Να παραδώσουν όλοι οι βουλευτές τις άδειες οπλοφορίας και τα όπλα τους.


Εντολή Δένδια να επανεξεταστούν οι άδειες οπλοφορίας σε βουλευτές, μετά την εκπυρσοκρότηση του όπλου του Γρέγου.

Επιτέλους ! 
Έπρεπε να είχε γίνει πολύ καιρό τώρα και όχι να περιμέναμε να εκπυρσοκροτήσει το όπλο ενός βουλευτή.
Αυτός ο απίστευτος τύπος ποιο λόγο επικαλέστηκε για να πάρει άδεια οπλοφορίας ; Μήπως ότι κινδύνευε ; Από ποιον ;

Είναι τουλάχιστον γελοίο....

να έχουν δοθεί άδειες σε ανθρώπους με ιστορικό βίας ! Άλλωστε έχουμε δει κάποιους βουλευτές της χρυσής αυγής πως συμπεριφέρονται. "Κασιδιάρης με τα χαστούκια στην Κανέλλη, Παναγιώταρος στον σκοπιανό οδηγό νταλίκας, ο Γερμενής που πήγε να τραβήξει όπλο στον Καμίνη", μην ξεχνάμε βέβαια και την επίθεση στη λαϊκή αγορά από βουλευτές του κόμματος τους.

Αλήθεια πέρασε κανείς από ψυχολογική εξέταση για να δούμε αν έχουν σώας τας φρένας ;


60 βουλευτές έχουν όπλα, χωρίς κανείς ποτέ να ελέγξει ποιο λόγος συντρέχει για να τα έχουν.

Π.Χ. ο Νταβλούρος ποιο λόγο επικαλέστηκε ; Ο Παπανδρέου αλήθεια γιατί θέλει όπλο ; μήπως δεν έχει μεγάλη προστασία ;
Ο Χρυσοχοίδης έχει 10 αστυνομικούς για προστασία ! Τι το θέλει το όπλο ;


Με παρέμβαση του Νίκου Δένδια θα επανεξεταστούν από μηδενική βάση οι άδειες οπλοφορίας που έχουν χορηγηθεί σε βουλευτές, μετά το περιστατικό με τον Αντώνη Γρέγο.

Η απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ήρθε λίγες ώρες μετά το περιστατικό στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” σήμερα το μεσημέρι, όταν εκπυρσοκρότησε το όπλο του Αντώνη Γρέγου. 

Σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής σχηματίζεται δικογραφία, που θα είναι για παραμέληση όπλου και πυρομαχικών. 


Όλα έγιναν στις 14.50 το μεσημέρι της Πέμπτης στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όταν εκπυρσοκρότησε το όπλο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής λίγο πριν επιβιβαστεί στην πτήση 510 της Aegean με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.


Βάσει της συνηθισμένης διαδικασίας, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ετοιμαζόταν να παραδώσει το όπλο του σε ειδικό χώρο του αεροδρομίου όπως προβλέπεται από την νομοθεσία για να μπει σε φάκελο, να σφραγιστεί και να παραδοθεί στον πιλότο. Ο Αντ. Γρέγος θα το έπαιρνε ξανά όταν προσγειωνόταν στη Θεσσαλονίκη.


Την ώρα που το άδειαζε όμως, το όπλο εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα σφηνώθηκε στο πάτωμα. Υποστήριξε ότι πήρε το όπλο γεμάτο από τη Βουλή, χωρίς όμως να το ξέρει ο ίδιος.


Ο βουλευτής πάντως ισχυρίστηκε επίσης ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε την ώρα που στα χέρια της το είχε η υπάλληλος της εταιρίας, προκειμένου να το αποθηκεύσει. Ωστόσο, όπως τονίζουν από την αστυνομία, σε αυτές τις περιπτώσεις έλεγχος του όπλου δε γίνεται από υπάλληλο του αεροδρόμιου αλλά από τον νόμιμο κάτοχό του.


Στο μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ζητούν να γίνει έλεγχος στις άδειες οπλοφορίας που έχουν δοθεί σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής. 


«Όσο η φασιστική βία της Χρυσής Αυγής δεν τυγχάνει της αποφασιστικής απάντησης της Πολιτείας, οι βουλευτές και τα μέλη της θα δρουν ανεξέλεγκτα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την οποία «είναι παραπάνω από επιβεβλημένος ο έλεγχος των αδειών οπλοφορίας που έχουν οι βουλευτές της (Χρυσής Αυγής)».


Η εκπυρσοκρότηση [..] «αποδεικνύει ότι η ελληνική πολιτεία πρέπει να προσέχει σε ποιους παραχωρεί το δικαίωμα οπλοφορίας επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. «Το ότι δεν θρηνήσαμε θύματα ήταν απλώς τυχαίο. Τα όπλα της Χρυσής Αυγής είναι απασφαλισμένα και έτοιμα να πυροβολήσουν οποιονδήποτε» προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Τέλος, η ΔΗΜΑΡ «με αφορμή και αυτό το περιστατικό» καλεί την Πολιτεία «να ελέγξει τις άδειες οπλοφορίες που έχουν οι βουλευτές της, δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς εμπλέκονται σε υποθέσεις που αφορούν την ίδια τη δικαιοσύνη». 
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια