Σήμερα απεργιακό μπλακ άουτ για την ΕΡΤ

Με την κυβέρνηση να παραμένει αμετακίνητη στη θέση της για το κλείσιμο και την αναδιαμόρφωση της δημόσιας τηλεόρασης και τους κ.κ. Βενιζέλο-Κουβέλη να ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, πολιτικά σωματεία, συνδικαλιστικές οργανώσεις και απλοί πολίτες δίνουν....
ραντεβού στις 11.00 το πρωί της Πέμπτης έξω από το Ραδιομέγαρο.

Συμπαραστάτες στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ στέκονται η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με την προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στο υπουργείο Γεωργίας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΤΕ, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, τραπεζοϋπάλληλοι, σωφρονιστικοί υπάλληλοι και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν με 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία και στα τρόλεϊ, ενώ στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 π.μ και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιήσει και ο ΟΑΣΘ σύμφωνα με γνωστοποίηση του Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, απεργία αποφάσισε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία. Ως εκ τούτου δεν θα εκτελεστούν δρομολόγια των τρένων του ΟΣΕ αλλά και των συρμών του Προαστιακού. Η γραμμή 3 του Μετρό θα τερματίζει στη Δουκ. Πλακεντίας.

Αύριο πραγματοποιούν στάση εργασίας και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας από τις 15.00 έως τις 17.00 το απόγευμα.

Χωρίς πτήσεις θα μείνουν και τα μικρά περιφερειακά αεροδρόμια από τις 12.00 το μεσημέρι ως τις 5.00 το απόγευμα λόγω της στάσης εργασίας των εργαζομένων της πολιτικής αεροπορίας.

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών 


Ο πρωθυπουργός ήταν σαφής και ξεκάθαρος κατά την ομιλία του στο ΕΒΕΑ.  «Τώρα που τελείωσε η αμαρτωλή ΕΡΤ ξεσπά όλη η υποκρισία που έφερε την Ελλάδα ως εδώ», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Αυτό που βλέπετε σήμερα είναι οι τελευταίοι σπασμοί ενός καθεστώτος προνομίων που καταρρέει».

Επανέλαβε τη θέση της ΝΔ περί αλλαγών στην ΕΡΤ ενώ μιλώντας για τη μελλοντική μορφή που θα έχει είπε: «Δεν κλείνουμε τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, αλλά αντίθετα δημιουργούμε μία νέα δημόσια και όχι κρατική τηλεόραση». 

Ήταν ηλίου φαεινότερο πως το θέμα της ΕΡΤ έχει κλείσει για την κυβέρνηση και μόνος στόχος είναι να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο, λόγω των διαφωνιών των εταίρων, και να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. 

Kατά πληροφορίες, το πρωί της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς θα τηλεφωνήσει στους κυβερνητικούς εταίρους, κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, προκειμένου να οριστικοποιήσουν τη συνάντηση, εντός των επόμενων ημερών.



Η δημόσια τηλεόραση που σιώπησε κατόπιν κυβερνητικής απόφασης στις 23.30 το βράδυ της Τρίτης εξακολουθεί να εκπέμπει δημοσιογραφικό πρόγραμμα με πάνελ, που εναλλάσσεται στο κεντρικό στούντιο του Ραδιομεγάρου, παρά την εντολή της κυβέρνησης να εκκενωθεί το κτήριο από τους εργαζομένους.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ οφείλει να περάσει από τη Βουλή σε διάστημα έως και 45 ημερών. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από τη Λέσβο έως την Κέρκυρα βρίσκονται σε αναβρασμό πραγματοποιώντας αδιάκοπα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.


zougla.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια