Μπορίσοφ: Είδε σε... ανοικτή ακρόαση εκτέλεση συμβολαίου θανάτου στην Ελλάδα

Μπορίσοφ: Είδε σε... ανοικτή ακρόαση εκτέλεση συμβολαίου θανάτου στην ΕλλάδαΤην εκτέλεση ενός συμβολαίου θανάτου από νονούς της νύχτας στην Ελλάδα παρακολούθησε σε... απευθείας μετάδοση ο παραιτηθείς πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπορίσοφ.
Θύμα της δολοφονικής επίθεσης ήταν ένας 46χρονος Έλληνας, ο οποίος κάλεσε εκείνη των ώρα για "βοήθεια" έναν ανώτατο αξιωματικό της Αστυνομίας. Αλλά ο αξιωματικός την ίδια.... ώρα συνομιλούσε - στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στην Σόφια - με τον Βούλγαρο πολιτικό, ο οποίος και έγινε έτσι αυτήκοος μάρτυρας της αιματηρής επίθεσης, σύμφωνα με ρεπορτάζ από το Βήμα.

Το έγκλημα που βίωσε εξ αποστάσεως ο κ. Μπορίσοφ - ο οποίος παραιτήθηκε προ μερικών ημερών επικαλούμενος τα αιματηρά, επίσης, γεγονότα στη χώρα του μετά τις διαδηλώσεις που πυροδότησε η μεγάλη αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος - σημειώθηκε το βράδυ της 9ης Ιουνίου 2010, σε ένα χωριό της Ηλείας, σε κοντινή απόσταση από την Αμαλιάδα.

Εκείνο το βράδυ μια μηχανή μεγάλου κυβισμού, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, σταμάτησε έξω από το καφενείο του χωριού, όπου βρισκόταν ένας 46χρονος, ο οποίος είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για ληστεία και εκβίαση.

Μόλις αντελήφθη τις ύποπτες κινήσεις του επιβάτη της μοτοσυκλέτας (η οποία συνοδευόταν από ένα ΙΧ) ο 46χρονος κάλεσε στο τηλέφωνο τον ανώτατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ, τον οποίο γνώριζε από παλαιότερη υπόθεση, όταν αυτός υπηρετούσε στην Ασφάλεια Αττικής. Επιχείρησε μάλιστα να ενημερώσει τον αξιωματικό για τον αριθμό του ΙΧ και τις ύποπτες κινήσεις του επιβάτη της μοτοσυκλέτας.

Ωστόσο ο ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. βρισκόταν εκείνη τη μέρα στη Βουλγαρία, συνοδεύοντας σε επίσημη επίσκεψη τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Επρόκειτο να υπογραφεί μια συμφωνία για την "διασυνοριακή αστυνομική συνεργασία".

Μάλιστα ακριβώς την ώρα του τηλεφωνήματος ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. βρισκόταν σε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον κ. Μπορίσοφ - ήδη πρωθυπουργό της Βουλγαρίας μετά τη νίκη του κόμματός του στις εκλογές της 5ης Ιουλίου 2009 - με τον οποίο διατηρούσε προσωπική γνωριμία.

Ο αστυνομικός ζήτησε συγνώμη από τον πρωθυπουργό, σήκωσε το τηλέφωνο και άκουσε τις πρώτες λέξεις του άτυχου 46χρονου. Προτού περάσουν λίγα δευτερόλεπτα ο Έλληνας αξιωματούχος και ο Βούλγαρος πρωθυπουργός άκουσαν έκπληκτοι από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής πυροβολισμούς, που όπως κατάλαβαν δεχόταν ο 46χρονος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες "η συνομιλία σταμάτησε, το τηλέφωνο έκλεισε και έκπληκτος ο κ. Μπορίσοφ άρχισε να ρωτά τον Έλληνα αξιωματικό "τι συνέβη" και "τι να είχε απογίνει ο συνομιλητής του"".

Εκείνη την ώρα ουδείς μπορούσε να δώσει αμέσως απάντηση, αφού ο 46χρονος είχε πέσει αιμόφυρτος στο δρόμο, χτυπημένος από πολλές σφαίρες.

Λίγη ώρα αργότερα κάποιοι τοπικοί αστυνομικοί σήκωσαν το κινητό του 46χρονου και απάντησαν στις επίμονες κλήσεις του υψηλόβαθμου αξιωματικού από την Βουλγαρία.

Έκπληκτοι κι αυτοί ενημέρωσαν τον ανώτερό τους για την εξέλιξη της επίθεσης και τον βαρύ τραυματισμό του 46χρονου. Και ο αξιωματικός με τη σειρά του ενημέρωσε τον επίσης έκπληκτο Βούλγαρο πρωθυπουργό, που δεν περίμενε ποτέ να παρακολουθήσει σε ...ανοιχτή ακρόαση μια εγκληματική επίθεση στην Ελλάδα.

Το θύμα μεταφέρθηκε, πάντως, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου νοσηλεύθηκε για 20 μέρες στην εντατική, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε επί 14 μήνες ειδική αγωγή αποθεραπείας.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι δράστης της επίθεσης ήταν ένας 26χρονος, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία - το 2007 - του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου στην συμπλοκή της Παιανίας.

Ο 26χρονος δράστης φέρεται να εκτελούσε "συμβόλαιο θανάτου", που του είχε αναθέσει κρατούμενος ποινικός. Μάλιστα επρόκειτο για μια υπόθεση που είχε απασχολήσει και τις κεντρικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., αφού θεωρήθηκε δείγμα της δράσης του οργανωμένου εγκλήματος στην επαρχία.
http://news.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια