Στην Ελλάδα της Ferrari και της Porsche πριν 3 χρόνια είχε περισσότερα και από την Γερμανία, το 2012 πουλήθηκε μόνο μια !


Στην Ελλάδα της φιγούρας που τα πολυτελή αυτοκίνητα έκαναν παρέλαση την τελαυταία δεκαετία, τον τελευταίο χρόνο πουλήθηκε μόνο μία Ferrari...
Το όνειρο των Ελλήνων ως γνωστόν είναι ένα σπίτι κι ένα αυτοκίνητο. Μάλλον ένα χλιδάτο σπίτι κι ένα χλιδάτο αυτοκίνητο με προτεραιότητα για πολλούς το αυτοκίνητο...

Τα τελευταία χρόνια....
στην Ελλάδα έγινε παρέλαση πολυτελών αυτοκινήτων. Πανάκριβες Porsche, τεράστια τζιπ, Lamborghini και Ferrari... Η φιγούρα όμως μας κοπηκε απότομα! Οι περισσότεροι δεν μπορούν ούτε καν να συντηρήσουν τα πανάκριβα αυτοκίνητά τους που έχουν κλείσει τα γκαράζ και ψάχνουν για αγοραστές που βεβαίως δεν υπάρχουν!

Αυτό το παρατήρησε ακόμη και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters το οποίο σημειώνει πως το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών στην Ελλάδα βρέθηκε πέρυσι στο χαμηλότερο επίπεδο από την ένταξη της χώρας στο ευρώ, αναφέροντας πως η διαφορά των εξαγωγών από τις εισαγωγές μειώθηκε κατά 73%, φτάνοντας τα 5,58 δισ. ευρώ.

Οι υπεύθυνοι του Reuters για να παρουσιάσουν τον τρόπο ζωής των Ελλήνων χρησιμοποίησαν το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα! Το 2012 στην Ελλάδα πουλήθηκε μόλις μια καινούρια Ferrari και μια μεταχειρισμένη όταν το 2007 είχαν πουληθεί 21 καινούρια και 37 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα Ferrari.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα είχε φτάσει στο σημείο να διαθέτει πολύ περισσότερα αυτοκίνητα Porsche από την Γερμανία! 
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια