Π. Παυλόπουλος: Νομοσχέδιο Μανιτάκη κομμένο και ραμμένο προς μια κατεύθυνση.

Έντονη ήταν η αντίδραση των μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατά την ακρόαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στο άκουσμα της πληροφορίας ότι ο κ. Μανιτάκης ανέβασε για διαβούλευση νομοσχέδιο με το οποίο στην ουσία καταργείται....
ο θεσμός του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΔΔ). Το τέχνασμα που χρησιμοποιεί ο υπουργός, όπως ανέφερε στην επιτροπή ο νυν Γενικός Επιθεωρητής κ. Λέανδρος Ρακιντζής, είναι η συγχώνευση του ΓΕΔΔ με το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Η αλήθεια είναι πως πρόκειται περί απορρόφησης της μικρής υπηρεσίας του πρώτου (28 άτομα) από το δεύτερο (200 άτομα) και όπως όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ ξέρουν ότι το ΣΕΕΔΔ είναι εδώ και καιρό το δεξί χέρι του υπουργού στην προσπάθειά που κάνει να καλύψει την αδυναμία του να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος είχε απόλυτη γνώση του θέματος .Όπως είπε το ξήλωμα του πουλόβερ του ΓΕΔΔ έχει ξεκινήσει  ήδη από την υπουργεία Ραγκούση ,συνεχίστηκε με την αφαίρεση αρμοδιοτήτων και ότι ο νόμος που φέρνει τώρα ο κ. Μανιτάκης φαίνεται να εξυπηρετεί αυτούς που τον συνέταξαν. 
Θέλει να περιοριστεί η δράση και οι αρμοδιότητες του τόνισε ο κ. Παυλόπουλος με ένα νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο προς μια κατεύθυνση  και ότι αυτό εγείρει ερωτηματικά.

Είπε όμως κι άλλα ο κ. Παυλόπουλος, όπως ότι ο επικεφαλής του ΣΕΕΔΔ Ειδικός Γραμματέας κ. Παρασκευάς Νομικός, στον οποίο αναφέρθηκε ονομαστικά, φαίνεται από κάποιες διατάξεις του προτεινόμενου νόμου  ότι επιχειρεί την τακτοποίησή του στη θέση του αναπληρωτή επικεφαλής του νέου θεσμού ενώ πρότεινε να κληθεί από την Επιτροπή ο υπουργός.

Σε μεθόδευση  κατάργησης του ΓΕΔΔ αναφέρθηκε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου επισημαίνοντας ότι αν και από τη δράση του έχουν εντοπιστεί πολλαπλά φαινόμενα διαφθοράς θεσμοθετούνται στη συνέχεια θέσεις που δεν είναι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.
Υποστηρικτική απέναντι στο θεσμό ήταν και η Λιάνα Κανέλλη αλλά και ο Θοδωρής Δρίτσας που επεσήμαναν την πλούσια δράση του ΓΕΔΔ. 
Όπως εξάλλου είπε και ο κ. Ρακιντζής στην Επιτροπή, υπηρεσία που έχει αποδείξει δέκα χρόνια ότι δουλεύει αποτελεσματικά δεν την κλείνεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια