Άφησαν ελεύθερο τον μπράβο των βορείων προαστίων για 3η φορά !

Απίστευτο ! Τον άφησαν πάλι ελεύθερο για 3η φορά. 
Έχει κατηγορηθεί εκτός των άλλων και για ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου, αλλά και πάλι αφέθηκε ελεύθερος.
Μόλις... 17 ημέρες διήρκεσε η προφυλάκιση του 30χρονου μπράβου των Βορείων Προαστίων. Οι δικαστικές αρχές έκριναν πως οι τρεις... καταστηματάρχες που κατήγγειλαν την εκβιαστική δράση του νεαρού, ήταν είτε «αφερέγγυοι», είτε «έλεγαν ψέματα».
Σε βάρος του Σ.Μ είχε....
σχηματιστεί δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών για ληστεία, εκβίαση και πρόκληση σωματικών βλαβών. Συνελήφθη το βράδυ της 24ης Μαΐου στο Χαλάνδρι και στις 26 Μαΐου ο ανακριτής διέταξε την προφυλάκισή του. Τρεις μόλις μέρες μετά την απόφαση της προφυλάκισής του, στις 29 Μαίου, ο 30χρονος κατέθεσε αίτηση αποφυλάκιση, η οποία και έγινε δεκτή. Έτσι χθες το πρωί αφέθηκε ελεύθερος, αφού του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Α.Τ. Αμαρουσίου κάθε 1η και 16 του μήνα.

Η δικογραφία περιέγραφε τη συμμετοχή του σε οργανωμένο κύκλωμα εκβιαστών, ενώ παρόμοιες κατηγορίες είχε αντιμετωπίσει και τον Νοέμβριο του 2011. Και σε εκείνη την την περίπτωση είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Η εκδίκαση των συγκεκριμένων υποθέσεων εκκρεμεί, όπως εξάλλου και η κατηγορία ότι τον Μάρτιο του 2009 ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον M. Γιαννουσάκη, ιδιοκτήτη μπαρ με την επωνυμία «Μike Irish Bar», στους Αμπελοκήπους. Είχε πάει να ζητήσει εξηγήσεις από τον επιχειρηματία για την απόλυση μιας αλλοδαπής φίλης του που εργαζόταν στο κατάστημα. 

Ο 63χρονος, τότε, επιχειρηματίας, μετά από έντονη λογομαχία είχε επιδείξει στον δράστη το όπλο που είχε στην κατοχή του προκειμένου να τον απομακρύνει. Ο 30χρονος επιτέθηκε και ξυλοκόπησε άγρια τον 63χρονο, ο οποίος είχε αφήσει την τελευταία του πνοή μετά από καρδιακή ανακοπή, συνεπεία του ξυλοδαρμού του, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, μερικές μέρες αργότερα.

Στις 23 Μαρτίου 2009, η αρμόδια εισαγγελέας είχε διατάξει την προφυλάκιση του 30χρονου Σ. Μ., ωστόσο και τότε το μέτρο της προσωρινής κράτησης είχε αντικατασταθεί με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση παραμένει σε εκκρεμότητα. Η πρόσφατη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών ξεκίνησε στις αρχές του έτους έπειτα από καταγγελίες καταστηματαρχών στην Αστυνομία. Την εκβιαστική δράση του 30χρονου είχαν καταγγείλει περίπου 15 ιδιοκτήτες καφέ-μπαρ και εστιατορίων του Χαλανδρίου, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας, τρεις από τους καταγγέλλοντες είχαν δεχθεί να καταθέσουν επωνύμως στην αστυνομία. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο ο 30χρονος εισέπραττε για προστασία 200 ευρώ την εβδομάδα από καταστήματα στις οδούς Πεντέλης και Αγ. Παρασκευής, καθώς και στην πλατεία του Χαλανδρίου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληφορορίες, τις τελευταίες ημέρες, άτομα που (πιθανόν) συνδέονται με τον 30χρονο είχαν επισκεφθεί τους καταστηματάρχες του Χαλανδρίου προειδοποιώντας τους ότι σύντομα ο Σ. Μ. θα βρισκόταν εκτός φυλακής. Δεν έπεσαν έξω...



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια