ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΣΗΕΑ 2013: Μια πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων από τον Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη....

Από τα νέα μέλη της ΕΣΗΕΑ η συντρόφισσα Αγγέλα Νταρζάνου (ή Α.Γ.Ν.) έσπευσε χθες να εκφράσει-από το κομματικό δελτίο της «ΑΥΓΗΣ»- στήριξη προς τον απερχόμενο πρόεδρο της Ενώσεως Δημήτριο Τρίμη και να εκφράσει τη βεβαιότητα-αντισυστημικό παπαγαλάκι αυτή- ότι «απόψε το βράδυ θα πάρουν την απάντηση» απευθυνόμενη προς τα....
συστημικά παπαγαλάκια.

Οι 756 ψήφοι του πρωτεύσαντος συνδυασμού «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» έναντι 689 ψήφων του ΣΥΡΙΖΑίϊκου συνδυασμού της «Συσπείρωσης» δεν συνιστούν την αναμενόμενη απάντηση, όπως την είχε προεξοφλήσει ή όπως της είπαν οι διευθύνοντες το φύλλο να γράψει. Και αυτό δεν αλλάζει κατ’ ελάχιστον από την ισοψηφία εδρών (από τρεις) των δύο πρώτων συνδυασμών, με την τρίτη έδρα και των δύο συνδυασμών από τη δεύτερη κατανομή.

Ο απερχόμενος «αριστερός πρόεδρος» της ΕΣΗΕΑ, του οποίου η εξουσία συνέπεσε με τις πιό μαύρες σελίδες της Ελληνικής δημοσιογραφίας, θα κληθεί ταχέως να παραδώσει την καρέκλα εις την μέχρι τούδε στενότερη συνεργάτιδά του, τη Γενική Γραμματέα του Μαρία Αντωνιάδου, εκ της ΝΔ προερχόμενη, με την οποία δεκανίκι, όπως και με τις δύο ψήφους του ΚΚΕ αποτελούσαν το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ
Μία συγκυβέρνηση δηλαδή, όπως αυτή που καταγγέλλει το Κόμμα «του».

Προφανώς μία άλλη συγκυβέρνηση θα κληθεί να αναλάβει, πλέον, την ηγεσία της ΕΣΗΕΑ, αυτή την φορά «μνημονιακών» και «αντιμνημονιακών» με την παράταξη του Τρίμη από ηγεμονεύουσα, σε δεκανίκι της Αντωνιάδου, της τελευταίας προαλειφόμενης γιά νέα πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, με τις «γερές πλάτες», τις οποίες αποδεδειγμένα διαθέτει.

Στην πρώτη της δήλωση, μέσω κοινωνικών δικτύων, η συν. Αντωνιάδου φέρεται ειπούσα ότι «η σιωπηρή πλειοψηφία μίλησε» (των δημοσιογράφων). Θα κριθεί γιά αυτό η ίδια και το ΔΣ εις το οποίο θα προεδρεύει, αν αποδείξει εν τοις πράγμασι όχι μόνον ότι η ΕΣΗΕΑ έπαυσε –και ευτυχώς- να είναι παραμάγαζο του Τσίπρα προσωπικώς(μέσω του Τρίμη) και του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εν γένει, αλλά  και κάθε άλλου κόμματος, αρχής γενομένης από τη ΝΔ, από την οποία προέρχεται και εις την οποία ανήκει.


Από πλευράς της, η παράταξη της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων έδωσε έναν ωραίο αγώνα γιά τη δημοσιογραφία και μόνον, μακρυά από κέντρα και εξουσίες, με καθαρό λόγο και σαφείς θέσεις, τις οποίες τίμησαν με την ψήφο τους 321 συνάδελφοι. Οι εκπρόσωποι της ΚΕΔ εις το απερχόμενο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Δημ. Τσαλαπάτης και Μαρία Γκίκα έδωσαν διαρκή και καθαρό αγώνα κατά της «εξουσίας Τρίμη» πάντοτε από τη θέση της μειοψηφίας του ΔΣ, δίχως συμβιβασμούς. Όσοι δεν ψήφισαν την ΚΕΔ, εν αντιθέσει με το 2011, προφανώς θα είχαν τους λόγους τους.

Εις ό,τι αφορά το ΚΚΕ υπέστη συντριπτική ήττα, βλέποντας της ψήφους της κομματικής του παρατάξεως να μειώνονται σε 264 από 445 εις τις αμέσως προηγούμενες αρχαιρεσίες της ΕΣΗΕΑ (Μάιος 2011). Καταλαμβάνει μία πλέον έδρα εις το ΔΣ και αυτή από την τρίτη κατανομή, έναντι δύο εις το απερχόμενο ΔΣ. Όλα πληρώνονται εις τη ζωή και κυρίως η κομματική αλλαζονεία και καπιταλιστική νοοοτροπία, που θέλει το «Κόμμα» να μην δεσμεύεται από την κείμενη εργατική νομοθεσία του «αστικού καθεστώτος» και να απολύει όσους θέλει και όποτε θέλει, με το έτσι θέλω!

Εις ό,τι αφορά το ψηφοδέλτιο των «FINANCIAL CRIMES» πιστότατο δεκανίκι της «εξουσίας Τρίμη» μέσω των διαδοχικών ταμιών εις το απερχόμενο ΔΣ και την διακριτική στήριξη του Τρίμη προς αυτούς, όπως και αντιστρόφως, υπέστη ομοίως εκλογική καθίζηση (250 ψήφοι από 326 το 2011) και δεν θα εκπροσωπείται του λοιπού εις το ΔΣ.
Τέλος η παράταξη «Μαχόμενη Δημοσιογραφία» διατηρεί τις δυνάμεις της, με τη μοναδική έδρα που κέρδισε, αλλά από τη δεύτερη κατανομή.

Τώρα που και αυτές οι αρχαιρεσίες της ΕΣΗΕΑ αποτελούν πλέον παρελθόν, ένα πρώτο σχόλιο μπορεί να είναι το εξής: Οι δημοσιογράφοι εψήφισαν, αλλά είναι αμφίβολο εάν η ίδια η δημοσιογραφία βγαίνει ενισχυμένη, σε συνέχεια της καταστροφικής «εξουσίας Τρίμη», η οποία έπρεπε να τιμωρηθεί.

Εις τη συντρόφισσα-συνάδελφο Νταρζάνου θα μπορούσα να προτείνω, όπως, του λοιπού, παύσει να προεξοφλεί αποτελέσματα εκλογικής διαδιδικασίας, από την πιό μικρή έως την πιό μεγάλη, ως...χαρτορίχτρα. Επιβάλλεται «να κρατάει πισινή» διότι η αξιοπιστία αποτελεί το «άλφα» γιά τη δημοσιογραφία, κάτι το οποίο δεν παρακάμπτεται από καμία «αριστερή» ή «στρατευμένη» παραδημοσιογραφία.

Άλλωστε, όπως λέγεται, η κάλπη είναι κάτι σαν την έγκυο γυναίκα και δεν ξέρεις ποτέ τί θα βγάλει.

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης
Τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ

Υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο
της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ
______________________________________


Τα πλήρη αποτελέσματα για την ΕΣΗΕΑ είναι τα ακόλουθα:
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εφορευτική επιτροπή της ΕΣΗΕΑ, από τους 5.701 εγγεγραμμένους ψήφισαν οι 3.322. Από τα 3.185 έγκυρα ψηφοδέλτια καταμετρήθηκαν 60 άκυρα και 77 τα λευκά.
Αναλυτικότερα, ο Συνδυασμός «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι Μεταρρύθμιση, Διεκδίκηση, Υπέρβαση» έλαβε 756 ψήφους και καταλαμβάνει 3 έδρες στο 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο.
Ο συνδυασμός «Συσπείρωση Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος» έλαβε 689 ψήφους και 3 έδρες.

Ο συνδυασμός «Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία» έλαβε 561 ψήφους και καταλαμβάνει 2 έδρες.
Ο συνδυασμός «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ)» με επικεφαλής τον Δημήτρη Τσαλαπάτη, έλαβε 321 ψήφους και καταλαμβάνει 1 έδρα.

Ο Συνδυασμός «Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι» έλαβε 289 ψήφους και καταλαμβάνει 1 έδρα. Στην καταμέτρηση προηγείται η επικεφαλής της παράταξης Νανά Νταουντάκη.

Μία έδρα καταλαμβάνει και ο συνδυασμός «Δημοσιογραφική Συνεργασία» που έλαβε 264 ψήφους. Στην καταμέτρηση προηγείται ο Παναγιώτης Ράμος.

Εκτός Διοικητικού Συμβουλίου μένει ο συνδυασμός «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή, (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, Ανένταχτοι)» που έλαβε 250 ψήφους και χάνει την έδρα που διέθετε στην προηγούμενη Διοίκηση της Ένωσης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια