Ρήγας vs Κωνσταντοπούλου: «Νούμερο, δεν θα μας πεις εσύ τι θα κάνουμε, νούμερο!»


ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ πολύ χαβαλέ έχουν αυτοί στην προανακριτική !
Βέβαια αν δεν ήταν και η Ζωίτσα δεν θα γινόταν τίποτα.
Μιλάμε ότι η κοπέλα έχει κληρονομικό χάρισμα ! 
Και σε καταστολή να σε έχουνε, αν αρχίσει να σου μιλάει η Ζωίτσα σε 10 λεπτά σηκώνεσαι και τρέχεις.
Αλλά και αυτός ο Μαρκογιαννάκης ρε παιδί μου πολύ μούχλα !
Αστην ρε φίλε μια φορά να δούμε πόση ώρα αντέχει να μιλάει, αστην να δούμε λίγο σόου.

Πάντως εγώ έχω πειστεί πως αν την πάρεις....
συνήγορο στο δικαστήριο και αθώος να είσαι, θα καταδικασθείς όχι γιατί δεν είναι καλή δικηγόρος, αλλά γιατί θα έχει εκνευρίσει τους δικαστές σε σημείο αυτοκτονίας. 


Η αντιπαράθεση των δυο βουλευτών συνεχίστηκε σήμερα από δυο διαφορετικά κανάλια. 
Μαρκογιαννάκης στο Mega: Παρακαλώ τον Θεό να βγω υγιής από την Επιτροπή!"
Πως έφτασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας να πει στην κα Κωνσταντοπούλου: «Νούμερο, δεν θα μας πεις εσύ τι θα κάνουμε, νούμερο!»
Επί της ουσίας: Υπονοούμενα για προσυνεννόηση Μπίκα και Διώτη από βουλευτές.
Μπίκας: "Είχα ζητήσει να γίνει μνεία στο όνομά μου όταν τελεσφορήσει η υπόθεση".

Είναι πολλοί αυτοί που στοιχηματίζουν πως η Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ θα μείνει στην ιστορία για τους αμίμητους καβγάδες ανάμεσα στον Χρήστο Μαρκογιαννάκη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Βεβαίως είναι ευχής έργον η Προκαταρκτική εξέταση να αποδώσει καρπούς και να αναδείξει τις τυχόν ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων προσώπων, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει πως η ιστορία αυτή δεν υπονομεύει την ουσία της υπόθεσης και πως δεν θα πάρει τη θέση που της αξίζει στα κοινοβουλευτικά χρονικά. 

Ο νέος καβγάς των δύο «πρωταγωνιστών» της Προανακριτικής ξεκίνησε όταν ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μετά από 2 ώρες εξέτασης, ανακοίνωσε πως δεν εντοπίζει αντιφάσεις στην εξέταση των κ.κ. Διώτη και Μπίκα και πως εκ τούτου η Επιτροπή ολοκληρώνει το έργο της.

Κι αυτό ανακοινώθηκε όταν ερωτήσεις υπέβαλλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρώην Διοικητή της ΕΥΠ. Ο Πρόεδρος θεωρεί ότι επεκτείνει την ανάκριση της και δε εστιάζει στις αντιφάσεις του κ. Μπίκα με τον πρώην Επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη...

Το απόσπασμα που ακολουθεί είναι αποκαλυπτικό:

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Υπήρχε πρόσωπο στην υπηρεσία σας ή συνεργαζόμενο....
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Παρακαλώ, αντίφαση.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είναι ερώτηση. 
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Όχι. 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εγώ θέλω να τη διατυπώσω και ας την απαγορεύσετε. Θέλω να τη διατυπώσω για να φανεί ότι παρεμποδίζετε. 
Υπήρχε πρόσωπο στην υπηρεσία σας και συμμετέχον στις έρευνες που είχε ευθεία σύγκρουση συμφερόντων από τη δημοσίευση των προσώπων και των εταιρειών;
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Δεν απαντάτε.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν θέλετε να απαντηθεί αυτό;
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Θέλω να επισημάνετε την αντίφαση.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είστε προ των ευθυνών σας, κύριε Μαρκογιαννάκη.
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Αντίφαση.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είστε η προσωποποίηση της υπόθαλψης.
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Ακούστε, κύριοι μάρτυρες, μην δίνετε σημασία η κυρία είναι… εντάξει. Τι να κάνουμε τώρα; Έτυχε στο δρόμο μας και θα την υποστούμε. 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Έτσι 'λέτε στους μάρτυρες; Δεν ντρέπεστε λίγο;
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Όταν υπάρχει αντίφαση, δηλαδή «εσύ είπες αυτό, αυτός είπε εκείνο», τότε θα απαντάτε.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Μήπως θέλετε να τους πείτε και τι να λένε για να μην υπάρχει αντίφαση;
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Διαφορετικά δεν θα απαντάτε. Ερώτηση «τι ήταν εκείνο και τι ήταν ο άλλος», έπρεπε να έχουν γίνει όταν εξεταζόσασταν κατά μόνας.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ναι, όταν διακόπτεται την εξέταση. Μήπως να τους πείτε και τι να λένε; Δεν ντρέπεστε; Ντροπή σας! 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΩΤΗΣ: Σε ό,τι με αφορά πάντως, δεν το χρειάζομαι. Δεν το χρειάζομαι να μου πει κανείς τι να λέω. Υποβολέα δεν είχα ποτέ μου.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Διώτη, δυστυχώς, λυπάμαι αλλά δεν έχετε την ευκαιρία να το αποδείξετε αυτό, διότι παρεμποδίζεται η εξέτασή σας με αυτόν τον κατάπτυστο τρόπο από επαγγελματίες της υπόθαλψης. 
Συνεχίζω. Και σας ρωτώ…
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Λοιπόν, θα διακοπεί η συνεδρίαση λόγω εκτροπής της κ. Κωνσταντοπούλου.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ψάχνετε αφορμή. 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Θα έπρεπε να το έχετε κάνει εδώ και πάρα πολύ ώρα, κύριε Πρόεδρε.
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: …λόγω της ύβρης.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Για πότε;
ΡΗΓΑΣ: Είναι απαράδεκτη και δεν μπορεί να συμμετέχει σε αυτή την Επιτροπή. Τελείωσε η ιστορία.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είστε αρχιερέας της συγκάλυψης. 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Να καταγράφονται αυτά. 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είστε αρχιερέας και βεβαίως να γράφονται και θα σας καταγγείλω δημόσια. 
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Λύεται η συνεδρίαση. 

Οι φωνές ακούστηκαν στους διαδρόμους και άλλων ορόφων του κτιρίου της Βουλής και οι λιγοστοί υπάλληλοι που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο Κοινοβούλιο (11 το βράδυ).

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης βγήκε από την αίθουσα χτυπώντας πίσω του την πόρτα και λέγοντας στους έκπληκτους δημοσιογράφους πως «η συνεδρίαση διακόπτεται λόγω ακατάσχετων ύβρεων προς το πρόσωπο μου». 

Επίθεση κατά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και ο Παναγιώτης Ρήγας όταν η κ. Κωνσταντοούλου τον ρώτησε με νόημα αν «θα τη διακόψετε τη συνεδρίαση;». «Νούμερο, δεν θα μας πεις εσύ τι θα κάνουμε, νούμερο!» απάντησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Τι προέκυψε

Επί της ουσίας της κατά αντιπαράστασις εξέτασης των δύο μαρτύρων, νέα στοιχεία δεν προέκυψαν… Ωστόσο αίσθηση προκάλεσε σε πολλά μέλη της Επιτροπής η «ομολογία» Μπίκα πως τηλεφώνησε την Παρασκευή τον κ. Διώτη (προκειμένου, όπως είπε, να ενημερωθεί για τα επίμαχα email που κατέθεσε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας στην Προανακριτική) και δεν έλειψαν φωνές που άφηναν αιχμές για προσυνεννόηση των δύο αντρών. 

Επιπλέον δεν παρέλειπαν να καυτηριάζουν μια αποστροφή της ομιλίας του πρώην Διοικητή της ΕΥΠ όπου είπε…: «νομίζω πως δε θυμάμαι».

Πριν από το «θερμό επεισόδιο», ο μεν Κ. Μπίκας φέρεται να ισχυρίστηκε πως η ΕΥΠ δεν είχε καμία εμπλοκή στη «διαδρομή» της λίστας Λαγκάρντ από τη Γαλλία προς την Ελλάδα αλλά και στην αξιοποίησή της, ενώ αντίθετα ο Γ. Διώτης αντέκρουσε τον ισχυρισμό του Κ. Μπίκα, αφού φέρεται να είπε πως «από αυτά που μου είχε πει τόσο ο Κ. Μπίκας όσο και ο Γ. Παπακωνσταντίνου, σχημάτισα εδραία την πεποίθηση πως οι μυστικές υπηρεσίες εμπλέκονται στην έλευση της λίστας Λαγκάρντ στην Ελλάδα».

«Είχα πάντα μια αγωνία για την τύχη της λίστας γιατί είχα αγωνία για το εθνικό συμφέρον της χώρας» φέρεται να είπε ο κ. Μπίκας, ενώ αίσθηση προκάλεσε στα μέλη της Επιτροπής μια δήλωση του – «ένδειξη ματαιοδοξίας» τη χαρακτήρισε κάποιος βουλευτής – πως είχε ζητήσει να γίνει μνεία στο όνομα του όταν τελεσφορήσει η υπόθεση και πως πάντα αγωνιούσε γι’ αυτό.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια