Μαγεία η Βραζιλία, έριξε 3 στην Ισπανία που χάνει μετά από 3 τελικούς

Απόλυτος αιφνιδιασμός και ασφυκτικό πρέσινγκ -κατά κύριο λόγο- στον Σέρχιο Μπουσκέτς. Αυτό ήταν το δίπτυχο της επιτυχίας για την Βραζιλία, η οποία άνοιξε το σκορ στο 2ο λεπτό με γκολ του... πεσμένου Φρεντ, έπειτα από σέντρα του Χουλκ. Το μομέντουμ ανήκε στη "σελεσάο" που λίγο έλειψε να....
διπλασιάσει τα τέρματά της στο 8' όταν το σουτ του Οσκάρ πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ίκερ Κασίγιας.

Όσο περνούσε η ώρα η Ισπανία αποκτούσε χώρο και κατοχή, ωστόσο δυσκολευόταν αφάνταστα να προωθήσει την μπάλα στα αντίπαλα καρέ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία της χάθηκε στο 41ο λεπτό όταν μετά από ασίστ του Χουάν Μάτα στον Πέδρο, ο τελευταίος έκανε το πλασέ και ο Νταβίντ Λουίζ απέκρουσε πέφτοντας πάνω στη γραμμή. Νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 32ο λεπτό, ο Φρεντ είχε νικηθεί σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ από τον Κασίγιας.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε όπως άρχισε: με γκολ. Μετά από έξυπνη πάσα του Οσκάρ στο 44ο λεπτό, ο Νεϊμάρ κεραυνοβόλησε τον Κασίγιας και έκανε το 2-0. Το θρυλικό "Μαρακανά" είχε πάρει φωτιά που έσβησε λόγω ημιχρόνου και ξαναφούντωσε στο 47ο λεπτό όταν ο Φρεντ διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα με ωραίο διαγώνιο πλασέ.

Οι ελπίδες της Ισπανίας για την κατάκτηση του πρώτου Κυπέλλου Συνομοσπονδιών της ιστορίας της χάθηκαν μαζί με το πέναλτι του Σέρχιο Ράμος στο 55ο λεπτό. Στην πρώτη επαφή του με την μπάλα, ο Χεσούς Νάβας ανατράπηκε αντικανονικά εντός περιοχής από τον Μαρσέλο, αλλά ο άσος της Ρεάλ έστειλε την μπάλα άουτ.
Από εκείνο το σημείο κι έπειτα η Βραζιλία έβγαινε στην αντεπίθεση όταν και όποτε ήθελε. Σε μία εξ αυτών ο Νεϊμάρ ανατράπηκε από τον Ζεράρδ Πικέ, με τον οποίο θα συνυπάρχει στην Μπαρτσελόνα, υποχρεώνοντας τον Μπγιορν Κάιπερς να βγάλει απευθείας κόκκινη κάρτα στον Ισπανό κεντρικό αμυντικό.

Κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος και η αντίστροφη μέτρηση για την 3η συνεχόμενη κατάκτηση του Confederations Cup από την ομάδα του Λουίς Φελίπε Σκολάρι είχε αρχίσει...

Το κλειδί
41ο λεπτό: Ο Νταβίντ Λουίζ αποκρούει πάνω στη γραμμή το σουτ του Πέδρο.
44ο λεπτό: Ο Νεϊμάρ κάνει το 2-0. Το τρίλεπτο που έκρινε το ματς...

MVP
Ο Φρεντ. Σκόραρε στο 2ο λεπτό κάθε ημιχρόνου και ταλαιπώρησε ουκ ολίγες φορές την ισπανική άμυνα. Εξαιρετικοί και οι Νεϊμάρ, Ζούλιο Σέζαρ.

Αδύναμος κρίκος
Ο Ζεράρδ Πικέ. Έχασε τον Φρεντ στο πρώτο γκολ, καθυστέρησε να αντιδράσει στη φάση του τρίτου γκολ και αποβλήθηκε.

Βραζιλία: Ζ. Σέζαρ, Ν. Άλβες, Τ. Σίλβα, Ν. Λουίζ, Μαρσέλο, Λ. Γκουστάβο, Παουλίνιο (88' Ερνάνες), Οσκάρ, Χουλκ (73' Ζάντσον), Νεϊμάρ, Φρεντ (80' Ζο).

Ισπανία: Κασίγιας, Αρμπελόα (46' Αθπιλικουέτα), Σ. Ράμος, Πικέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο, Μάτα (52' Νάβας), Τόρες (59' Βίγια).

Brazil 3 0 Spain hoofoot.com HD highlights & Goals από hoofoot

Σε ρυθμούς twitter
# Η Ισπανία ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά από τρεις τελικούς και 29 επίσημα παιχνίδια (ρεκόρ). Αρκέστηκε στο τιμητικό βραβείο fair play της διοργάνωσης.

# Ο Νεϊμάρ αναδείχθηκε MVP του Confederations Cup και ο Ζούλιο Σέζαρ κορυφαίος γκολκίπερ.

# Η Βραζιλία δεν έχει χάσει επίσημο παιχνίδι στην έδρα της από το 1975!

# Η Βραζιλία έγινε η πρώτη ομάδα που κατακτά για τρίτη σερί φορά το τρόπαιο. Το γεγονός αυτό αποκτά μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι επιτεύχθηκε υπό το βλέμμα 73.531 θεατών στο "Μαρακανά".

# Για πρώτη φορά μετά από 10 ολόκληρα χρόνια η Ισπανία δεν σκόραρε σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια. Τον Ιούνιο του 2003 δεν είχε βρει δίχτυα κόντρα σε Ελλάδα (0-1) και Βόρειο Ιρλανδία (0-0).

# Οι φίλοι της Βραζιλίας φώναξαν ρυθμικά "Σακίρα-Σακίρα" όταν ο Ζεράρδ Πικέ έπαιρνε πρόωρα την άγουσα για τα αποδυτήρια.

# Ο Νεϊμάρ έγινε ο πρώτος Βραζιλιάνος που σημειώνει 15 διεθνή γκολ σε μία χρονιά. Ο Ρονάλντο είχε σταματήσει στα 14.

# Από τον Ιούλιο του 1985 και το 0-3 από την Ουαλία είχε να χάσει με τρία ή περισσότερα γκολ διαφορά η Ισπανία (σε επίσημο παιχνίδι).

# Καμία κάτοχος του Confederations Cup δεν κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο της επόμενης χρονιάς. Θα σπάσει άραγε αυτήν την παράδοση η Βραζιλία; Θα το μάθουμε το καλοκαίρι του 2014.
news247

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια