Ξεπουλημα της τραπεζας Κυπρου και Λαϊκης στην Πειραιως του του πρωην πασοκου Σαλλα....

Μετά το δωράκι στον Σάλλα και στην Πειραιώς των  υποκαταστημάτων  της τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα, ήρθε η παραίτηση του προέδρου της τράπεζας Κύπρου.
Φυσικά το δωράκι στον Σάλλα περιλαμβάνει μόνο την κερδοφορία της τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής αφού δεν παίρνει τα δάνεια που έχουν καθυστέρηση πέραν των 90 ημερών !
Πάντως ο εξαφανισμένος όλη την περίοδο της κρίσης της Κύπρου εμφανίστηκε με αντιπρόσωπο και έκανε το δωράκι στον πρώην πασόκο Σάλλα.

Ποιος δεν θυμάται το φοβερό

που είχε πει το πασοκόμουτρο, ο Σημιτικός Σάλλας την εποχή του χρηματιστηρίου,"το Χρηματιστήριο θα φτάσει στις 7000 μονάδες".

Ήταν η εποχή που κάποια λαμόγια έφαγαν τα λεφτά του κοσμάκη με τη φούσκα του χρηματιστηρίου και φυσικά κανένας δεν πήγε ποτέ φυλακή.


Τότε ήταν που ο αρχιερέας της διαπλοκής έσπρωχνε τον κόσμο στο χρηματιστήριο και τον Άκη στις μίζες !


Ο πάντα εναγκαλισμένος με την εξουσία Σάλλας είναι προκλητική περίπτωση αυτοδημιούργητου Τραπεζίτη παλαιότερα υπό την σκέπη Σημίτη-Γιάννου-Στουρνάρα και τώρα Σαμαρά-Στουρνάρα.


Μην ξεχνάμε ότι η Πειραιώς ήταν χρεοκοπημένη πριν δυο χρόνια και είχε πάρει δάνειο από το Τ.Τ. κάποια εκατομμύρια.

Αμέσως μετά ο πασόκος (και εναγκαλισμένος με όλες τις εξουσίες)  Σάλλας έκανε πρόταση εξαγοράς του Τ.Τ. !!!!

Την παραίτηση του υπέβαλε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου Ανδρέας Αρτέμη. 


Σύμφωνα με πηγές της κυπριακής ιστοσελίδας StockWatch, οι λόγοι της παραίτησής του αφορούν στο διορισμό διαχειριστή για την Τρ. Κύπρου, χωρίς να ενημερωθεί προηγουμένως η διοίκηση του συγκροτήματος, η πώληση των παραρτημάτων της τράπεζας στην Ελλάδα και η αναγκαστική ανάληψη του χρέους ύψους 9,2 δισ. ευρώ της Λαϊκής προς ELA (Μηχανισμός Έκτακτης ρευστότητας ) από την τράπεζα Κύπρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια