Επί 14 ώρες έκοβε βόλτες Τούρκικη κορβέτα από την Κρήτη στην Εύβοια, στην Άνδρο και στη Κύθνο και κατέληξε στο Λαύριο.!


Κατά τα άλλα ο Σαμαράς θέλει να ανακηρύξει ΑΟΖ και οι τούρκοι μας κάνουν πλάκα κόβοντας βόλτες στα νησιά μας.

Επί 14 ολόκληρες ώρες η τουρκική κορβέτα «Μπάφρα» έπλεε με μικρή ταχύτητα περίπου οκτώ ναυτικών μιλίων στο Αιγαίο λειτουργώντας λες και περιπολεί στο ελληνικό αρχιπέλαγος! 

Η τουρκική κορβέτα παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα περίπου στις 07.30 το πρωί της Τρίτης μεταξύ της Εύβοιας και της Άνδρου στο Κάβο Ντόρο. Το τουρκικό πολεμικό πλοίο, προερχόμενο από το λιμάνι της Σμύρνης, εισήλθε....
σήμερα το πρωί σε ελληνική χωρική θάλασσα και στη συνέχεια, κινούμενη με πορεία νότια-νοτιοδυτική διήλθε μεταξύ των νήσων Κέας και Κύθνου. Έπειτα από περίπου δύο ώρες άσκοπης περιπλάνησης ανάμεσα στα ελληνικά νησιά, η τουρκική κορβέτα βγήκε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα νοτίως της Κέας, αφού προηγουμένως είχε περιπλεύσει τέσσερα ελληνικά νησιά και έφτασε μέχρι ανοιχτά του Λαυρίου. 

Ωστόσο, η τουρκική κορβέτα παρέμεινε στο Αιγαίο κινούμενη ανάμεσα σε ελληνικά νησιά για τις επόμενες δώδεκα ώρες. Παρά το γεγονός ότι πλοία του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολουθούσαν το τουρκικό πολεμικό πλοίο καθ’ όλη την διάρκεια του πλου του, η κορβέτα «Μπάφρα» συνέχιζε να παραβιάζει την λογική της αβλαβούς διέλευσης. 

Το τουρκικό πολεμικό πλοίο, περίπου στις 21.30 το βράδυ της Τρίτης, έπλεε ανάμεσα στην Κρήτη και τα Αντικύθηρα με πορεία νότια - νοτιοδυτική.

Στις 20 Φεβρουαρίου η τουρκική κορβέτα «Bozcaada» είχε παραβιάσει και πάλι τα ελληνικά χωρικά ύδατα ανάμεσα στην Μύκονο και τη Νάξο.


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ Η ΚΟΡΒΕΤΑ ΑΦΟΥ ΕΦΘΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΜΑΖΙ
    ΜΠΑΣ ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟΙ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.