Σαμαράς: Η ΕΡΤ ήταν το σύμβολο της αδιαφάνειας και της σπατάλης.

Δείτε τι είπε στο μέγαρο μουσικής όπου είναι ομιλητής σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ στο Μέγαρο Μουσικής .
Σαμαράς: Η ΕΡΤ απεργούσε κάθε φορά που συνέβαινε κάτι....
σημαντικό και αισιόδοξο
(20:43)

Σαμάρας: Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε τους σπασμούς ενός καθεστώτος προνομίων που καταρρέει
(20:43)

Σαμαράς: Απέτυχαν όλες οι προσπάθειες να εξυγιανθεί η ΕΡΤ με ήπιο τρόπο
(20:41)

Σαμαράς: Όταν έκλεισαν χιλιάδες ιδιωτικές επιχειρήσεις τέτοιου είδους αντίδραση δεν υπήρξε
(20:40)

Σαμαράς: Η ΕΡΤ ήταν το σύμβολο της αδιαφάνειας και της σπατάλης
(20:39)

Σαμαράς: Δεν κλείνουμε την ΕΡΤ- Τώρα θα αποκτήσουμε πραγματικά δημόσια τηλεόραση
(20:38)

Σαμαράς : Δεν κλείνουμε την ΕΡΤ - Αποκαθιστούμε τη δημόσια ενημέρωση
Σύμβολο αδιαφάνειας και σπατάλης χαρακτήρισε την ΕΡΤ ο Πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ στο Μέγαρο Μουσικής το βράδυ της Τετάρτης.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν κλείνει τη δημόσια τηλεόραση αλλά κάνει εκείνες τις ενέργειες για τη δημιουργία μιας πραγματικά δημόσιας τηλεόρασης σημειώνοντας πως «τη νέα ραδιοτηλεόραση θα τη δώσουμε στους Έλληνες το ταχύτερο».

Αναφέρθηκε στις πολλές προσπάθειες εξυγίανσης που έγιναν με πιο ήπιο, όπως είπε, τρόπο αλλά «όλες απέτυχαν» γιατί κατά τον Αντώνη Σαμαρά τα προνόμια ήταν τόσο πολύ θεσμοθετημένα που ήταν πρακτικά αδύνατη η οποιαδήποτε αλλαγή.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε «στη συντεχνία», που όπως είπε έχει επιβάλλει σιωπή στα μίντια σημειώνοντας ότι τους «τελευταίους μήνες δεν υπήρξε περίπτωση που να έρθει σημαντικός ξένος στη χώρα για να στηρίξει τις προσπάθειες που να μην πέσει επάνω σε “τυχαία” απεργία της ΕΡΤ». «Απεργούσαν κάθε φορά που ήταν κάτι σημαντικό και αισιόδοξο» τόνισε με έμφαση ο πρωθυπουργός. 

Δεσμεύθηκε ακόμα ότι η κυβέρνηση θα αποκαταστήσει τη δημόσια ενημέρωση αναφέροντας ότι έχει ήδη κατατεθεί η σχετική πρόταση νόμου. 

Όπως επεσήμανε, τώρα που τελείωσε η αμαρτωλή ΕΡΤ ξεσπά όλη η υποκρισία που έφερε την Ελλάδα ως εδώ ενώ διευκρίνισε ότι αναφέρεται στα κυκλώματα που απομυζούσαν την δημόσια ραδιοτηλεόραση.

«Δεν έχουμε τίποτα με τους εργαζομένους, αναφέρομαι στα κυκλώματα που απομυζούσαν την ΕΡΤ και τώρα δεν θέλουν να χάσουν τα προνόμιά τους» είπε, ενώ πρόσθεσε πως όλοι οι εργαζόμενοι θα αποζημιωθούν «με τον πλέον γενναιόδωρο τρόπο».

«Αυτό που είδατε τις μέρες αυτές είναι οι τελευταίοι σπασμοί ενός καθεστώτος προνομίων» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο πρωθυπουργός τις αναφορές του για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της ΕΡΤ.

Στη συνέχεια επικεντρώθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης λέγοντας ότι «βγαίνουμε από τα χάλια σιγά σιγά».   


Η σημερινή Ελλάδα της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας βρισκόταν για πάρα πολλά χρόνια σε νάρκη και διωγμό, σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Ήταν δύσκολο να μιλήσει κανείς για επιχειρηματικότητα τα προηγούμενα χρόνια και  δώσαμε μεγάλο αγώνα για να την απενεχοποιήσουμε»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια