Τι απάντησε ο Στουρνάρας σε όσους συνδέουν την αύξηση φόρου με το θάνατο των φοιτητών στη Λάρισα


 και κόντρα σε υψηλούς τόνους μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του βουλευτή των ανεξάρτητων Ελλήνων Νότη Μαριά εξελίχθηκε στην συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων με αφορμή τον θάνατο των δύο νεαρών φοιτητών....
από τις αναθυμιάσεις μαγκαλιού που είχαν στο δωμάτιό τους.

Ο κ. Στουρνάρας απαντώντας στις καταγγελίες Μαριά είπε: «Σε μια έξαρση λαϊκισμού του κ. Μαριά συνδέεται ο τραγικός θάνατος δύο νεαρών από μαγκάλι με το μέτρο εξίσωσης πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. Είναι ακραίο και επικίνδυνο. Προϋπολογίσαμε 80 εκατ. ευρώ για επίδομα θέρμανσης το 2012 και διατέθηκαν μόλις 6 εκατ. ευρώ. Το ποσό για επίδομα θέρμανσης για το 2013 ανέρχεται σε 213 εκατ. ευρώ. Από το μέτρο είχαμε μείωση κατανάλωσης κατά 63%, όμως τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 80 εκατ. ευρώ» και πρόσθεσε: «Λειτουργείτε κ. Μαριά σαν τους τυχάρπαστους που κυκλοφορούν στα δελτία ειδήσεων και με κατηγορούν».

Από την άλλη ο κ. Μαριάς απάντησε: «Εσείς είστε τυχάρπαστος. Νομίζετε ότι μπορείτε να λέτε ότι θέλετε. Να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να μην λαϊκίζετε» ενώ ο κ. Μάκης Βορίδης σχολίασε: «Ο κ. Μαριάς κατηγόρησε για λαϊκισμό τον κ. Στουρνάρα, αυτό πρέπει να μείνει στην ιστορία».

Η βεντέτα όμως δεν σταμάτησε εκεί. Ο κ. Μαριάς επανήλθε λέγοντας: «Του επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς που είπε σε σχέση με τα δυο άτυχα παιδιά της Λάρισας. Μέχρι την ώρα που δεν είχε τελειώσει το τελευταίο ταξίδι των δύο παιδιών, ήμουν πολύ φειδωλός. Δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη συμπόνιας και συμπάθειας στις οικογένειες αυτών των παιδιών και νομίζει ότι θα αποφύγει τις πολιτικές ευθύνες που έχει για το συγκεκριμένο ζήτημα και για το ότι η χώρα έχει μπει σε ανθρωπιστική κρίση, μέχρι στιγμής είναι σε πολιτικό επίπεδο οι ευθύνες».

Εκτός από τον κ. Μαριά, για το συγκεκριμένο θέμα επέμεινε και ο κ. Βορίδης: «υπάρχουν συνάδερφοι – όπως ο κ. Μαριάς- που θεωρούν ότι επειδή το βήμα της Βουλής είναι ελεύθερο μπορούν να λένε ότι θέλουν. Αλλά οφείλουν να έχουν συναίσθηση των συνεπειών του λόγου τους. Δεν μπορεί πάνω σε ανθρώπινες δυστυχίες να χτίζονται πολιτικά επιχειρήματα, χυδαία πολιτική εκμετάλλευση τραγωδιών, στον πόνο οικογενειών να οικοδομούνται πολιτικές καριέρες. Προφανώς δεν συνδέεται η φορολόγηση στα καύσιμα  με το τραγικό συμβάν» και πρόσθεσε «Είναι το μοναδικό μαγκάλι στην Ελλάδα, όλα τα μαγκάλια οδηγούν σε θανάτους; ήταν η μοναδική οικογένεια που καίνε ξύλα για να ζεσταθούν;  Ό,τι οδηγεί σε θάνατο οδηγεί στον υπουργό; Ακούω και το επιχείρημα για τις αυτοκτονίες ότι και γι αυτό φταίει ο υπουργός. Αιτιακά από πού μας προέκυψε ότι συνδέεται με την κυβερνητική πολιτική; Αυτός ο λόγος φέρνει την καταστροφή και αναπαραγάγει το κοινωνικό πρόβλημα. Κάντε σοβαρή συγκροτημένη και υπεύθυνη αντιπολίτευση, συμβάλετε στο να βγει ο τόπος από την κρίση».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια