Όχι δάκρυα για αυτόν τον Παναθηναϊκό. Έμεινε εκτός φάϊναλ φόρ Ευρωλίγκας.


Το κακό πρώτο δεκάλεπτο και τα γρήγορα φάουλ που χρεώθηκε ο Διαμαντίδης στοίχησαν στον Παναθηναϊκό που βρέθηκε πίσω ακόμα και με 19 πόντους αλλά κατάφερε να φοβίσει την Μπαρτσελόνα η οποία τελικά με το 64-53 προκρίθηκε στο final-4 του Λονδίνου. Καθοριστικός ο Ναβάρο, τραγικά ποσοστά στα τρίποντα για τους “πράσινους”.

Το LIVE του αγώνα....


Παρά το γεγονός πως δεν του πήγε τίποτα καλά στο ξεκίνημα ο Παναθηναϊκός πάλεψε κόντρα σε όλους και κατάφερε να τρομάξει την Μπαρτσελόνα, αποχαιρετώντας την Ευρωλίγκα με το κεφάλι ψηλά και έχοντας κάνει μία πορεία που ελάχιστοι περίμεναν όταν στην αρχή της σεζόν ο Ομπράντοβιτς και 10 παίκτες αποχώρησαν από την ομάδα.

Ας πάρουμε τα πράγματα, όμως, από την αρχή. Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι και με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας από την γραμμή των 6.75 κατάφερε να πάρει από την αρχή μια μεγάλη διαφορά στο σκορ. Οι “πράσινοι” έχουν κάθε λόγο να φωνάζουν για δύο από τα τρία φάουλ που χρεώθηκαν στον Διαμαντίδη πριν καλά-καλά βγει το πρώτο 5λεπτο στο ματς, ωστόσο έπαιξαν κακή άμυνα και έδειχναν άδειοι από ενέργεια. 

Συνδυασμένα όλα αυτά μαζί έφεραν την Μπαρτσελόνα στο +10 (20-10 στο 7') και μετά το 28-14 του 10' στο 37-18, πολλαπλασιάζοντας τα εμπόδια που είχε να υπερβεί ο Παναθηναϊκός στο δρόμο για το Λονδίνο.

Η επιστροφή του Διαμαντίδη στο παρκέ, οι έξυπνες κινήσεις του Τσαρτσαρή στην επίθεση και η αμυντική προσήλωση, που διορθώθηκε, επέτρεψαν στο "τριφύλλι" να αποκαταστήσει εν μέρει τη ζημιά που είχε υποστεί έως τότε και με σκορ από τον Λάσμε να θέσει νέα δεδομένα στο παιχνίδι, έχοντας μειώσει στους εννιά (42-33) πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Μόνο που ό,τι κέρδιζε από την επίδοσή της στην άμυνα η ελληνική ομάδα στη διάρκεια της τρίτης περιόδου το σπαταλούσε, αδίκως, στην επίθεση.

Ο Γκιστ και ο Ούκιτς έχασαν λέι απ, ο Διαμαντίδης, που στο μεσοδιάστημα φορτώθηκε με τέταρτο φάουλ, ή ο Μπράμος δεν έβαλαν τα σουτ και η Μπαρτσελόνα, μολονότι έχασε επτά σερί επιθέσεις (!), κράτησε αγκομαχώντας τα ηνία με την υπέρ της διαφορά στους δέκα (51-41). Όταν ο Διαμαντίδης πέτυχε δυο σερί καλάθια, η πίεση αυξήθηκε στους ώμους των "μπλαουγκράνα" που, προς όφελος του Παναθηναϊκού, είχαν χάσει τη σπιρτάδα τους στην επίθεση. Κάθε φορά όμως που οι "πράσινοι" είχαν τη δυνατότητα να πλησιάσουν πιο κοντά από τους έξι (51-45, 59-53) έβρισκαν σε... τοίχο. Οι πιθανότητες ουσιαστικά χάθηκαν στο τρίποντο που δεν μπήκε από τον Ούκιτς και σε αυτό που έβαλε ο Χουέρτας κατόπιν για το 62-53.

Τα δεκάλεπτα: 28-14, 44-33, 51-43, 64-53.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα, Χουέρτας 10(2), Αμπρίνες 2, Ναβάρο 15(3), Γιασικεβίτσιους 6, Τοντόροβιτς 3, Ουάλας, Ινγκλς 8(2), Λόρμπεκ 6(1), Τζαβάι 9, Τόμιτς 5.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 3, Ματσιούλις 9, Ούκιτς 7(1), Λάσμε 16, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 6, Γκιστ 6, Μπανκς 2, Σχορτσανίτης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια