Άλλα 8,2 εκατ. ευρώ βρέθηκα σε λογαριασμούς στην Ελβετία από τις μίζες του Άκη !


Τα χρήματα αυτά στην Ελβετία αντιστοιχούν σε 8,2 εκατομμύρια ευρώ.
Το τεράστιο αυτό ποσό βρέθηκε σε τράπεζες στη Ζυρίχη και τη Γενεύη.
Σύμφωνα με τον ελβετό εισαγγελέα η έρευνα αφορά και έναν ξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Στις 22 Απριλίου ξεκινάει η πολύκροτη δίκη του πρώην υπουργού και ισχυρού άντρα του ΠΑΣΟΚ.
Ελβετοί εισαγγελείς διέταξαν....
το πάγωμα 10 εκατ. ελβετικών φράγκων (8,2 εκατ. ευρώ) σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς στην Γενεύη και στην Ζυρίχη τα οποία συνδέονται με τον Έλληνα πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο και ερευνούν το εάν.... και κατά πόσον πρόσωπα στην Ελβετία τον συνέδραμαν στη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ανέφεραν οι αρχές της χώρας.

Την ώρα δηλαδή που οι έλληνες πολίτες δυσκολεύονται να πληρώσουν μέχρι και τον λογαριασμό της ΔΕΗ, οι νέες αυτές αποκαλύψεις για τον πρώην υπουργό, προκαλούν μόνο οργή και αποτροπιασμό. 

Στην ετήσια έκθεσή της, η ελβετική συνομοσπονδιακή εισαγγελική υπηρεσία ανέφερε ότι ερευνά πολυάριθμες κατηγορίες περί ξεπλύματος χρήματος σε βάρος τραπεζών μετά την σύλληψη του Τσοχατζόπουλου, προσθέτοντας ότι η υπόθεση αυτή δείχνει ότι ελβετικές τράπεζες ενδέχεται να χρησιμοποιήθηκαν σε υποθέσεις διαφθοράς.

«Αυτό δημιουργεί κινδύνους για την φήμη όχι μόνο των τραπεζών οι οποίες ενέχονται (σ.σ. στην υπόθεση του Έλληνα πολιτικού) αλλά και της Ελβετίας συνολικά», σύμφωνα με την έκθεση.

Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο της εισαγγελίας, 10 εκατ. φράγκα έχουν παγώσει στο πλαίσιο της εξελισσόμενης έρευνας.

Ελληνικό δικαστήριο καταδίκασε τον Τσοχατζόπουλο, άλλοτε πανίσχυρο στέλεχος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κόμματος, τον Μάρτιο σε οκτώ χρόνια κάθειρξη για ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης. Ο ίδιος αντιμετωπίζει νέα δίκη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και ότι χρησιμοποίησε υπεράκτιες εταιρείες για την αγορά ενός πολυτελούς ακινήτου στην Αθήνα.

Η Ελβετία προσπαθεί να βελτιώσει την εικόνα της και να αποκρούσει τις κατηγορίες ότι αποτελεί προορισμό για πόρους που έχουν αποκτηθεί με παράνομο τρόπο· έχει παγώσει ποσά που ανέρχονται σε σχεδόν 1 δισεκ. ελβετικά φράγκα και συνδέονταν με τους δικτάτορες οι οποίοι ανατράπηκαν στις λαϊκές εξεγέρσεις της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης: της Αιγύπτου, της Τυνησίας, της Λιβύης και της Συρίας.

Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της ελβετικής συνομοσπονδίας Μίχαελ Λάουμπερ, η έρευνα επίσης αφορά έναν εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σε βάρος του Τσοχατζόπουλου υπάρχουν υποψίες ότι διασπάθισε και αποπειράθηκε να νομιμοποιήσει ποσά εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε ως προμήθεια για την αγορά πυραύλων από τη Ρωσία και υποβρυχίων από τη Γερμανία. Μέλη της οικογένειάς του κατηγορούνται ότι ενέχονται επίσης στις συγκεκριμένες υποθέσεις. Ο πρώην υπουργός διαψεύδει τις κατηγορίες αυτές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια