Γελάνε και τα τσιμέντα με τον Κουβέλη. Βγαίνει από την κυβέρνηση αλλά την ....στηρίζει.

Να ζητήσει τις παραιτήσεις των υπουργών και των γενικών γραμματέων που στηρίζει αποφάσιεσε η ΔΗΜΑΡ 
Υπαναχώρηση από τον Φώτη Κουβέλη που σε γραπτή του δήλωση κρατά χαμηλούς τόνους 
Η χώρα δε χρειάζεται εκλογές, είπε 
Επί της ουσίας, αποφασίστηκε....
ηρωική έξοδος από την κυβέρνηση και ψήφος ανοχής!
Κατά της εισήγησης του προέδρου της ΔΗΜΑΡ οι Ψαριανός και Οικονόμου, αποχή ο Λυκούδης 
"Μπούρδες ότι παραιτούμαι", δήλωσε ο Γρ. Ψαριανός
Η ΔΗΜΑΡ έκανε δυναμική έξοδο από την κυβέρνηση, την οποία όμως θα συνεχίσει να... ανέχεται! Η κοινή συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Εκτελεστικής Επιτροπής αποφάσισε κατά πλειοψηφία ανοχή στο κυβερνητικό σχήμα γιατί "η χώρα δε χρειάζεται εκλογές".

Τα όργανα της Δημοκρατικής Αριστεράς έκαναν δεκτή την εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Φώτη Κουβέλη και αποφάσισαν να ζητήσουν τις παραιτήσεις των υπουργών, των υφυπουργών και των γενικών γραμματέων που μετέχουν στην κυβέρνηση. 

Βασίλης Οικονόμου και Γρηγόρης Ψαριανός μόνο διαχώρισαν τη θέση τους και ψήφισαν κατά της εισήγησης του Φώτη Κουβέλη, ενώ ο γραμματέας του κόμματος, Σπύρος Λυκούδης ψήφισε... αποχή. 
Η απόφαση της Κ.Ο. και της Εκτελεστικής Επιτροπής θα επικυρωθεί από την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ που συνεδριάζει το Σάββατο. 

Εντός της ημέρας θα υποβάλω την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό, δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, ενώ λίγο νωρίτερα η υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη είχε ανακοινώσει πως πήγαινε στο υπουργείο να μαζέψει τα πράγματά της. 

Ο Γρηγόρης Ψαριανός, αποχωρώντας επανάλαβε ότι διαφωνεί με την απόφαση και με τους χειρισμούς του Φώτη Κουβέλη, αλλά διέψευσε τις φήμες που τον έφεραν αποφασισμένο να παραιτηθεί από το κόμμα. «Γράφονται ανοησίες ότι αποχωρώ, όλα αυτά είναι μπούρδες».

Ο Φώτης Κουβέλης οδήγησε τη ΔΗΜΑΡ σε... ηρωική έξοδο από την τρικομματική κυβέρνηση. Αλλά σε αντίθεση με το βράδυ της Πέμπτης, όταν επί της ουσίας ανακοίνωσε την αποχώρηση του κόμματος του από την κυβέρνηση, σήμερα επέλεξε χαμηλούς τόνους. Φαίνεται και από τη γραπτή δήλωση που έκανε μετά το τέλος των εσωκομματικών διαδικασιών. 

"Η χώρα δε χρειάζεται εκλογές" ήταν το πρώτο πράγμα που δήλωσε. Κι ας έφερε στο χείλος των πρόωρων εκλογών με τη στάση του και την αλλαγή θέσης. Και στη συνέχεια, ουσιαστικά ανακοίνωσε πως η ΔΗΜΑΡ θα δώσει ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση. Δηλαδή, δε θα μετέχει στο υπουργικό συμβούλιο, δε θα μετέχει στις συσκέψεις πολιτικών αρχηγών ή στη λήψη αποφάσεων. Απλά θα ανέχεται τις αποφάσεις της δικομματικής, πια, κυβέρνησης. 

Έτσι μεταφράζεται η δήλωση πως «η ΔΗΜΑΡ έδωσε και θα δώσει τη μάχη για την παραμονή της χώρας στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο.
Η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα σε αυτή τη μάχη με τις δικές της διακριτές πολιτικές θέσεις. Η ΔΗΜΑΡ επιμένει στη μεταρρυθμιστική της πολιτική και στην αναζήτηση και διεκδίκηση λύσεων μέσα στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα. 
Αυτή θα είναι η πολιτική μας παρουσία». 

Δεν παρέλειψε πάντως να ρίξει... καρφιά στους πρώην εταίρους του και κυρίως στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. «Σε αυτή την προσπάθεια η ΔΗΜΑΡ θα είναι ενεργή, αλλά και αντίθετη σε αυθαιρεσίες, αυταρχισμούς και πολιτικές που προωθούν κομματικές επιλογές και δεν υπηρετούν την ανόρθωση της χώρας, της κοινωνίας και τους δημοκρατικούς θεσμούς», καταλήγει η δήλωσή του. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια