Απίστευτη Ελληνική ιστορία: Έκανε το μεταγωγών…μπαρ και ζητάει και τα ρέστα.


Έκανε το μεταγωγών…μπαρ και ζητάει και τα ρέστα  Πάρτι μετά μουσικής, φρούτων και άφθονου αλκοόλ με αλλοδαπές κρατούμενες στο Μεταγωγών είχε στήσει ένας ανθυπαστυνόμος της ΕΛΑΣ με αποτέλεσμα να αποδράσουν δυο από αυτές και να τραυματιστούν άλλες δυο κατά την απόπειρα απόδρασής τους
Για το περιστατικό αυτό που έγινε το 1998 ο ανθυπαστυνόμος αποτάχθηκε ομόφωνα, ενώ καταδικάστηκε....
και σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή για ελευθέρωση κρατουμένων εξ΄ αμελείας.

Τώρα, 15 χρόνια μετά την «αντιπειθαρχική και ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά του» ζητά να ακυρωθεί για μια ακόμη φορά ως παράνομη η πειθαρχική σε βάρος του ποινή την οποία επικύρωσε το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών επειδή δεν του χορηγήθηκαν αντίγραφα εγγράφων της ΕΔΕ που τότε διεξήχθη.

Σύμφωνα με την πειθαρχική απόφαση ο ανθυπαστυνόμος, ενώ «εκτελούσε καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας και αφού διαπίστωσε ότι στα κρατητήρια κρατούνταν αλλοδαπές γυναίκες διοργάνωσε μέσα στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας στο ισόγειο του κτιρίου, γιορτή (πάρτι), διατάσσοντας τον βοηθό δεσμοφύλακα να βγάλει από τα κρατητήρια του υπογείου έξι αλλοδαπές κρατούμενες, προκειμένου αυτές να συμμετάσχουν στη διασκέδαση».

Ενεργώντας «κατά τρόπο ασυμβίβαστο προς την ιδιότητά του προσκάλεσε τρεις συναδέλφους του και έναν ιδιώτη για να συμμετάσχουν και αυτοί στη γιορτή». Μάλιστα, όπως του αποδίδεται, μερίμνησε για την αγορά μεγάλης ποσότητας ουίσκι, (πέντε φιάλες), αναψυκτικών και φρούτων. Κατά τη διάρκεια του πάρτι, «παραμελώντας σοβαρά τα καθήκοντά του, που αφορούσαν όχι μόνο την ασφαλή κράτηση των προς απέλαση αλλοδαπών γυναικών και των λοιπών περίπου 26 ανδρών κρατουμένων, αλλά και την ασφάλεια γενικότερα του κτιρίου της ΥΜΔΑ, συμμετείχε ενεργά στη διασκέδαση, έχοντας κοντά του μία αλλοδαπή, την οποία κατά διαστήματα τοποθετούσε στα γόνατά του, ενώ διαρκούσης της μουσικής ανέβηκε μαζί με αυτή πάνω στο έπιπλο του γραφείου και χόρευε, επιδιδόμενος σε άσεμνες πράξεις». Συγχρόνως, «ανέχθηκε την ενέργεια παρόμοιων πράξεων και εκ μέρους των υπολοίπων παρισταμένων, οι οποίοι είχαν μεταβάλει τον χώρο σε αίθουσα κακόφημου μπαρ, ενώ οι κρατούμενες περιφέρονταν ανεξέλεγκτα σε όλους τους χώρους του ισογείου χωρίς περιορισμούς».

Αποτέλεσμα «λόγω της καταφανούς παραμέλησης και παράβασης των υπηρεσιακών του καθηκόντων, ήταν να καταστεί υπαίτιος απόδρασης δύο κρατουμένων προς απέλαση αλλοδαπών γυναικών από τα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αθηνών (ΥΜΔΑ), να βλάψει δε και να προσβάλει κατ' αυτό τον τρόπο, όχι μόνο την τιμή και υπόληψή του ως Αστυνομικού, αλλά και το κύρος της υπηρεσίας του, η οποία εξετέθη ανεπανόρθωτα στην κοινή γνώμη εξ αιτίας των δυσμενών δημοσιευμάτων όλων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης».

Πλέον οι σύμβουλοι Επικρατείας καλούνται να αποφανθούν αν η πειθαρχική ποινή που του επιβλήθηκε είναι μη νόμιμη, όπως υποστηρίζει ο ανθυπαστυνόμος.
newsbomb.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια