Από τις 9 Ιουνίου παρακολουθούσε η Αντιτρομοκρατική τους δύο συλληφθέντες της Θεσσαλονίκης - Από μπουγατσοπωλείο έστειλαν την "παγιδευμένη" επιστολή!

Φέρονται να συμμετείχαν σε τέσσερις τρομοκρατικές ενέργειες.
Στις δύο από αυτές ήταν υπό παρακολούθηση από την Αστυνομία.
Στα σκουπίδια του ενός βρέθηκε προσχέδιο προκήρυξης
Κανόνιζαν συναντήσεις σε αυτοσχέδιο σκοπευτήριο έξω από τη Θεσσαλονίκη.
Οι δύο άνδρες,
ηλικίας 30 ετών, προσήχθησαν (και στη συνέχεια συνελήφθησαν) ο πρώτος από περιοχή της Θεσσαλονίκης και ο δεύτερος από τον υπό κατάληψη χώρο Ναδίρ, όπου έμενε. Και οι δύο, σύμφωνα με την Ασυτνομία δραστηριοποιούνται στον αναρχικό - αντιεξουσιαστικό χώρο.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η συμμετοχή τους σε τέσσερεις πρόσφατες ενέργειες που αποτελούν μέρος γενικευμένου σχεδίου τρομοκρατικών ενεργειών, με την ονομασία «Σχέδιο ΦΟΙΝΙΚΑΣ».
- Η πρώτη ενέργεια του σχεδίου ήταν η έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο της Διευθύντριας των Φυλακών Κορυδαλλού την 7η Ιουνίου 2013, στην περιοχή της Δάφνης Αττικής. Την ευθύνη για την ενέργεια αυτή ανέλαβε με προκήρυξη η τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».
- Η δεύτερη αφορά έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου των Φυλακών Ναυπλίου, στο Άργος, την 12η Ιουνίου 2013. Την ευθύνη για την ενέργεια αυτή ανέλαβε με προκήρυξη η «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI) - Διεθνής Συνωμοσία Εκδίκησης».
- Η τρίτη περίπτωση αφορά εμπρηστική ενέργεια στον τρίτο όροφο ξενοδοχείου στην Τζακάρτα της Ινδονησίας την 26η Ιουνίου 2013. Την ενέργεια αυτή ανέλαβε η FAI-IRF, ως «χειρονομία αλληλεγγύης» σε Έλληνα, απεργό πείνας, που ήταν προφυλακισμένος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ η σχετική προκήρυξη τελείωνε με τη φράση «Ας κάνουμε το σχέδιο Φοίνικας ένα διεθνές σχέδιο εκδίκησης!».
- Η τέταρτη τρομοκρατική ενέργεια αφορά αποστολή, σε απόστρατο ανώτατο Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, «παγιδευμένου» φακέλου, ο οποίος εξερράγη στις 3η Ιουλίου 2013 εντός των εγκαταστάσεων του κέντρου διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι Αττικής. Την ευθύνη για την ενέργεια αυτή ανέλαβε με προκήρυξη η FAI-IRF.
Τα κομμάτια από το προσχέδιο της προκήρυξης που βρέθηκαν στα σκουπίδια - ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Τους παρακολουθούσαν από τις 9 Ιουνίου!

Σύμφωνα με ποληροφορίες του NewsIT, οι δύο συλληφθέντες παρακολουθούνταν από τις 9 Ιουνίου. Με λίγα λόγια, δύο "χτυπήματα" (βόμβα στο αυτοκίνητο του σωφρονιστικού υπαλλήλου και στον "παγιδευμένο" φάκελο) ήταν ήδη υπό παρακολούθηση.

Ο ένας από τους δύο - εκείνος που έμενε στο "Ναδίρ" στο διάστημα που ήταν υπό παρακολούθηση, είχε κάνει 3 - 4 ταξιδα στην Αθηνα, όπου επισκέφθηκε άτομα των "Πυρήνων" στις φυλακές Κορυδαλλού... 
Ο άλλος, που προσήχθη από περιοχή της Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα, είχε πετάξει μαζί με τα σκουπίδια του, ένα προσχέδιο προκύρηξης, σκισμένο σε 49 κομμάτα. Ήταν προσχέδιο της προκήρυξης, που δημοσιεύτηκε τρεις ημέρες μετά (χθες δηλαδή) σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. 
Κομμάτι της προκήρυξης - ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Ο ένας εργαζόταν σε κρεοπωλείο και ο άλλος έκανε... 
ανακοινίσεις τραπεζών! - O ρόλος τους στο σχέδιο "Φοίνικας"

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι οι δυο άνδρες που συνελήφθησαν, είναι ένα ξεχωριστός πυρήνας, μαζί ίσως με κάποιους άλλους. 
Ο άνδρας, στα σκουπίδια του οποίου βρέθηκε το σχέδιο προκήρυξης, φαίνεται πως έχει στρατολογηθεί το τελευταίο εξάμηνο. Εργαζόταν στο κρεοπωλείο του πατέρα του...

Ο δεύτερος, που έμενε στην κατάληψη του "Ναδίρ" εργαζόταν σε... ανακαινίσεις τραπεζων!

Πληροφορίες λένε, ότι και οι δύο έμεναν πολλές φορές σε φοιτητικές εστίες, ενώ πολλές φορές κανόνιζαν να συναντηθούν έξω από τη Θεσσαλονίκη, σε ένα αυτοσχέδιο σκοπευτήριο για να κανονίσουν ίσως, διαδικαστικά θέματα.

Ο παγιδευμένος φάκελος έστάλη από... μπουγατσοπωλείο!

Ο ένας από τους δύο που συνελήφθησαν, ενώ ήταν υπό παρακολούθηση, πήγε στην Καβάλα και αγόρασε φακέλους από ταχυδρομείο το οποίο... δεν έχει κάμερες!
Πήρε φακέλους προπληρωμένου τέλους των ΕΛΤΑ, μέσα στους οποίους μπορεί κάποιος να βάλει μέχρι 4,5 κιλά. Σε μία τέτοια έβαλαν τον ππαγιδευμένο φάκελο, που έστειλαν στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής...
Αργότερα, τον είδαν να μπαινει σε μπουγατσοπωλείο που έχει σύμβαση με ΕΛΤΑ για αποστολή δεμάτων. Από εκεί φέρεται να έστειλε το φάκελο...

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν, ότι πρέπει να είχε γίνει και... δοκιμαστική έκρηξη του φακέλου, πριν σταλεί ο κανονικός
Πάντως, εκτός από τους δύο που συνελήφθησαν, εκτιμάται ότι πρέπει να υπάρχουν άλλα 7 με 10 άτομα που φαίνεται να είναι ενεργά, στη νέα σύσταση της "Συνωμοσίας".
Από τα ευρύματα των Αστυνομικών - ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα έγιναν επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομία για την υπόθεση, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, να δηλώνει μεταξύ άλλων ότι "είναι η πρώτη φορά που πρόκειται για ένα δίκτυο, το οποίο φαίνεται να υπερβαίνει τα όρια της Ελλάδας"...

Δείτε τις ανακοινώσεις που έκανε η Αστυνομία για την υπόθεση:




Δείτε τις δηλώσεις του Υπουργού Νίκου Δένδια:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια