Τελευταία ευκαιρία για Σαμαρά και Βενιζέλο να σώσουν την παρτίδα.

Κουβέλης: Ο πιο πλούσιος πολιτικός στη Ελλάδα που η περιουσία του φτάνει σε αστρονομικά νούμερα, το παίζει Αριστερός του Κολωνακίου με μεγάλες τσέπες. 
ΔΗΜΑΡ - ΡΗΜΑΔ όπως και να το πείτε αυτό το κόμμα - απόκομμα θα έχετε δίκιο.
Αυτοί οι τύποι, οι τάχα ψευτοκουλτουριάρηδες δήθεν αριστεροί (τρομάρα τους), σοσια-ληστρικής ιδεολογίας προσπάθησαν να εκβιάσουν τον Σαμαρά αλλά έφαγαν....
τα μούτρα τους.  

Μετά το απονενοημένο διάβημα - κολωτούμπα Κουβέλη που προσπάθησε να "ελέγξει" τον Σαμαρά, πιστεύοντας πως ο Βενιζέλος είναι μαζί του, τα δεδομένα στην Κυβέρνηση άλλαξαν.
Επιτέλους φεύγουν ο μπάρμπα Φώτης και η παρέα του και η κυβέρνηση μπαίνει σε νέες βάσεις.

Θα μας απαλλάξουν από την παρουσία τους τα προσκείμενα στη ΔΗΜΑΡ στελέχη και ιδιαίτερα ο ....αποτυχημένος και επικίνδυνος Μανιτάκης, η ανεκδιήγητη Σκοπούλη με τις περίεργες διασυνδέσεις του συζύγου της και οι υπόλοιποι που κατείχαν κυβερνητικές θέσεις.

Ο μπάρμπα Φώτης που πιο πολύ θυμίζει ταβερνιάρη παρά Αρχηγό κόμματος, νόμιζε πως είχε την στήριξή του Μπένυ, αλλά θα έπρεπε να ξέρει πως ο Μπένυ δεν έχει φίλους και μπορεί ανά πάσα στιγμή να σε γκρεμοτσακίσει, όπως και έγινε.
Ο Κουβέλης πήγε στη σύσκεψη νομίζοντας πως ο Βενιζέλος είναι μαζί του και άρχισε να εκβιάζει τον Σαμαρά αλλάζοντας τις χθεσινές του θέσεις που φυσικά δεν μπορούσαν να γίνουν δεκτές από τον Πρωθυπουργό.

Έτσι ο Κουβέλης έφυγε από την κυβέρνηση χωρίς να το καταλάβει ενώ ο "συμμαχός" του Μπένυ παρέμεινε στην Κυβέρνηση με αναβαθμισμένο ρόλο, που φτάνει μάλλον μέχρι τη θέση Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης....

Ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή Σαμαράς και Βενιζέλος να βάλουν την Κυβέρνηση σε νέες σταθερές βάσεις πάνω σε ορίζοντα τετραετίας, αλλά με σκοπό να προχωρήσουν γρήγορα οι μεταρρυθμίσεις με ένα μικρό και ευέλικτο σχήμα.
Να υπάρχουν συχνά υπουργικά συμβούλια, για να γίνεται ο απολογισμός του έργου του κάθε υπουργείου, ώστε να δίνονται οι σωστές κατευθύνσεις στους υπουργούς από Σαμαρά και Βενιζέλο.

Είναι η τελευταία ευκαιρία και των δυο να σώσουν την παρτίδα για τη χώρα και να μην γραφτούν με μαύρα γράμματα στην ιστορία τα ονόματά τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια