Εκπληκτικό βίντεο που δείχνει την απόπειρα απόδρασης !

Στο βίντεο με πολύ κοντινά πλάνα φαίνονται οι ελιγμοί του ελικοπτέρου και πως καθηλώνεται στο έδαφος.
Συνήγορος του Π. Βλαστού στον ΣΚΑΙ: "Δεν έπρεπε να πυροβολήσουν εναντίον του ελικοπτέρου".
Η μία γυναίκα είναι από τη Ρωσία και η δεύτερη από τη Ρουμανία σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.
Το ελικόπτερο είχε νοικιαστεί από τον αλβανό δράστη με πλαστή ταυτότητα μέσω φαξ.
Αργά το βράδυ της Δευτέρας άλλο ένα βίντεο ντοκουμέντο ήρθε στη δημοσιότητα από το τοπικό ειδησεογραφικό site....
www.trikalaola.gr, στο οποίο αυτή τη φορά φαίνεται καθαρά το ελικόπτερο να πλησιάζει πάνω από τις φυλακές όπου κρατείται ο Παναγιώτης Βλαστός και να αιωρείται.

Στη συνέχεια του βίντεο φαίνεται πως ακούγονται πυροβολισμοί και εν συνεχεία το ελικόπτερο κάνει μερικούς ελιγμούς και εν συνεχεία φαίνεται πως προσγειώνεται στο πάρκινγκ των φυλακών, αφού οι σφαίρες είχαν χτυπήσει το υδραυλικό σύστημα του ελικοπτέρου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ TRIKALAOLA.GR



Για τους πυροβολισμούς έκανε παρέμβαση ο συνήγορος του Παναγιώτη Βλαστού στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου ΣΚΑΙ στις 19:00, λέγοντας πως πολύ κακώς υπήρξαν πυροβολισμοί, λέγοντας πως οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα έπρεπε να μην πυροβολήσουν, αλλά να ανάψουν καπνογόνα, προκειμένου να προκαλέσουν μη καθαρή ορατότητα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ Π. ΒΛΑΣΤΟΥ


Την ίδια ώρα αναζητούνται μανιωδώς οι... γυναίκες του Βλαστού από τις αστυνομικές αρχές και φαίνεται να αποτέλεσαν τον «δούρειο ίππο» για πιλότο και συγκυβερνήτη. Μπήκαν στο Πήλιο και κατέβηκαν στα Τέμπη και φαίνεται ότι θα έπαιρναν τα αυτοκίνητα διαφυγής.

Κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία, απλή συνέργεια στη διατάραξη ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών και παράνομη κατάληψη αεροσκάφους.  Οι δύο γυναίκες μέσης ηλικίας, όπως περιγράφονται, φαίνεται να είναι μία ομογενής από τη Ρωσία και πιθανόν από τη Ρουμανία η δεύτερη.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ διαπίστωσαν ότι είχαν ενεργή συμμετοχή στην επιχειρούμενη απόδραση. Είχαν επιβιβαστεί μαζί με τον Έλληνα και τον Αλβανό από γήπεδο ποδοσφαίρου στη Ζαγορά Πηλίου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το ελικόπτερο είχε νοικιαστεί τηλεφωνικά από τον Αλβανό δράστη, με την παράλληλη αποστολή fax από ξενοδοχείο του Βόλου, με πλαστή ταυτότητα, προς 4.500 ευρώ κόμιστρο.

Λίγο πριν από τις 16:00 το ελικόπτερο προσγειώθηκε σε γήπεδο ποδοσφαίρου στη Ζαγορά Πηλίου. Εκεί επιβιβάστηκαν ο Έλληνας και ο Αλβανός δράστης μαζί με τις δύο γυναίκες και «υποτίθεται» ότι θα κινούνταν προς Θεσσαλονίκη. Από το Πήλιο φαίνεται πως οι δράστες απείλησαν το πλήρωμα του ελικοπτέρου.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, στις 16:02 το ελικόπτερο προσγειώθηκε για λίγο στην περιοχή του Πλαταμώνα όπου επικαλέστηκε βλάβη στα όργανα ο πιλότος, απογειώθηκε εκ νέου και λίγο αργότερα προσγειώθηκε σε άλλο γήπεδο ποδοσφαίρου στα Τέμπη, εκεί όπου παλιότερα υπήρχαν φυλάκια των ειδικών φρουρών της ΕΛ.ΑΣ. Εκεί αποβιβάστηκαν οι δύο γυναίκες περιμένοντας στα οχήματα διαφυγής. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι αυτές οι γυναίκες να βοηθούσαν τον Παναγιώτη Βλαστό και τους συνεργούς του να διαφύγουν από τα Τέμπη στην περίπτωση που η εναέρια απόδραση στεφόταν με επιτυχία. Στην αστυνομική ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι δεν προέκυψε συμμετοχή - εμπλοκή του πληρώματος του ελικοπτέρου (πιλότου και μηχανικού) στην επιχείρηση απόδρασης από τις φυλακές, καθώς με την απειλή των όπλων τελούσαν υπό καθεστώς ομηρίας και εξαναγκασμού. Ο πιλότος πολύ πιθανόν να κατηγορηθεί τυπικά για πλημμελή έλεγχο των αποσκευών των επιβατών.

Στις 16:13 ο πιλότος του ελικοπτέρου δηλώνει βλάβη στα όργανα πτήσης και πιθανή προσγείωσή του. Από εκεί και έπειτα χάνονται οι επικοινωνίες μαζί του. Το κέντρο διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας φαίνεται να διαπιστώνει ότι το ελικόπτερο βρίσκεται στον αέρα και κινείται προς τα Τρίκαλα.

Στις 16:54, το ελικόπτερο μετά από κάποιες αναγνωριστικές πτήσεις φθάνει πάνω από τις φυλακές και το προαύλιο της Α’ Πτέρυγας. Οι δράστες πετούν τις δύο αυτοσχέδιες ανεμόσκαλες συνδεδεμένες με γάντζους.

Στις 16:55 οι δράστες ξεκινούν να πυροβολούν προς τις σκοπιές και τους φρουρούς των φυλακών, οι οποίοι ανταποδίδουν τα πυρά.

Στις 17:07 το ελικόπτερο καθηλώνεται πιασμένο από τον γάντζο και τα πυρά των φρουρών στο πάρκινγκ των φυλακών.
Εκεί συλλαμβάνονται ο Έλληνας δράστης, 31 χρόνων ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πριν από 3 μήνες από τις φυλακές Δομοκού, όπου εξέτιε πολυετή κάθειρξη για ληστεία, ενώ ο υπήκοος Αλβανίας, 32 χρόνων είχε παραβιάσει στις 30 Ιανουαρίου 2013, 5θήμερη άδεια από τις ίδιες φυλακές, όπου εξέτιε πολυετή ποινή για ναρκωτικά.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν πως αναζητούν προκειμένου να καταθέσει την δεύτερη σύζυγο του Παναγιώτη Βλαστού. Ο βαρυποινίτης το  2001 παντρεύτηκε την Γιάννα Χήρα την οποία αποκαλεί Γερμανίδα κι άλλοτε χαϊδευτικά «τζιτζίκα», όπως προέκυπτε από υποκλαπείσες συνομιλίες του. Χαρακτηριστικά της έλεγε: «Μόλις πάρω, τζιτζίκα μου, την πρώτη άδεια, εξαφανιστήκαμε...» όταν ετοίμαζε εξωτική απόδραση στις Σεϋχέλλες, με τα χρήματα από την απαγωγή Παναγόπουλου.
Ο Παναγιώτης Βλαστός παντρεύτηκε αρχικά στην ηλικία των 19 ετών με την Ντίνα Παπαδοπούλου από τα Τρίκαλα και μαζί απέκτησαν έναν γιο, τον Αντώνη, ο οποίος σήμερα είναι 17 ετών. Όμως χώρισαν όταν έμαθε πως τον απάτησε με έναν από τους αδελφούς του και έκτοτε ο Βλαστός έκοψε κάθε επαφή με την πρώην σύζυγό του και το παιδί του.

Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή του Ασπροπύργου έχει συνδεθεί και με την παλαιότερη απόδραση Ριζάι – Παλαιοκώστα. Μάλιστα σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η εταιρεία από την οποία ενοικιάστηκε το ελικόπτερο για την επιχείρηση των Τρικάλων είναι η ίδια η οποία είχε χρησιμοποιηθεί και στην πρώτη απόδραση Παλαιοκώστα Ριζάι το 2006. Μάλιστα φαίνεται ότι και στις δύο επιχειρήσεις έχει χρησιμοποιηθεί το ίδιο ελικόπτερο.

Σε νέα αστυνομική ανακοίνωση αναφέρεται ότι από τον έλεγχο στους εσωτερικούς χώρους της φυλακής, βρέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, ενώ στον προαύλιο χώρο δύο φυσίγγια και ένας κάλυκας. Εκτός από τα τρία πολεμικά όπλα που κατασχέθηκαν χθες και το πιστόλι GLOCK που ερρίφθη από το ελικόπτερο και παραδόθηκε από κρατουμένους, από την εξερεύνηση του ελικοπτέρου βρέθηκαν στο εσωτερικό του, ένα ακόμα πιστόλι GLOCK , ένα κινητό τηλέφωνο, ένα πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, με το οποίο εκμισθώθηκε το ελικόπτερο και άλλα μικροαντικείμενα. Είχαν επίσης στην κατοχή τους 15 φωτοβολίδες κρότου-καπνού, σουηδικής κατασκευής, τις οποίες θα χρησιμοποιούσαν για αντιπερισπασμό.
Όπως διαπιστώθηκε το ελικόπτερο, το οποίο ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία, απογειώθηκε χθες το μεσημέρι από τον Ασπρόπυργο με πλήρωμα τον πιλότο και τον μηχανικό. Όπως είχε συμφωνηθεί, παρέλαβε τέσσερα άτομα – τους 2 άντρες και 2 γυναίκες – από τη Ζαγορά Πηλίου, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Μετά την επιβίβαση των ατόμων το πλήρωμα εξαναγκάστηκε να μεταβεί σε περιοχή των Τεμπών, όπου αποβίβασε τις δύο γυναίκες και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τις φυλακές των Τρικάλων.

Οι κατηγορίες


Σε βάρος των εμπλεκομένων προσώπων σχηματίζεται δικογραφία με τις ακόλουθες κατηγορίες :
Σε βάρος του κρατουμένου ΒΛΑΣΤΟΥ Παναγιώτη, για απόπειρα απόδρασης, σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία, ηθική αυτουργία σε διατάραξη ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών, ηθική αυτουργία σε παράνομη κατάληψη αεροσκάφους και ηθική αυτουργία σε αρπαγή.
Σε βάρος των δύο δραστών που επέβαιναν στο ελικόπτερο, για συμμετοχή σε απόδραση, σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία, απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, αρπαγή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, πλαστογραφία μετά χρήσεως, διατάραξη ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών και παράνομη κατάληψη αεροσκάφους.
Σε βάρος των δύο γυναικών που αναζητούνται, για σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία, απλή συνέργεια στη διατάραξη ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών και παράνομη κατάληψη αεροσκάφους.
Οι έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, σε συνεργασία με ειδικό κλιμάκιο Αξιωματικών από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια