Ήθελαν να κλείσουν την Δημόσια ΕΡΤ χθες βράδυ και να απολύσουν 1500 άτομα

Βέτο από Βενιζέλο και Κουβέλη στο σχέδιο ξαφνικού θανάτου της ΕΡΤ.
Συναγερμός σήμανε χθες το βράδυ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και τα τηλέφωνα πήραν φωτιά με εκατοντάδες εργαζόμενους να αγωνιούν για το τι τους ξημερώνει. Το σενάριο που κυκλοφορούσε ήταν ότι μέσα στις επόμενες ώρες ο πρωθυπουργός θα ανακοίνωνε το προσωρινό κλείσιμο της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με αυτό λοιπόν ο Αντώνης Σαμαράς πιεζόμενος από την τρόικα για να δείξει….
καλή θέληση, έπρεπε άμεσα να απολύσει 1500 άτομα. Ο αριθμός αυτός θα… συγκεντρωνόταν από τους εργαζόμενους στην κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση… μέσα σε πέντε λεπτά.

Όπως είναι φυσικό όσο περνούσαν οι ώρες τόσο κορυφωνόταν η αγωνία των εργαζομένων για να δουν αν το σενάριο αυτό θα έβγαινε αληθινό. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, ο πρωθυπουργός θα ανακοίνωνε την προσωρινή παύση εργασιών της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, την απόλυση όλων των εργαζομένων και την επαναπρόσληψη μετά από δύο μήνες μικρού αριθμού χαμηλόμισθων εργαζομένων για ένα κρατικό τηλεοπτικό κανάλι και δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Έτσι θα πραγματοποιούσε και την επιθυμία – εντολή της τρόικας για άμεσες απολύσεις από το δημόσιο και μάλιστα σε έναν τομέα, αυτό της ΕΡΤ, ο οποίος δεν φέρει και μεγάλη… εκτίμηση από τον πολύ κόσμο, καθώς έχει περάσει η… αντίληψη ότι στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής κάποιοι τα «παίρνουν χοντρά», χωρίς να κάνουν τίποτα.

Έτσι θα γινόταν και το χατίρι στην τρόικα χωρίς να… ανοίξει μύτη, αντίθετα με κάποιο άλλο δημόσιο οργανισμό που θα έπληττε περισσότερο το λαϊκό αίσθημα και συμφέρον.

Στο σημείο αυτό δε, οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι στην ΕΡΤ δεν δουλεύουν… χαραμοφάηδες, όπως θέλουν να τους παρουσιάζουν κάποιοι.

Εργάζονται αρκετοί έμπειροι και ικανοί υπάλληλοι σε διάφορους τομείς, που πολλές φορές έχουν βάλει πλάτη, ενώ την ίδια στιγμή κάποιοι «κομήτες» από το ραδιομέγαρο «λυμαίνονται» τα χρήματα των πολιτών που πληρώνουν στην ΕΡΤ ως ανταποδοτικό τέλος.

Ωστόσο, για ακόμα μία φορά αυτοί που θα την πληρώσουν, θα είναι αυτοί που έκαναν σωστά τη δουλειά τους…!

Όσο λοιπόν περνούσαν οι ώρες και το σενάριο αυτό δεν πραγματοποιούταν, τόσο ανάσαιναν οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Επίσης, στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρω και ένα… κωμικο-τραγικό γεγονός που συνέβη τις τελευταίες ημέρες. Εδώ και μήνες, η διοίκηση της ΕΡΤ έχει απαιτήσει από τους εργαζόμενους να κάνουν υπερωρίες και να εργάζονται Κυριακές, λέγοντας ότι θα τους δώσουν τις νόμιμες αμοιβές. Προχθές λοιπόν τους δόθηκε το 10% του πρώτου δεκαημέρου του Νοεμβρίου και αρκετοί ήταν αυτοί που εισέπραξαν το… μυθικό ποσό των 10 και 15 λεπτών!

Εννοείται ότι αν πραγματοποιηθεί το σχέδιο του κλεισίματος, τότε δεν θα εισπράξουν ποτέ τις αμοιβές τους.

Ωστόσο, στο σημείο αυτό οφείλω να αναφέρω και ότι αυτό που ακούγεται έντονα στην ΕΡΤ είναι ότι ενώ κάποιοι εργάζονται υπερωριακά και δεν εισπράττουν τις νόμιμες αμοιβές, κάποιοι άλλοι τα παίρνουν χοντρά χωρίς καν να πατούν στην εργασία τους. Αλλά αυτό είναι κάτι που ακούγεται πολλά χρόνια στην κρατική τηλεόραση και ευθύνη, για να είμαστε σωστοί, έχουν όλοι: και οι τμηματάρχες, αλλά και οι ίδιοι οι συνάδερφοί τους, αφού με κάτι τέτοια φτάσαμε εδώ που φτάσαμε…!

Πού φτάσαμε; Αυτό ακόμα, κανείς δεν το γνωρίζει να το πει με σιγουριά. Το πού, θα το δούμε τις επόμενες μέρες, μπορεί και ώρες, καθώς το σενάριο για το ολοκληρωτικό κλείσιμο και τις μαζικές απολύσεις, μπορεί να αντικατασταθεί από ένα… καλύτερο, τουτέστιν να απολυθούν εν μία νυκτί 500 εργαζόμενοι και οι υπόλοιποι που θα παραμείνουν να… ανασάνουν ανακουφισμένοι και να μην ανοίξει πάλι καμία μύτη.

Τα γνωστά αυτά «επικοινωνιακά παιχνιδάκια» τα έχουμε δει αρκετές φορές να γίνονται τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα! Άλλωστε, όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενα κείμενα στο Newsit το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στην ΕΡΤ, τις οποίες έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας ο νέος διευθύνων σύμβουλός της.

Η συρρίκνωση της κρατικής τηλεόρασης εξυπηρετεί πολλά συμφέροντα… έξωθεν του ραδιομεγάρου. Και όπως είναι αποφασισμένο, αυτά θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι και, δυστυχώς, χωρίς να ανοίξουν… πολλές μύτες!
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια