Ο συριζαιος προεδρος της ΠΟΕΣΥ «χτυπησε» παλι, απο την «ΑΥΓΗ»


Aπό το κομματικό δελτίο της «ΑΥΓΗΣ» και την τακτική, ανά εβδομάδα στήλη του «ΣΤΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ», ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης (του λοιπού Γ.Σ.) εδήλωσε το παρών και χθες, με πόνημά του, το οποίο τιτλοφορεί «Η χαιρεκακία των "ρεαλιστών"». 

Αν δεν ενδιέφερε το ΣΥΡΙΖΑίο πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ Γ.Σ. μόνον το θεαθήναι και οι-δεδομένοι και κατ' επανάληψιν-όρκοι πίστεως εις το Κόμμα "του", τότε θα έπρεπε, αν δεν ήταν....
προθυμογράφος, καίτοι άλλους καταγγέλλει ως "προθυμογράφους", όπως και σήμερα, να μνημονεύσει και το "ναι" του ίδιου πολιτικού χώρου, τον οποίο υπηρετεί, υπέρ του σχεδίου Αννάν. Και εις το πλαίσιο αυτό, να μην λησμονήσει και τα κείμενα υπογραφών, εναντίον δημοσιογράφων, οι οποίοι είχαν ταχθεί τότε εναντίον του σχεδίου Αννάν. 

Δεν γνωρίζει-επώνυμος δημοσιογράφος ων και από τη θεσμική θέση του προέδρου των Ελλήνων δημοσιογράφων- και την σχετική θέση του Νίκου Κωνσταντόπουλου, υπέρ του σχεδίου Αννάν, επί παραδείγματι; Ή δεν "συμφέρει" η υπόμνηση τέτοιων θέσεων του τελευταίου σήμερα, που και πάλι έχει αναλάβει από τον νυν πρόεδρο Αλέξη, «πούρο» αριστερό και ριζοσπάστη, υψηλά καθήκοντα, επι κεφαλής της "ομάδας σοφών" του Κόμματος, γιά τις προτάσεις αναθεώρησης του Συντάγματος; 

Ανεξαρτήτως της θέσεως ενός εκάστου εν σχέσει με το-τότε- σχέδιο Αννάν, η κατηγοριοποίηση των δημοσιογράφων αναλόγως της θέσεως τους προς αυτό, μόνον δημοσιογραφικούς σκοπούς δεν υπηρετούσε. Και ένας πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ οφείλει αυτό να μην το λησμονεί και αντιθέτως να το στηλιτεύει. Άλλο το να συμφωνώ ή να τα κατανοώ το σχέδιο Αννάν-καίτοι περασμένα ξεχασμένα- και άλλο το να το στοχοποιώ τους "απέναντι"!

Διότι, δίπλα εις "εκείνο το ΟΧΙ-το σωστό-εις όλην την ζωήν του", γιά να δανεισθώ και εγώ τον Αλεξανδρινό ποιητή, υπήρξε και εκείνο το ΝΑΙ του τότε ΣΥΝ, μερικώς έστω. Δεν απομονώνονται τα γεγονότα εις τη ζωή, αλλά εντάσσονται σε μία ενιαία πορεία, ως επί μέρους σταθμοί της και η κρίση πρέπει να είναι συνολική και ενιαία, όχι αποσπασματική και βεβαίως, κατά το δυνατόν, αντικειμενική.

Η ίση αντιμετώπιση των απόψεων είναι θέμα Δημοκρατίας, την οποία πρωτίστως οφείλει να υπηρετεί η δημοσιογραφία, αρχής γενομένης από το πρόσωπο του προέδρου της ΠΟΕΣΥ, ο οποίος ΟΦΕΙΛΕΙ να δίδει ΠΡΩΤΟΣ το παράδειγμα.

Αποτελεί δικαίωμα του προέδρου της ΠΟΕΣΥ Γ.Σ. να λοιδωρεί «διάφορους φοβισμένους πολιτικούς της καρπαζιάς και γνωστούς βαλτούς προθυμογράφους που δεν υπολογίζονται πλέον», αλλά το δεύτερο σκέλος ιδίως, αυτό εναντίον των «προθυμογράφων» δημοσιογράφων, διατύπωση την οποία αρέσκεται να χρησιμοποιεί κατ’ επανάληψιν,είναι αυθαίρετο και προσβλητικό. Και το σημαντικότερο δεν του επιτρέπεται να τα εκστομίζει, όσον καιρό ακόμη συνεχίζει να κατέχει τη σημερινή θεσμική του θέση.

Εις ό,τι αφορά τους «ρεαλιστές» που κατακεραυνώνει ο σύντροφος Γ.Σ., θα έπρεπε πρώτος να δείξει ρεαλιστής-εκτός εισαγωγικών-αν είχε θυμίσει και τη θετική θέση του κόμματός «του», υπέρ του σχεδίου Αννάν. Το οποίο- όλως τυχαίως(;)- διέλαθε της προσοχής του. 

Αλλά ο δημοσιογράφος, οφείλει –πρωτίστως- να μην παρέχει επιλεκτική πληροφόρηση, πολλώ μάλλον όταν θέλει να στηρίξει δημόσιο έλεγχο!

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης
Τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια