Όλοι κοίταζαν τον Τσίπρα σαν εξωγήινο.


Την ώρα που μια γηραιά κυρία με τακουνάκι και μαλλί κομμωτηρίου διασχίζει τη Βασιλίσσης Σοφίας, κάνοντας επιδεικτικά νόημα στα αυτοκίνητα να σταματήσουν, στα σκαλιά της ... κεντρικής εισόδου του Μεγάρου Μουσικής βρίσκεται ήδη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος. Ελάχιστα λεπτά αργότερα, από μια πάλλευκη Mercedes αποβιβάζεται ο Βύρων Πολύδωρας.

Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία....
της χώρας, πρώην και επόμενοι, πήγαν το απόγευμα της Τεταρτης στην εκδήλωση «Κωνσταντίνος Καραμανλής: Τότε και τώρα» κάνοντας μάλλον ευτυχισμένο τον Αχιλλέα Καραμανλή, ο οποίος στο τέλος της ομιλίας του, αργότερα, θα πει πως ο Καραμανλής «θα ήθελε η Ελλάδα να παλέψει ενωμένη».

Παρά τις παρουσίες βέβαια από κάθε πλευρά του ιδεολογικού φάσματος, στα περισσότερα πηγαδάκια των «κοινών θνητών» οι συμμετέχοντες δηλώνουν νεοδημοκράτες. Την ώρα που καταφθάνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μαζί με την Ντόρα Μπακογιάννη, αρκετοί θα σπεύσουν να σφίξουν το χέρι του Επίτιμου. Αλλοι, όπως ο Θόδωρος Ρουσόπουλος ή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, θα περάσουν σχεδόν απαρατήρητοι παρά τα φλας των φωτογράφων. Ούτε για τον Φώτη Κουβέλη θα δείξουν ενδιαφέρον.

Ξάφνου, από το πεζοδρόμιο ακούγεται ένας άνδρας που ωρύεται. «Δεν μπορώ να κάτσω εδώ; Ενοχλώ κανέναν;». Στο πέτο του έχει ένα αυτοκόλλητο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και αρνείται να κάνει βήμα όταν οι αστυνομικοί τού ζητούν να απομακρυνθεί από τα πλαϊνά της εισόδου του Μεγάρου. «Βάλε με μέσα! (Σ.σ.: όχι στο Μέγαρο, πίσω από της φυλακής τα σίδερα εννοούσε) Ρώτα τον ανώτερό σου τι να κάνεις μαζί μας», συνεχίζει ανεβάζοντας τα ντεσιμπέλ. Κανείς από τους παρισταμένους δεν μπόρεσε ωστόσο να καταλάβει ποια μανία είχε ψεκάσει τον Ανεξάρτητο Ελληνα...

Αρκετοί από τους καλεσμένους στην εκδήλωση θα μείνουν πολλή ώρα στο πλατύσκαλο του Μεγάρου για να δουν την πασαρέλα των αφίξεων. Μια ξανθιά σαραντάρα θα ενημερώσει τον φίλο της, που της ζητά να περάσουν μέσα για να πιάσουν μια καλή θέση: «Προτιμώ να μείνουμε εδώ και να δούμε την άφιξη, από το να πάμε μέσα και να καθόμαστε. Σιγά, καθόμαστε κι όρθιοι».

Η άφιξη στην οποία αναφέρεται είναι φυσικά του σταρ Αλέξη Τσίπρα. Οταν λίγη ώρα μετά εμφανίζεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στα νεοδημοκρατικά πηγαδάκια κάνουν πλάκα. «Μην τολμήσεις και βγάλεις φωτογραφία με τον Τσίπρα», λέει ένας στον φίλο του που κοιτά τον Τσίπρα με μεγάλη περιέργεια.

Με το που μπαίνει στο μαρμάρινο φουαγέ ο ελαφρώς μαυρισμένος Κώστας Καραμανλής, συνοδεία της συζύγου του, κάποιοι από τους παρισταμένους θα του χαρίσουν ένα χειροκρότημα

Την ίδια στιγμή, η Αφροδίτη αλ Σάλεχ ψάχνει κάποιον και ο Νίκος Καραχάλιος κατεβαίνει τα σκαλιά προς την αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.

Ισως να μην είχε από τις καλές προσκλήσεις με τις ασημένιες βούλες που εξασφάλιζαν την είσοδο στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, όπου έπαιρναν σιγά σιγά τις θέσεις τους οι επίσημοι.

Από τις επτά και μετά, βέβαια, οι υπάλληλοι του Μεγάρου ενημερώνουν τους καθυστερημένους, ακόμη κι όσους είχαν τις καλές προσκλήσεις, πως θα πρέπει να κατευθυνθούν προς την αίθουσα του υπογείου και να παρακολουθήσουν την εκδήλωση από προτζέκτορα. «Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά», λένε και ξαναλένε. «Εδώ είναι όλοι αφανείς σαν κι εμάς», λέει με παράπονο στην κάτω αίθουσα ένας κύριος στη διπλανή του.

Το κοινό των αφανών παρακολουθεί με ενδιαφέρον τον Βαγγέλη Βενιζέλο να λέει πως η Μεταπολίτευση άλλαξε τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας κι ο «πολιτικός αντίπαλος δεν είναι πια εσωτερικός εχθρός». Και στη συνέχεια να πετάει την μπηχτή του προς τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «δυστυχώς η κρίση, κατ' επιλογήν ορισμένων, το άλλαξε».



TA NEA

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια