαζε την μπαταρία και την κάρτα sim για να μην εντοπίζεται, αλλά σύμφωνα με αστυνομικές πηγές υπήρξαν φορές που ο Κόλα συναρμολογούσε το κινητό του και συνομιλούσε με συνεργούς του. Οι αστυνομικοί, θα εξετάσουν τις κλήσεις, για να διαπιστώσουν ποιοι ήταν οι συνεργοί αλλά και ποιο ήταν το κρησφύγετό τους.
Το σημείο που έπεσε νεκρός ο Μάριαν Κόλα - ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
Το σημείο που έπεσε νεκρός ο Μάριαν Κόλα - ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
Το καλάσνικοφ που κρατούσε στα χέρια του - ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
Το καλάσνικοφ που κρατούσε στα χέρια του - ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Όπως όλα δείχνουν οι δύο δραπέτες πήραν την απόφαση να βγουν από το σημείο που κρύβονταν λόγω καιρού. Η πυκνή ομίχλη τους έκανε να αισθάνονται σίγουροι πως θα περάσουν απαρατήρητοι από την περιοχή. Επιπλέον οι αστυνομικοί θεωρούν πολύ πιθανό, όλες αυτές τις μέρες να ενημερώνονταν για τις έρευνες. Θεώρησαν πως αυτές έχουν ατονήσει και ξεκίνησαν από το κρησφύγετό τους, που για την ώρα παραμένει άγνωστο.
Αποκλεισμένη η περιοχή της συμπλοκής - ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
Αποκλεισμένη η περιοχή της συμπλοκής - ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
Το καλάσνικοφ και το ρολόι του Μάριαν Κόλα - ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
Το καλάσνικοφ και το ρολόι του Μάριαν Κόλα - ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Ο Ιλίρ Κούπα που βρισκόταν σε απόσταση 100 μέτρων από τον Κόλα, πέταξε ένα σακίδιο και το αλεξίσφαιρο γιλέκο του και πρόλαβε να διαφύγει. Μέσα στο σακίδιο οι αστυνομικοί βρήκαν παπούτσια και ένα τάπερ με μαγειρεμένα φαγητά (πατάτες και ρύζι). Για την ώρα δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν στον τόπο της συμπλοκής, οι δραπέτες άφησαν και υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας που χειρίζονται την υπόθεση, θεωρούν πως στόχος των δραπετών δεν ήταν να φτάσουν στην Αλβανία. Άλλωστε εκεί ο Κόλα είχε ανοιχτούς λογαριασμούς και κάποιοι περίμεναν να τον σκοτώσουν. Το πιο πιθανό είναι να ήθελαν να φτάσουν στη θάλασσα και με κάποιο σκάφος να κατέληγαν στο Κόσοβο, όπου ήδη βρίσκεται ο επίσης δραπέτης Φάτος Σούλα.

Η μεγάλη μάχη με τους δραπέτες μέσα στην ομίχλη Η συμπλοκή με τους Αλβανούς κακοποιούς στην οποία σκοτώθηκε χθες τα ξημερώματα ο Μαριάν Κόλα έγινε λίγο έξω από το χωριό Βροσύνα, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο. Στο σημείο αυτό είχαν χαθεί τα ίχνη των δύο καταζητούμενων δραπετών πριν από 15 ημέρες. Δείτε στο επόμενο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, την εικόνα της περιοχής λίγες ώρες μετά τη μάχη.

Στις 04:30 τα ξημερώματα, αστυνομικός τους εντόπισε με την θερμική κάμερα και ενημέρωσε τους άντρες της ΕΚΑΜ που βρισκόταν κοντά στην γέφυρα της Βροσύνας. Οι δύο κακοποιοί αιφνιδιάστηκαν και επιχείρησαν να επιστρέψουν πυροβολώντας τους αστυνομικούς. Ήταν αργά όμως, τουλάχιστον για τον Κόλα, ο οποίος έπεσε νεκρός μέσα σε μια πραγματική μάχη.

O Μάριαν Κόλα και ο Ιλίρ Κούπα, έπεσαν σε ενέδρα της ΕΚΑΜ δίπλα από γέφυρα, κοντά σε μονοπάτι που συνήθως χρησιμοποιείται από λαθρεμπορους ναρκωτικών.
Η γέφυρα που είχε στηθεί η ενέδρα των αστυνομικών - ΦΩΤΟ από Ράδιο Ηγουμενίτσα
Η γέφυρα που είχε στηθεί η ενέδρα των αστυνομικών - ΦΩΤΟ από Ράδιο Ηγουμενίτσα

Ο 27χρονος Ιλιρ Κούπα κατάφερε να διαφύγει στο δάσος και από τα ξημερώματα βρίσκεται σε εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό του.

Κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε στο γόνατο ένας αστυνομικός. Πρόκειται για άνδρα των ΕΚΑΜ, που έφερε διαμπερές τραύμα στην κνήμη. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και σύμφωνα με πληροφορίες, η ζωή του δεν διατρέχει κανένα απολύτως κίνδυνο.

Οι δραπέτες κρύβονταν σε δύσβατη περιοχή 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο δραπέτες ήταν οπλισμένοι και τους αντιμετώπισαν οι άνδρες των ΕΚΑΜ, οι οποίοι παρέμεναν στην περιοχή καθώς υπήρχε η βεβαιότητα ότι οι επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτες δεν είχαν κατορθώσει να περάσουν τον ποταμό Καλαμά και να διαφύγουν στην πατρίδα τους.

Στον νεκρό Μαριάν Κόλα, πέραν από το Καλάσνικοφ, βρέθηκαν μία χειροβομβίδα στην τσέπη του και ένα σακίδιο με γεμιστήρες, χειροβομβίδες αλλά και μαγειρεμένα φαγητά. Η εμφάνισή του, τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι δραπέτες δεν κρύβονταν στο δάσος αλλά είχαν βρει καταφύγιο σε κάποιο σπίτι.

newsit.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια