Εντόπισαν τα ίχνη του "προμηθευτή" όπλων της νεοτρομοκρατίας


Μέσα στο αυτοκίνητο στα Εξάρχεια βρέθηκαν χειροβομβίδες και καλάσνικοφ και εκατοντάδες φυσίγγια.
Ενοικιαστής του αυτοκινήτου είναι ένας 35χρονος γνώριμος της ΕΛ.ΑΣ από επιθέσεις σε αστυνομικούς και επεισόδια.
Ο 35χρονος είχε συλληφθεί για την κλοπή ασπίδων των ΜΑΤ τον Μάιο του 2005 στη Χ. Τρικούπη.
Η Αντιτρομοκρατική έκανε έρευνες σε σπίτι στα Εξάρχεια και στον Πειραιά....

Τον «προμηθευτή» οπλισμού στους πρωταγωνιστές της νεοτρομοκρατίας, θεωρούν ότι ανακάλυψαν, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Πρόκειται για έναν «παλιό» γνώριμο, που τους έχει απασχολήσει στο παρελθόν με επιθέσεις σε αστυνομικές δυνάμεις, κλοπές αστυνομικών ασπίδων και εξοπλισμού, επεισόδεια και εμπρησμούς μετά από ροκ συναυλία και ληστεία από το ταμείο συναυλιακού χώρου στη Μαλακάσα.

Μάλιστα, τα όπλα που βρέθηκαν και ήδη έχουν σταλεί για βαλλιστική έρευνα θεωρούνται πως πίσω από αυτά οι αξιωματικοί ψάχνουν ίχνη και στοιχεία για την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο 35χρονος σήμερα ύποπτος, είναι σύμφωνα με αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ο ενοικιαστής αυτοκινήτου, στο πορτμπαγκάζ του οποίου βρέθηκε βαρύς οπλισμός στα Εξάρχεια. Το συγκεκριμένο όχημα είχε νοικιαστεί στις 6 Μαρτίου. 

Το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ στη Νεάπολη Εξαρχείων. Στο πορτμπαγκάζ του βρέθηκαν δύο σακίδια πλάτης που περιείχαν δύο πολεμικά καλάσνικοφ με κομμένα κοντάκια, 4 χειροβομβίδες αμυντικού τύπου F1, τρεις γεμιστήρες, οι δύο με 20 φυσίγγια και μία με έξι. Βρέθηκαν επίσης, τρεις κενές γεμιστήρες, δύο μεγάλα σφραγισμένα κουτιά που περιείχαν 720 φυσίγγια των 7,62 ΜΜ το καθένα και ένα ζευγάρι υφασμάτινα γάντια. 

Ακολούθησε έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι που διέμενε στον 3ο όροφο διαμερίσματος στην οδό Σκυλίτση 4 στα Εξάρχεια, κοντά στο πεδίο του Άρεως. Έρευνα έγινε και στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στον Πειραιά. 

Ο 35χρονος σήμερα ύποπτος, είχε κατηγορηθεί με δύο ακόμη άτομα, για την επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ στις 12 Μαίου 2005 στην οδό Χαρ. Τρικούπη. Κατά την συμπλοκή αφαιρούνται δύο αστυνομικές ασπίδες και άλλα αστυνομικά υλικά. Όμοια επίθεση γίνεται στις 24 Ιουνίου 2005 σε διμοιρία των ΥΜΕΤ που βρισκόταν στην Κάνιγγος. Αφαιρούνται και εκεί μία ασπίδα και άλλα υλικά. Άγνωστος τηλεφωνεί στην «Ελευθεροτυπία» και δηλώνει ότι την ευθύνη αναλαμβάνουν οι«ΜονάδεςΑνατροπήςΤάξης(ΜΑΤ)». 

Έπειτα από κάθε επίθεση δημοσιεύεται στο Indymedia φωτογραφία νεαρών μασκοφόρων που κρατούν στα χέρια τους τις ασπίδες. 

Στις 7 Ιουλίου 2005 δύο από τους δράστες συλλαμβάνονται όταν πετούσαν τα κομμάτια των ασπίδων σε κάδους απορριμμάτων. Λίγο αργότερα και ο 35χρονος σημερινός ύποπτος. 

Φερόταν ως ενοικιαστής θυρίδας στην Εθνική Τράπεζα Κυψέλης εντός της οποίας οι αστυνομικοί βρήκαν ένα κουτί με περίπου 100 σφαίρες. Ένα χρόνο αργότερα, ο 35χρονος, μετά από απεργίες πείνας και δίψας, αποφυλακίζεται όπως και ένας ακόμη συγκατηγορούμενός του. Είχε κατηγορηθεί επίσης, για επεισόδια και εμπρησμούς μετά από ροκ συναυλία στην Πετρούπολη και ληστεία από ταμειακή μηχανή στο κυλικείο του Rock Festival, στη Μαλακάσα τον Ιούνιο του 2005.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια