Καμία σύλληψη ακόμα αλλά έχουν ταυτοποιήσει δυο υπόπτους.


Η σύλληψη του υπόπτου για την τρομοκρατική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστόνης με τους τρεις νεκρούς διαψεύδεται. Το FBI έχει ταυτοποιήσει δυο υπόπτους, έχει φωτογραφίες τους από τη στιγμή της επίθεσης, όμως ακόμη τα στοιχεία τους δεν είναι γνωστά.
Και οι δυο ύποπτοι εμφανίζονται στις φωτογραφίες που έχουν στα χέρια τους οι άνδρες του FBI να βρίσκονται κοντά στη γραμμή του τερματισμού, εκεί όπου είχαν τοποθετηθεί....
οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που σκόρπισαν θάνατο και πανικό στη Βοστόνη και όχι μόνο μεταδίδουν το CNN και το Fox News. 

Και οι δυο χαρακτηρίζονται «ύποπτοι μεγάλου ενδιαφέροντος» αλλά τα ονόματα τους δεν είναι γνωστά στους ερευνητές ακόμη.

Οι φωτογραφίες όπου εμφανίζονται οι δυο ύποπτοι έφτασαν χθες στα χέρια των πρακτόρων του FBI και τον αστυνομικών που μετέχουν στις έρευνες αλλά φυσικά δε δόθηκαν στη δημοσιότητα για να μην τεθούν σε κίνδυνο οι έρευνες. 

Ο ένας φαίνεται να κουβαλά ένα μαύρο σακίδιο πλάτης, ενώ και ο δεύτερος κρατά κάτι παρόμοιο. Από την πρώτη στιγμή οι αρχές είχαν εκτιμήσει πως οι βόμβες είχαν τοποθετηθεί σε μαύρα νάιλον σακίδια ή τσάντες.
Επίσης, ο ένας από τους υπόπτους φορά λευκό καπέλο του μπέιζμπολ ανάποδα, ανοιχτόχρωμο φούτερ με κουκούλα και μαύρο μπουφάν. 

Οι αρχές έχουν συλλέξει χιλιάδες αποδεικτικά στοιχεία και φωτογραφίες ή βίντεο. Απηύθυναν έκκληση στον κόσμο για βοήθεια. "Κάποιος γνωρίζει ποιος το έκανε. Η κοινότητα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην έρευνα", επισήμανε ο Ρικ Ντελοριέ, ειδικός πράκτορας στο γραφείο του FBI στην Βοστόνη.

Σήμερα, στη Βοστόνη πηγαίνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μισέλ. Θα παραβρεθούν σε τελετή για τα θύματα των επιθέσεων.

Με διαφορά 12 δευτερολέπτων

Νεότερα στοιχεία για τις εκρήξεις δόθηκαν στο μεταξύ στη δημοσιότητα. Οι βόμβες εξερράγησαν με διαφορά 12 δευτερολέπτων. Η πρώτη ήταν τοποθετημένη σε χύτρα ταχύτητας χωρητικότητας έξι λίτρων και η δεύτερη σε μεταλλικό σκεύος ή κουτί.

Ανάμεσα στα στοιχεία που βρέθηκαν στον τόπο των εκρήξεων ήταν κομμάτια κάρτας κυκλώματος, η οποία μπορεί να χρησιμοποιήθηκε για την πυροδότηση των μηχανισμών. Το FBI δεν έχει επιβεβαιώσει αν χρησιμοποιήθηκε ή όχι χρονοδιακόπτης για τις βόμβες.

Προς το παρόν, δεν έχει καταστεί σαφές αν η διπλή επίθεση είναι μια ενέργεια εσωτερικής ή ξένης τρομοκρατίας.

"Αν η εμπειρία σου και οι γνώσεις σου αφορούν την τρομοκρατία στη Μέση Ανατολή, τότε (οι επιθέσεις) έχουν τα χαρακτηριστικά της αλ Κάιντα ή κάποιας οργάνωσης της Μέσης Ανατολής. Αν η εμπειρία και οι γνώσεις σου αφορούν εσωτερικές οργανώσεις και επιθέσεις, τότε έχουν τα χαρακτηριστικά ενός εσωτερικού τρομοκράτη, όπως ο Ερικ Ράντολφ στους Ολυμπιακούς της Ατλάντας το 1996", τόνισε ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής του FBI Τομ Φουέντες.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια