Κανείς δεν ήθελε την προφυλάκιση του 17χρονου μητροκτόνου, αλλά τον εγκλεισμό του σε ίδρυμα....

Ποικίλα σχόλια έχουν προκαλέσει οι αντιδράσεις της οικογένειας για την προφυλάκιση του 17χρονου μητροκτόνου. Γιατί... είναι λογικό από τη μια, να σκέφτονται το ανήλικο αγόρι αλλά από την άλλη, το παιδί σκότωσε την....
ίδια του τη μητέρα που επίσης, ήταν δικός τους άνθρωπος.
Η οικογενειακή τραγωδία, που εκτυλίχθηκε στην οδό Ιωνίας στον Άγιο Κωνσταντίνο, με θύμα την 51χρονη δασκάλα και δράστη τον ανήλικο γιο της, μαθητή της Τρίτης Λυκείου, εξακολουθεί να συγκλονίζει την τοπική κοινωνία.

Όπως διαβάζουμε στο AgrinioNews, δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον θεωρούν το 17χρονο αγόρι "θύμα" συμπάσχοντας παράλληλα με την οικογένεια και τον σύζυγο της αδικοχαμένης γυναίκας.

Γι’ αυτό το λόγο αίσθηση και εντύπωση, σε πολλούς αρνητική, προκάλεσε η απόφαση της προφυλάκισης και όχι του εγκλεισμού σε ψυχιατρικό κατάστημα όπως -βασισμένη και σε ψυχιατρική έκθεση- πρότεινε η ανακρίτρια. 
Η διαφωνία της με τον Εισαγγελέα ήταν ο λόγος της παραπομπής του θέματος στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. 

Το Συμβούλιο έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της προφυλάκισης ευθυγραμμιζόμενο με τη θέση του Εισαγγελέα και δείχνοντας στον 17χρονο το δρόμο για τις φυλακές ανηίκων στον Αυλώνα. 
Αυτή λοιπόν η απόφαση χαρακτηρίστηκε σκληρή από πολλούς στην τοπική κοινωνία. Η Δικαιοσύνη βέβαια είναι αυτή που αποφασίζει και αυτή γνωρίζει όλες τις παραμέτρους. 

Επίσης, σύμφωνα με το agrinionews.gr, oι στενοί συγγενείς, μαζί τους και ο πατέρας του ανήλικου μητροκτόνου, έχουν οργιστεί με την προφυλάκιση. Μάλιστα ο πατέρας και άλλοι συγγενείς, όπως η αδερφή της αδικοχαμένης, βρέθηκαν στα Δικαστήρια αναμένοντας την απόφαση και η οργή τους ήταν έκδηλη. Επιθυμούσαν - και αυτός ήταν και ο στόχος της υπεράσπισης- ο ανήλικος να ακολουθήσει ειδική αγωγή χωρίς να οδηγηθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Θυμίζουμε άλλωστε πως έμπρακτα ο πατέρας φανέρωσε τα αισθήματά του επισκεπτόμενος δύο φορές την περασμένη Παρασκευή τον γιο του στα κρατητήρια στην Αστυνομική Διεύθυνση, όπου διαδραματίστηκαν δραματικές σκηνές.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.