Προφυλακίσθηκε το γουρούνι που μαχαίρωσε τον 11χρονο στη Κρήτη.


Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, σήμερα, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτρίας και εισαγγελέα, ο 20χρονος Ολλανδός ανιματέρ, που κατηγορείται για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 11χρονου αγοριού από τη Ρωσία, σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου, την περασμένη Τετάρτη.
Ο κατηγορούμενος....
οδηγήθηκε, νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα, στο ανακριτικό γραφείο από την πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου και κάτω από αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας, ενώ έμεινε στο γραφείο της ανακρίτριας περίπου 15 λεπτά. 

Ο δικηγόρος του Φραγκίσκος Λαμπρινός υποστήριξε ότι ο πελάτης του δεν ήταν σε θέση να απολογηθεί και ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του, και είπε ότι πάσχει από σοβαρή ψυχολογική διαταραχή και έχει νοσηλευτεί στην Ολλανδία, ενώ το διάστημα που βρισκόταν στην Κρήτη είχε διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή του.

Η ανακρίτρια διέταξε να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη ενώ ο 20χρονος Ολλανδός θα κρατηθεί σε φυλακή με ψυχιατρικό τμήμα, προκειμένου να ακολουθεί την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή για την κατάστασή του.

Πριν οδηγηθεί στην ανακρίτρια, η μητέρα και η αδελφή του κατηγορούμενου κατέθεσαν τον ιατρικό του φάκελο, όπου σύμφωνα με τις ίδιες βεβαιώνεται ότι ο 20χρονος είναι αυτιστικός, ενώ στο παρελθόν έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική. 

Παράλληλα η μητέρα του ανέφερε ότι έχει εκδοθεί και δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία η υπογραφή του δεν έχει ισχύ.

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα του υποστήριξε πως στο πρώτο ξενοδοχείο όπου έμεινε ο γιος της, στον Ανισαρά, είχαν ενημερώσει τους υπευθύνους για την πάθηση του 20χρονου και ότι απαιτείται να βρίσκεται υπό επίβλεψη.

Όπως ισχυρίζεται –πάντα- η μητέρα, όταν ο 20χρονος Ολλανδός βρήκε δουλειά ως ανιματέρ στο δεύτερο ξενοδοχείο δεν ενημερώθηκαν οι υπεύθυνοι ότι απαιτείται να βρίσκεται υπό επίβλεψη.

Από νωρίς το δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου κατακλύστηκε από ξένους δημοσιογράφους που έφτασαν στην Κρήτη προκειμένου να καλύψουν το ρεπορταζ για διεθνή μέσα ενημέρωσης

Το θύμα του 20χρονου Ολλανδού συνεχίζει να νοσηλεύεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού ενώ το πρώτο του ξύπνημα στην εντατική μετά από κάποιες ημέρες καταστολής αποτέλεσε άσχημη εμπειρία για εκείνο. Οι γιατροί μιλούν για το πρώτο σοκ και τη συνειδητοποίηση τι έχει συμβεί αφού ο 12χρονος έκλαιγε συνεχώς και ζητούσε τη μητέρα του.

Τα πρώτα τεστ για να διαπιστωθούν οι πιθανές βλάβες στα κάτω άκρα του παιδιού αναμένεται να γίνουν εντός των ημερών ενδεχομένως και σήμερα. Στο μεταξύ όμως αύριο Τρίτη ή την Τετάρτη οι γιατροί θα υποβάλουν τον 12χρονο σε νέα επέμβαση στο χέρι για να αποκατασταθεί βλάβη στο σημείο του τένοντα πάνω από τον καρπό.  Εκτιμάται ότι η ζημιά στο συγκεκριμένο σημείο θα αποκατασταθεί.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια