Δυστυχώς υπάρχουν φόβοι ότι ο 12χρονος θα μείνει παράλυτος....


Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία μαχαιριού, παράνομη οπλοχρησία και κλοπή άσκησε ο εισαγγελέας Ηρακλείου εναντίον του 20χρονου Ολλανδού ανιματέρ που, ενώ βρήκε δουλειά για να σκορπά χαμόγελα σε παιδικά πρόσωπα, σκόρπισε τη φρίκη και τον πόνο.

Ο μαχαιροβγάλτης Ολλανδός....
οδηγήθηκε στις 10 το πρωί στον εισαγγελέα Ηρακλείου κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και μάλιστα από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων και η διαδικασία καθυστέρησε μέχρι να ορισθεί δικηγόρος του.

Ο δράστης πήρε προθεσμία ως τη Δευτέρα για να απολογηθεί.


Διασωληνωμένος ο μικρός στη ΜΕΘ

Διασωληνωμένο παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού το 12χρονο αγόρι, περίπου δώδεκα ώρες μετά την ολοκλήρωση της λεπτής νέας χειρουργικής επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε από τους ειδικούς του νοσοκομείου για την αντιμετώπιση των βαρύτατων τραυμάτων που του προκάλεσε στο νωτιαίο μυελό με μαχαίρι ο Ολλανδός ανιματέρ.

Οι γιατροί, πρόκειται για τους νευροχειρουργούς κκ Γκουτζόγλου και Χατζημιχάλη, έχοντας εξαντλήσει τις δυνατότητες αποκατάστασης μέσω της χειρουργικής επέμβασης στους τραυματισμένους σπόνδυλους (υπήρχαν δύο μεγάλα χτυπήματα στον έβδομο και τον ένατο σπόνδυλο), αναμένουν πλέον τη μετεγχειρητική εκτίμηση που μπορούν να κάνουν μετά την αποσωλήνωση του μικρού ασθενή.

Κατά πληροφορίες, η επαναφορά από την καταστολή του ασθενή θα επιχειρηθεί τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης, κι εφόσον το 12χρονο αγόρι από τη Ρωσία συνεχίζει να βρίσκεται σε σταθερή αιμοδυναμική κατάσταση όπως τις πρωινές ώρες. Τότε ενδεχομένως να γίνει και νευρολογικός έλεγχος από τους ειδικούς για να (επαν)αξιολογηθεί το αποτέλεσμα της επέμβασης και το εύρος της βλάβης στις κινητικές λειτουργίες των κάτω άκρων του παιδιού. Κατά πληροφορίες, οι γιατροί του Παίδων δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τα περιθώρια που υπάρχουν καθώς η κάκωση που διαπίστωσαν και μέσω της μαγνητικης τομογραφίας και στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της πολύωρης επέμβασης είναι βαριά.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του παιδιού, η οποία ανέμενε με αγωνία την ολοκλήρωση της επέμβασης έξω από τα χειρουργεία του παιδιατρικού νοσοκομείου, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, αρνούμενη τη φιλοξενία που της προσφέρθηκε σε όμορο ξενοδοχείο. Πείστηκε να φύγει μόνο όταν ο γιος της «χάθηκε» πίσω από τις πόρτες της Μονάδας στον 5ο όροφο και της εξήγησαν ότι δεν θα μπορεί να τον δει πριν από το μεσημέρι. Συνοδευόμενη από τη μεταφράστρια που παραχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών και την ψυχολόγο του υπουργείου Υγείας, η μητέρα του μικρού Ρώσου διανυκτέρευσε τελικά σε κοντινό ξενοδοχείο, και από το πρωί της Πέμπτης βρίσκεται και πάλι κοντά στον γιο της.

Ο δράστης περιστοιχισμένος από αστυνομικούς έξω από το γραφείο του εισαγγελέα, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες και το βίντεο από το cretalive.gr


Υπό αυστηρά μέτρα οδηγήθηκε χτες στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Σοκάρει η ψυχρότητα του Ολλανδού μαχαιροβγάλτη
Κατά την απολογία του χθες, ο 20χρονος Ολλανδός, απολύτως ψύχραιμος, άφησε εμβρόντητους ακόμα και τους αστυνομικούς, εξιστορώντας καρέ-καρέ το χρονικό της τραγωδίας που λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή στο 12χρονο αγόρι. Όπως αποκάλυψε, ήταν σίγουρος ότι είχε σκοτώσει το παιδί και αφού πλύθηκε από τα αίματα, πήγε και συνέχισε τη δουλειά του ως ανιματέρ, με σκοπό να επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος για να θάψει το πτώμα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Mega ο πρόεδρος του συλλόγου Ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης, ο 20χρονος Ολλανδός αντιμετώπισε τη διαδικασία της ανάκρισης με μια πρωτοφανή απάθεια, οδηγώντας στην εκτίμηση ότι ο νεαρός προφανώς αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Η μεταφράστρια που βοήθησε στην κατάθεση είπε ότι ήταν πολύ φιλικός, ψύχραιμος, δεν ειχε κανενα πρόβλημα με αυτό που έκανε. 

«Σαν να μην έκανε τίποτα. Ας πούμε ζητούσε το φαγητό του μετά. Πότε θα πάρω το μισθό μου και άλλα τέτοια» ανέφερε ο ίδιος ενώ συμπλήρωσε «Σίγουρα έχει προβλήματα αυτό το παιδί. Τι ωρα θα φαω, πότε θα φύγω από δω, αυτά ρωτούσε μετά την ανάκριση, δεν έδειχνε να έχει μετανιώσει σαν να μην τον ένοιαξε. Σαν να μην είχε συμβεί τίποτα».

Η κυνική ομολογία
Σύμφωνα με πληροφορίες του prismanews.gr ο 20χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι η τσάντα με το λάπ τοπ και το κινητό του μικρού Ρώσου έφτασε στα χέρια του από άλλον πελάτη του ξενοδοχείου που τη βρήκε κάπου παρατημένη. Του την έδωσε λοιπόν για να την παραδώσει στη ρεσεψιόν. Εκείνος όμως, όπως ομολόγησε, άλλαξε γνώμη και θέλησε να κρατήσει την τσάντα για τον εαυτό του.

Έτσι απομακρύνθηκε από το ξενοδοχείο και κατευθύνθηκε προς το σκοτεινό πάρκινγκ. Κάπου εκεί όμως, όπως είπε στην κατάθεση του, τον είδε ο πιτσιρικάς ο οποίος έψαχνε την τσάντα με τα πράγματα του. Είδε την τσάντα και του τη ζήτησε. Τότε ο 20χρονος, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε, τον πήρε αγκαλιά στο σκοτάδι και προσπάθησε να τον παραπλανήσει και να τον πείσει ότι δεν ήταν η δική του τσάντα. Ο 12χρονος όμως δεν πείθονταν.

Κάποια στιγμή, μέσα στο σκοτάδι, άπλωσε το χέρι του να πάρει την τσάντα από το χέρι του ανιματέρ και τότε εκείνος τράβηξε ένα μαχαίρι και άρχισε να το καρφώνει στο σώμα του μικρού.

Το χτυπούσα και δεν έβλεπα που. Ήταν σκοτεινά. Νόμιζα ότι τον σκότωσα. Είχα την εντύπωση ότι τον σκότωσα! Τον τράβηξα σε μία άκρη, και τον άφησα εκεί. Έφυγα. Πήγα και φύλαξα τα πράγματα για να μην τα βρει κανείς και στη συνέχεια γύρισα στο ξενοδοχείο, έπλυνα το μαχαίρι και το φύλαξα στην πυροσβεστική φωλιά του συνεδριακού κέντρου. Επέστρεψα κανονικά στη δουλειά μου χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα, είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεση του ο 20χρονος κλόουν! 

Ο Ολλανδός στην κατάθεση του ομολογεί ότι όταν εφτασε στο χώρο η αστυνομία αναζητώντας το παιδί συμμετείχε και εκείνος στις έρευνες για να μην υποψιαστεί κανείς τίποτα και όταν έφτασε 12 τα μεσάνυχτα σχόλασε και πήγε προς το δωμάτιο του από την παραλιακή του Ανισαρά. Πέρασε να πάρει τα πράγματα από εκεί που τα είχε κρύψει, φοβήθηκε, τα ξαναφύλαξε και όταν επέστρεψε να τα πάρει, τον εντόπισαν οι αστυνομικοί και η ιστορία πήρε το δρόμο της...
protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια