Ερώτηση του Γ. Βλάχου με θέμα: «Διαδικασία Επιλογής νέων Επιθεωρητών και Βοηθών Επιθεωρητών στο Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών της Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ)»

ΟΝΟΜΑ-ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΑΤΤΙΚΗΣ

               
                                                                                                                                                                                  

Αρ.Πρωτ: 8949/28-03-2013
Αρ. Πρωτ. Καταθ. Εγγράφων: 779

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

ΘΕΜΑ: «Διαδικασία Επιλογής νέων Επιθεωρητών και Βοηθών Επιθεωρητών στο Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών της Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ)»

Σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» την 17-3-2013 με τίτλο «Όργιο ρουσφετιού στο Σώμα Επιθεωρητών», γίνεται λόγος για επιλογή νέων Επιθεωρητών και Βοηθών Επιθεωρητών στο ΣΕΕΔΔ, οι οποίοι προέρχονται από πολιτικά γραφεία και το περιβάλλον Υπουργών, Βουλευτών και Κομματαρχών.
            
Στο δημοσίευμα αναφέρονται τα αρχικά ονομάτων τέτοιων περιπτώσεων και εκφράζονται σοβαρές αμφιβολίες, για το κατά πόσον η επιλογή υπήρξε αξιοκρατική. Αναφέρεται μάλιστα κατ’ αντιδιαστολή, ότι σε παρόμοια προκήρυξη θέσεων του Υπουργείου Οικονομικών, τέθηκε ως απαράβατος όρος οι υποψήφιοι επιθεωρητές, να μην υπηρετούν ή έχουν υπηρετήσει κατά τη προηγούμενη πενταετία με οποιαδήποτε ιδιότητα, σε γραφεία μελών της Κυβέρνησης, Υφυπουργών, Γενικών ή Ειδικών Γραμματέων, κομμάτων και Βουλευτών.
            
Περαιτέρω, στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» την 23-3-2013 δημοσιεύεται και σχολιάζεται καυστικά, η απαντητική επιστολή του κ. Παρασκευά Νομικού, Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΕΔΔ και Προέδρου της αρμόδιας επιτροπής επιλογής, η οποία κοινοποιείται και στον κ. Υπουργό και η οποία αποτελεί μάλλον ομολογία ενοχής παρά εκδήλωση διαμαρτυρίας, επιβεβαιώνοντας πλήρως τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα της 17-3-2013 της εν λόγω εφημερίδας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, καταφέρεται βαρύτατο πλήγμα στο κύρος του ΣΕΕΔΔ από τον ίδιο τον προϊστάμενό του.

Επειδή:
α) Το ΣΕΕΔΔ, είναι μια ευαίσθητη υπηρεσία της Δημόσιας Διοίκησης, το κύρος και το πλούσιο, αξιόλογο και έγκυρο έργο της οποίας πρέπει να περιφρουρηθούν,
β) Τίθεται ζήτημα ανεξαρτησίας και ουδετερότητας του Σώματος από την επιλογή με πολιτικά και κομματικά κριτήρια προσώπων που καλούνται να ασκήσουν ελεγκτικό έργο

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1.      Ποιες είναι οι θέσεις της ηγεσίας του Υπουργείου, σχετικά με τις διαδικασίες επιλογής επιθεωρητών και βοηθών επιθεωρητών;

2.      Αν προτίθεται η ηγεσία του Υπουργείου, να διερευνήσει τα καταγγελλόμενα στα δημοσιεύματα, τα οποία εξ’ άλλου αποδέχεται στην απαντητική του επιστολή ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΕΔΔ
3.      Πως προτίθεται η ηγεσία του Υπουργείου, να αποκαταστήσει και να διαφυλάξει το κύρος του Σώματος;

Τέλος, ζητώ την κατάθεση στη Βουλή, του πρακτικού της επιτροπής επιλογής Επιθεωρητών και Βοηθών Επιθεωρητών, προκειμένου να διαπιστωθεί η επαρκής αιτιολόγηση της κρίσης, της ως άνω επιτροπής.




Αθήνα, 27 Μαρτίου 2013                                                                  Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ





                                            ΓΕΩΡΓΙΟΣ Θ. ΒΛΑΧΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια