«Η ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΤΗΣ ΕΓΚΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ» ΚΑΙ Ο...ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ!


Η κομματική αλωση της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, σε ένα μόνον φύλλο

Γνώστης, ασφαλώς, ότι, τα εισαγωγικά σε διατυπώσεις και σε  ό,τι αυτές σημαίνουν,  επιδιώκουν να λειτουργήσουν αναιρετικώς ως προς το περιεχόμενό τους, ο εκδότης του κομματικού δελτίου της "ΑΥΓΗΣ" και πρώην υψηλότατος ΔΟΛάνθρωπος παρά τω Ψυχάρη, βεβαίως και βραχύβιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,  ο Βασίλης Μουλόπουλος, επιδιώκει σήμερα ενυπογράφως να διδάξει "δημοσιογραφική ανεξαρτησία", δηλαδή....
κομματική υποδούλωση, κατά ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αντίληψη. 
Και τούτο,μέσω σχολίου του τιτλοφορούμενου «Πρετεντέρης και Τράγκας», από την τελευταία σελίδα, ένθα οι «ΡΗΣΕΙΣ & ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ» (σελ. 32).

Ποιός; Ο διορισθείς εκδότης της "ΑΥΓΗΣ" με διαδικασίες "κοοπτάτσιας" από το "Κόμμα" (κομμουνιστικός όρος, γνωστός εις τους παλαιοτέρους συντρόφους),ως τη στιγμή που ο πολύς Σκουρλέτης πέτυχε να τον ξεφορτωθεί από προϊστάμενό του και να διορισθεί, κατόπιν εντολής Τσίπρα, πρόεδρος του ΔΣ της θυγατρικής επιχειρήσεως του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία επιδίδεται σε δραστηριότητες ΜΜΕ.

Προσωπικώς θεωρώ ότι ο σύντροφος θα ώφειλε να είναι πιό προσεκτικός, εις την επίθεση του εναντίον δύο καλώς γνωστών του συναδέλφων. Αλλά προφανώς ενοχλείται, διότι συνάδελφοι-όπως η Βένα Γεωργακοπούλου και ο Παντελής Καψής-δεν θέλουν να αποτελέσουν προθυμογράφους, δηλαδή ντελάληδες, του πολιτικού του μαγαζιού και των "μηνυμάτων", που ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του κομματικού ιερατείου της Κουμουνδούρου θέλει να εκπέμψει...

Και κάτι ακόμη: Εις ό,τι αφορά την επίθεση κατά της Βένας Γεωργακοπούλου της "Εφ.Συν", εφημερίδα κατ' εξοχή ΣΥΡΙΖΟκρατούμενη, σε βαθμό που να έχει "κατοχυρωθεί" ως απογευματινή "ΑΥΓΗ", ο Μουλόπουλος εμφανίζεται να λειτουργεί ως ελεγκτής της γραμμής του απογευματινού φύλλου του "χώρου" και ταυτοχρόνως ως κομματικός εισαγγελέας  γιά τα "ατοπήματα" των ελαχίστων μη ελεγχομένων δημοσιογράφων της εφημερίδας,

Ατύχησε, εκτός και αν πλήρως εν γνώσει έγραψε τα προηγούμενα, ο εκδότης του κομματικού δελτίου, της απελπιστικής κυκλοφορίας περί τα 1.700 φύλλα καθημερινής (πλην Κυριακών).
Αλλά το θέμα με τη σημερινή «ΑΥΓΗ» δεν σταματά εδώ. Το σημερινό της φύλλο, με αριθμό 11.676, αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα, γιά το πώς εννοεί το συγκεκριμένο κομματικό δελτίο τις «φοιτητικές κινητοποιήσεις» οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν ακόμη και τον αποκλεισμό(!), δια του ...κλειδώματος στα γραφεία τους, καθηγητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πρόκειται γιά τα πρωτοφανή-και αιματηρά-επεισόδια που εκτυλίχθηκαν χθες στην Πάτρα, γιά τα οποία η λαλίστατη εφημερίς σε άλλα θέματα «κινητοποιήσεων», όπως π.χ. εις το νέο άβατο της Ιερισσού, αφιερώνει ένα συντομότατο κείμενο, με τον τίτλο «ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ», εις την στήλη «ΣΥΝΤΟΜΑ» (σελ.19). 
Η αμηχανία είναι προφανής και η πρόθεση για κουκούλωμα σαφέστατη, αντί της στάσεως καταδίκης, η οποία θα απαιτείτο, όταν κλειδώνονται καθηγητές στα γραφεία και τους «επιτρέπεται» να βγούν από αυτά μόνον γιά σωματικές τους ανάγκες, υπό την συνοδεία μπράβων-αντιεξουσιαστών, όπως περιγράφονται οι επιτηρητές (ως προς το δεύτερο συνθετικό). 

Μήπως αποτελούν και οπαδούς ή μέλη κάποιων ακραίων εκ των ακραίων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και αυτό ακριβώς είναι που επιμελώς επιδιώκεται να αποκρυβεί;

Το γεγονός, πάντως, ότι, γιά το θέμα αυτό, έχει διαταχθεί επείγουσα εισαγγελική έρευνα, μαρτυρεί ότι πρόκειται γιά πρόκληση πρώτης τάξεως, συνεπώς και γεγονός, από δημοσιογραφική άποψη, το οποίο μόνον ως σε στήλη «ΣΥΝΤΟΜΑ» δεν θα έπρεπε να στεγασθεί. Αλλά η στρατευμένη δημοσιογραφία άλλα κελεύει!

Και κάτι τέλευταίο, το οποίο προδίδει γλωσσική ένδεια. Το παραπολιτικό «Φρουρός της συγκυβέρνησης» με υπογραφή Κ.Π. (σελ. 8), με αφορμή την εκλογή β΄ αντιπροέδρου της ΒτΕ, προς πλήρωση της κενωθείσης θέσεως που κατείχε ο θανών Αθαν. Νάκος, αναφέρει την εκλογή του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ Γ. Καλαντζή, σε... «αντικατάσταση του πρόσφατα θανόντος Θ. Νάκου».

Ουδείς θανών αντικαθίσταται, διότι η ζωή είναι μοναδική. Καθ’ ο μέτρο επέρχεται ο θάνατος, η δημόσια θέση που κατείχε ο εκλιπών κηρύσσεται σε χηρεία και εκλέγεται, με τις προβλεπόμενες κατά περίπτωση διαδικασίες, ο νέος κάτοχος του αξιώματος. Η διαφορά είναι τεράστια, τύποις και ουσία... 
Είναι βέβαιο,ότι η η εν διαλύσει ΕΣΗΕΑ, με ευθύνες οι οποίες πρωτίστως αρχίζουν από το πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑίου προέδρου της και όσων τον στηρίζουν, θα θεωρήσει και τα προηγούμενα...ήσσονος σημασίας, αν και αποτελούν μέτρο ποιοτικών κριτηρίων της δημοσιογραφίας παρ’ ημίν.

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια