Συνεδρίαση για την μεταβίβαση των κυπριακών τραπεζών


Συνεδρίαση για την μεταβίβαση των κυπριακών τραπεζώνΣυνεδριάζει εκ νέου, σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας με αντικείμενο της μεταβίβαση των στοιχείων του ενεργητικού και παθητικού των τριών κυπριακών τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες....
ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και οι τρεις συστημικές τράπεζες, ο όμιλος της Εθνικής - Eurobank, της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς, η κάθε μια βέβαια με διαφορετικούς όρους και επιμέρους προτάσεις. Ανοικτό παραμένει πάντα και το ενδεχόμενο οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα να περάσουν στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Όπως επισημαίνουν έγκυρες πληροφορίες μεταξύ άλλων έχουν να επιλυθούν νομικά και διαδικαστικά ζητήματα καθώς οι δυο από τις τρεις κυπριακές τράπεζες είναι ιδιωτικές και χρειάζεται η άδεια του βασικού μετόχου προκειμένου να προχωρήσει η σχέση διαδικασία.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, παρουσία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου, το όλο έργο της εξεύρεσης των ενδιαφερομένων για την απόκτηση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα έχει αναλάβει η ΤτΕ.
enikos.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια