Και νέο χαστούκι στον Μανιτάκη από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Σχόλια και αντιδράσεις προκάλεσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η απόφαση της κυβέρνησης να συγχωνεύσει τις υπηρεσίες του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, σηματοδοτώντας....
ουσιαστικά την αντικατάσταση του νυν Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή.
Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας συζητά την Ετήσια Έκθεση του έτους 2011 του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Ο ίδιος ο Λ. Ρακιντζής επεσήμανε ότι πρόκειται για «ψευδεπίγραφο νόμο» και ότι «ουσιαστικά είναι κατάργηση» της ΓΕΔΔ. «Καταργείται ό Γενικός Επιθεωρητής, όλοι οι επιθεωρητές και το διοικητικό προσωπικό. Θα έχει δυσλειτουργίες. Γίνεται πολύ γραφειοκρατικό. Το νέο Σώμα δεν θα επιτελέσει το σκοπό του. Δεν έχει νόημα να καταργούμε ένα θεσμό όταν αυτός λειτουργεί σωστά. Ακόμα και ο Οργανισμός της λίμνης Κωπαϊδας διατηρείται», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Πρ. Παυλόπουλος ζήτησε να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης που προωθεί την συγχώνευση.

«Αυτό που πάει να γίνει τώρα έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Από την εποχή Ραγκούση ξεκίνησε το ξήλωμα», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, επισημαίνοντας ότι το νομοσχέδιο Μανιτάκη είναι «κομμένο και ραμμένο προς μία κατεύθυνση και αυτό εγείρει ερωτηματικά». «Θέλει να περιοριστεί η δράση και η αρμοδιότητα του Γενικού Επιθεωρητή», υποστήριξε ο πρώην υπουργός.

Στην απομάκρυνση Ρακιντζή αναφέρθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου, συνδυάζοντάς την με την απομάκρυνση των οικονομικών εισαγγελέων. «Το τελευταίο διάστημα», τόνισε, έχουν θεσμοθετηθεί θέσεις που δεν είναι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος».


naftemporiki.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια