«Είναι δημόσια η ΕΡΤ;»


ΕΠΕΙΔΗ Η ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ...

Είναι γνωστό, ότι οι υπερβολές, μέχρις ενός σημείου, ως προς τη δημοσιογραφική κρίση, μπορεί να αποτελούν πλευρά της καταγραφής των ΜΜΕ, καθ’ ο μέτρο τουλάχιστον αποτελούν προέκταση της υποκειμενικής γνώμης των κρινόντων, ως προς τα γεγονότα καθ’ εαυτά. Αλλά αυτό πρέπει να σταματά ως εδώ-το πολύ-και να μην μετεξελίσσεται σε διαστροφή των γεγονότων, με αποσιώπηση κρίσιμων....
πτυχών ή λεπτομερειών που τα συνθέτουν.

Εννοώ, με τα προηγούμενα, ότι μόνον κακή δημοσιογραφία κομματικών σκοπιμοτήτων μπορεί να εννοήσει κανείς, αναφορικώς με το σχόλιο με την υπογραφή Ν(ίκος).ΣΒ(έρκος)., από το δισέλιδο των παραπολιτικών της «Εφ.Συν» (χθεσινό φύλλο της 21/05/2013), υπό τον παραπλανητικό τίτλο «Είναι δημόσια η ΕΡΤ;».

Συμφώνως με τον υποφράφοντα Ν.ΣΒ.,εγκαλείται η δημόσια ραδιοτηλεόραση, διότι το συνεργείο της ΕΡΤ το οποίο εσυνόδευσε τον Πρόεδρο Αλέξη εις το ταξίδι του εις την Κροατία την περασμένη εβδομάδα δεν περιελάμβανε και δημοσιογράφο εις τη σύνθεσή του, συνεπώς «μία χρυσή ευκαιρία να έχει το δημόσιο κανάλι συνεντεύξεις από τον διάσημο Αμερικανό σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν και τον αιρετικό φιλόσοφο Σλαβόι Ζίζεκ πετάχτηκε στο καλάθι των αχρήστων»(!). Και προσθέτει ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δημοσιογράφος: «Φαντασθείτε να γινόταν κάτι ανάλογο γιά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ή της ΔΗΜΑΡ»(...).

Γιά όσους αγνοούν τα πώς και και τα γιατί των προηγουμένων, η κατασκευή του ευφάνταστου δημοσιογράφου (και γνωστού προπαγανδιστή του κομματικού ιερατείου της Κουμουνδούρου) αδυνατεί να λάβει υπ’ όψιν την προκηρυχθείσα κατά τον χρόνο της επισκέψεως του Τσίπρα 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, όχι όμως και του λοιπού προσωπικού της ΕΡΤ, αφού η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν απεργούσε. Συνεπώς δεν ήταν επιτρεπτό, λόγω απεργίας εν εξελίξει, να καλυφθεί και δημοσιογραφικώς το συγκριμένο ταξίδι του προέδρου Αλέξη και δεν συμπεριελήφθη δημοσιογράφος εις το συνεργείο της ΕΡΤ, όπως-αντιθέτως- έγινε με εικονολήπτες, βοηθούς εικονοληπτών κλπ. Προφανώς με επαγγελματικά κριτήρια!

Δεν γνωρίζω εάν ο Ν.ΣΒ. είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, αλλά οι απεργίες που προκηρύσσει η Ένωσις δεσμεύουν και τα μη μέλη, η δε Διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑίου προέδρου Τρίμη είναι απολύτως άτεγκτη εναντίον δημοσιογραφικών, που δεν εννοούν να απεργήσουν ή και διανοούνται  να εκφέρουν αντίθετη άποψη εις τα σοφά πεπραγμένα της. Και πέραν αυτού, το «Σωματείο» δεν προέβλέψε «εξαίρεση κάλυψης», όπως επιτρέπει κατά καιρούς γιά σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις ή γιά τις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς και μόνον!

Αντιλαμβάνομαι βεβαίως, ότι προείχε να υπηρετηθεί η κομματική σκοπιμότητα από την «Εφ.Συν» (λέγεται και απογευματινή «ΑΥΓΗ»), αλλά να μην πνίγεται η πραγματική αιτία, η οποία οφείλεται εις την προκηρυχθείσα-πολλοστή- απεργία των δημοσιογράφων, από την ΕΣΗΕΑ του Τρίμη, ο οποίος δεν σταματά να καυχάται γιά τις άνω των 300 απεργίες που έγιναν επί των ημερών του, ως προέδρου.

Αν παρακολουθούσε καλύτερα την πραγματικότητα ο Ν.ΣΒ., δίχως φακούς κομματικής μυωπίας, θα είχε πληροφορηθεί ότι, συνεπεία αυτής της απεργίας, η ομιλία του πρωθυπουργού της χώρας εις τη Συνέλευση του ΣΕΒ μεταδόθηκε χωρίς δημοσιογραφική κάλυψη-απλώς ο ήχος της φωνής Σαμαρά- και ακυρώθηκε η προγραμματισμένη συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Λεπτομέρειες όλα αυτά; Διόλου...Αποτυπώνουν, όμως, κατεστημένες καταστάσεις, που κάθε άλλο παρά προάγουν τη δημοσιογραφία και την αντικειμενική-κατά το δυνατόν-ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών. Γιά τέτοιες «λεπτομέρειες» είναι πλήρως υπόλογη και εκτεθειμένη η απερχόμενη από την ΕΣΗΕΑ «διοίκηση Τρίμη», πράγμα το οποίο θα σταθμίσουν προφανώς με την απαιτούμενη αυστηρότητα και κολασμό από την κάλπη οι δημοσιογράφοι.

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης
Τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια