Σαμαράς για Τσίπρα: Οποτεδήποτε με αντιμετώπισε πήρε το μάθημά του!

Συνομιλητές του κ. Σαμαρά είπαν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ  ότι καλό θα ήταν ο κ. Τσίπρας να προσπαθήσει να πείσει τους δικούς του.
ΝΔ: Ο Τσίπρας καλεί τους συντρόφους του να κάψουν και πάλι πόλεις, να τρομοκρατήσουν πολίτες, εργαζόμενους, επιχειρηματίες και οικογενειάρχες.
«Μην κρύβεστε άλλο κ. Σαμαρά» είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
Τον προσκάλεσε....
σε debate είτε στη Βουλή είτε στην τηλεόραση - Δεκανίκια του Σαμαρά οι Βενιζέλος Κουβέλης είπε.
Μετά το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει, τη Δευτέρα, δικό του αντιρατσιστικό νομοσχέδιο .
Άμεση και δηκτική ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού μέσω συνομιλητών του στην πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος τον κάλεσε να αντιπαρατεθούν δημόσια σε ένα debate. 

Συνομιλητές του πρωθυπουργού, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: "Οποτεδήποτε ο κ. Τσίπρας αντιμετώπισε τον πρωθυπουργό, πήρε το μάθημά του. Εντωμεταξύ ας προσπαθήσει να πείσει τους δικούς του".

Την ίδια ώρα σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τη σημερινή ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ κ. Αλέξη Τσίπρα.

«Ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει πλέον περίτρανα ότι ανήκει στο ένα από τα δύο άκρα. Ζητά να υπάρξει “νέα Κερατέα”, “νέα Ιερισσός”, δηλαδή καλεί τους συντρόφους του να κάψουν και πάλι πόλεις, να τρομοκρατήσουν πολίτες, εργαζόμενους, επιχειρηματίες και οικογενειάρχες.
Η Ελλάδα είναι μια ευνομούμενη χώρα και οι Έλληνες δεν θα του επιτρέψουν ποτέ να πραγματοποιήσει τους σκοπούς του.
Επίσης, η απόφαση του κ. Τσίπρα να καταθέσει δικό του νομοσχέδιο, που θα εφαρμοστεί μόνο αν γίνει πρωθυπουργός, ελήφθη, για να περιορίσει τα εσωκομματικά του μέτωπα και να “καπελώσει” τις απόψεις του κ. Μουλόπουλου και του κ. Λαφαζάνη. Ο κ. Τσίπρας δηλώνει ξεκάθαρα με την κίνησή του αυτή ότι στην πραγματικότητα δεν επιθυμεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής. Οι λόγοι είναι γνωστοί σε όλους», καταλήγει.

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά πετώντας το... γάντι στον πρωθυπουργό.

«Είτε στη Βουλή, είτε στην τηλεόραση, με όποιους όρους θέλετε, με όποιους δημοσιογράφους θέλετε, να αναμετρηθούμε με επιχειρήματα και να εξηγήσουμε στον λαό, έναν χρόνο μετά τις εκλογές, ποιο είναι το όραμα και το σχέδιο για την έξοδο από την κρίση», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προκαλώντας τον Αντώνη Σαμαρά σε... μονομαχία.

«Ανταποκριθείτε κ. Σαμαρά, μην κρύβεστε άλλο» είπε ο κ. Τσίπρας γιατί, πρόσθεσε, «θα έχουμε να πούμε πολλά για τις επιτυχίες σας, για τα 50.000 νέα λουκέτα, για το 30% ανεργία και το 60% ανεργία των νέων, για τους 400.000 ανασφάλιστους». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και για ττο θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Για το ίδιο θέμα από τα πυρά του δεν ξέφυγαν οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης.

Ανακοινώνοντας την κατάθεση αντιρατσιστικού νομοσχεδίου από τον ΣΥΡΙΖΑ, που όπως είπε, θα γίνει νόμος του κράτους, όχι προφανώς με τις ψήφους όσων επέλεξαν να είναι δεκανίκια του κ. Σαμαρά, εννοώντας ότι δεν θα στηρίξουν την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με τη στήριξη που θα δώσει ο λαός στο κόμμα του, όταν όπως είπε, «αργά ή γρήγορα, η χώρα θα οδηγηθεί στη δημοκρατική διέξοδο, όταν ο λαός δώσει τη λύση και δώσει μια νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία και σαφή εντολή για την κυβέρνηση σωτηρίας».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι ενώ αρνείται να φέρει στη Βουλή τον αντιρατσιστικό νόμο, ετοιμάζεται να φέρει νόμους για την απαγόρευση των διαδηλώσεων και την πλήρη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

Με τις κινήσεις αυτές, είπε, η κυβέρνηση «θέλει να τελειώσει με την κοινωνική αντίσταση και επιδιώκει να θέσει εκτός νόμου, όχι τους φασίστες που δολοφονούν, αλλά τις απεργίες».

Για τον αντιρατσιστικό νόμο, ο κ. Τσίπρας διευκρίνισε ότι είναι αναγκαία η ελευθερία διακίνησης ιδεών, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα είναι το ρατσιστικό έγκλημα που πρέπει να τιμωρείται.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια