Μάλλον η ταφόπλακα της ΑΕΚ δεν έρθει από το οικονομικό αλλά από κάποιον τυχαίο που το παίζει προπονητής και τον λένε Λίνεν..


Το πως λειτουργούν τα πράγματα στον μαγικό κόσμο της Σούπερ Λίγκας όλοι λίγο πολύ το γνωρίζουμε. Η ΑΕΚ αναγκαστικά βρίσκεται σε αυτό τον κόσμο και γνωρίζει πως παίζεται το παιχνίδι. Κανείς λοιπόν δεν ζητάει από την ομάδα να κερδίζει ακόμα και το παρασκήνιο αλλά είναι απαίτηση να μην βγάζει μόνης της τα μάτια της. Με την εμφάνιση της λοιπόν βοήθησε και αυτή στη....
συνταγή των τελευταίων αγωνιστικών.

Αραμπατζής, Κατίδης, Παυλής, Τσούπρος, Αναστασόπουλος, Φουρτάδο, Καραλής και εκτός 18άδας την τελευταία στιγμή ο Ανάκογλου (κάποια στιγμή στη... ζωή μας θα τον δούμε κι αυτόν στο γήπεδο και επειδή έπεσε αρκετό κράξιμο αυτή τη φορά, δίνω μεγάλες πιθανότητες να πάρει λεπτά συμμετοχής με τον Παναθηναϊκό...) και ο Σταματής έξω. Συνοψίζοντας: Ένας τερματοφύλακας, ένας αμυντικός, έξι μεσοεπιθετικοί και ένας (Αναστασόπουλος) μεσοαμυντικός, στην αποστολή! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ! 

Στην Αθήνα ο Σωκράτης Τσουκάλας (που τώρα λογικά θα παίξει βασικός με τον ΠΑΟ!) ο μοναδικός παίκτης που έχεις διαθέσιμο και μπορεί να παίξει στα άκρα της άμυνας. Και ήρθε η μοίρα να εκθέσει τον κόουτς... Τραυματισμός του Βλάχου και - ω Θεοί - ο Καραλής δεξί μπακ και μετά ο Κορδέρο! Ποιος; Ο Κορδέρο! (Και όταν τα γράφουμε πριν τα παιχνίδια κάνουμε «πόλεμο»! Μάλιστα!)

Πάμε παρακάτω: Ξεκινάς 4-4-2 με ρόμβο. Υπάρχει πρόβλημα. Όχι συστήματος όμως... Οι παίκτες δεν είχαν μπει στο γήπεδο. Και αλλάζει το σύστημα σε καθαρό 4-4-2 με τον Γκερέιρο και τον Κορδέρο (δύο παίκτες καθαρά του άξονα) να πατάνε γραμμή! Ξανά: Ω Θεοί! Και όλα αυτά στο 25', όταν δηλαδή η ΑΕΚ είχε ήδη ισοφαρίσει γρήγορα το γκολ του Πλατανιά.

Ξεκινά το δεύτερο ημίχρονο. Πάλι στη γραμμή του άουτ ο Γκερέιρο, σε 4-1-4-1 αυτή τη φορά και τρίτη αλλαγή του συστήματος, με τον Φούντα να πηγαίνει δεξί χαφ. Έρχεται αυτό με τον Βλάχο και βλέπουμε τον Καραλή δεξί μπακ. Η ομάδα εν τω μεταξύ δείχνει να μην έχει πάθος, να της λείπει η φρεσκάδα και η κούραση να την έχει καταβάλλει. Λογικά όλα αυτά για τα παιδιά, που στην ΑΕΚ ζουν κάθε εβδομάδα τα μύρια όσα. Κάποια στιγμή θα τους έβγαινε και στο γήπεδο. Και πάμε και στο πέναλτι. Για μένα όσο τραβηγμένο κι αν είναι υπάρχει ανατροπή. Λίγο - πολύ δεν έχει σημασία. Επαφή υπάρχει και το παίρνει έξυπνα ο Ναζλίδης. Ήθελε να το δώσει και ο Ιωαννίδης (μη κρυβόμαστε) και το έδωσε. Έχουν γίνει μεγαλύτερα εγκλήματα εις βάρος της ΑΕΚ από το σημερινό.

Γίνεται το 2-1 και στο 80' οι τελευταίες κινήσεις από τον πάγκο: Μέσα ο Κατίδης 10 λεπτά. Δύο σουτ έκανε. Τα μοναδικά που προσπάθησε να ισοφαρίσει η ΑΕΚ. Άσχημα και τα δύο σουτ, όμως κρατάω ότι ο ίδιος παίκτης ήταν στις δύο μοναδικές φάσεις της ΑΕΚ στο τέλος, αλλά και σε όλο το ματς πλην του γκολ! Ρυθμό θέλει ο Κατίδης, που δεν υπάρχει περίπτωση να τον βρει αν παίζει λίγο και σπάνια. Α, μη το ξεχάσω: Μπήκε και ο Φουρτάδο για 10 λεπτά. Κρυβόταν πίσω από τον Πετρόπουλο (πολύ κακός σήμερα, κουρασμένος φάνηκε), μπάλα δεν ακούμπησε, ξανά. Και τι έγινε; Σωστά, κόουτς;

Τώρα τα πράγματα γίνονται και πάλι δύσκολα. Η ΑΕΚ βρέθηκε ξανά κοντά στην «καυτή» ζώνη και έχει μπροστά της τα δύο διαδοχικά ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, γνωρίζοντας πλέον ότι αν περάσουν με μηδέν βαθμούς, θα βρεθεί εκ νέου στο καναβάτσο. Θα μπορούσε ο Λίνεν να επικαλεστεί ότι δικαιώθηκε για την προσπάθεια που έκανε όλη την εβδομάδα να προσγειώσει τους εντός και εκτός της ΑΕΚ και να κόψει την κουβέντα για πλέι οφ, αν δεν ήταν ο βασικός υπεύθυνος για την νέα ανατροπή σκηνικού. Με μια σειρά αποφάσεων που κόστισαν ακριβά.

 aek365.com/

______________________________
Αλλοπρόσαλλος χειρισμός του ματς από τον πάγκο, ακατανόητες επιλογές του Λίνεν που είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για την ήττα, από τον όχι καλύτερο Πλατανιά.
Φυσικά και δεν πρέπει να φύγει ο προπονητής τώρα που θέλει επτά αγωνιστικές για να τελειώσει η σεζόν, αλλά αμέσως μετά το τέλος του τελευταίου αγώνα με τον Ατρόμητο.

Όσον αφορά το κόλλημα που έχει με τον Φουρτάδο οι κακές γλώσσες λένε πολλά, μιλούν μέχρι και για ροζ ιστορία χωρίς να ξεκαθαρίζουν ποιος είναι ο παθητικός ! 
Σαφώς και δεν μας ενδιαφέρει απλά και μόνο για ιστορία.

Βέβαια εμείς δεν έχουμε κανένα σκοπό να μπούμε στη σχέση των παιδιών και δεν θα ήταν άλλωστε σωστό.


Δείτε και το βιογραφικό του Λίνεν που όπου πήγε απολύθηκε 
Τον Μάρτιο του 1993 έγινε προπονητής της πρώτης ομάδας της Ντούισμπουργκ, με την οποία τερμάτισε στην 9η θέση τη σεζόν 1993-94. Όμως, η έναρξη της επόμενης σεζόν 1994-95 ήταν πολύ άσχημη και το Νοέμβριο του 1994 απολύθηκε.
Στη συνέχεια διετέλεσε βοηθός προπονητή στην Τενερίφη, την οποία προπονούσε ο φίλος του από την Γκλάντμπαχ Γιουπ Χάινκες. Στη θέση αυτή έμεινε ως το 1997. Η καλή πορεία της Τενερίφης στο ισπανικό πρωτάθλημα έκανε περιζήτητο τον Χάινκες που πήγε στη Ρεάλ Μαδρίτης. Έτσι τέλειωσε και η θητεία του Λίνεν εκεί.
Αμέσως μετά ανέλαβε τα ηνία της Χάνσα Ρόστοκ. Τη σεζόν 1997-98 η ομάδα τερμάτισε στην 6η θέση την υψηλότερη ποτέ στην Μπουντεσλίγκα αλλά την επόμενη σεζόν ήταν συνεχώς στην επικίνδυνη ζώνη, με αποτέλεσμα το Μάρτιο του 1999 ο Λίνεν να απολυθεί.
Ακολούθως, εργάστηκε στην ΦΚ Κολονία, η οποία είχε μόλις υποβιβαστεί στη Β΄ κατηγορία. Ο Λίνεν την ανέβασε ξανά στην Μπουντεσλίγκα το 1999-2000, το 2000-01 τερμάτισε 10η αλλά την τρίτη σεζόν υποβιβάστηκε ξανά.
Το 2002-03 πήγε ξανά στην Τενερίφη, ως πρώτος προπονητής αυτή τη φορά. Η ομάδα είχε μόλις υποβιβαστεί και επιζητούσε μια νέα προαγωγή. Όμως, ως τα μισά του πρωταθλήματος δεν είχε καταφέρει να αποκτήσει προοπτική ανόδου. Έτσι ο Λίνεν απολύθηκε έπειτα από έξι μήνες.
Επέστρεψε στη Γερμανία, όπου προσλήφθηκε από την Γκλάντμπαχ που κινδύνευε με υποβιβασμό. Κατάφερε όχι μόνο να τη σώσει αλλά να την ανεβάσει στην 11η θέση. Την επόμενη σεζόν ξεκίνησε με την Γκλάντμπαχ αλλά το άσχημο ξεκίνημα της ομάδας έφερε την απόλυσή του το Σεπτέμβριο, έπειτα από ένα εξάμηνο περίπου.
Ακολούθως ανέλαβε το Αννόβερο 96, το οποίο κινδύνευε. Τελικά, κατάφερε να το γλυτώσει από τον υποβιβασμό και στο τελος της σεζόν 2003-04 να τερματίσει στη 14η θέση. Την επόμενη περίοδο (2004-05) ανέβασε το Ανόβερο στη 10η θέση, την υψηλότερη που είχε τερματίσει ποτέ στην Μπουντεσλίγκα. Όμως, η επόμενη σεζόν δεν ξεκίνησε καλά και τελικά ο Λίνεν έφυγε το Νοέμβριο του 2005.

Από το 2006 εως το 2008 έμεινε στον Πανιώνιο όπου κατά γενική ομολογία πήγε καλά.
Το 2009 αναλαμβάνει την Μόναχο 1860 αλλά τα κακά αποτελέσματα έφεραν την απόλυση και το 2010 αναλαμβάνει τον Ιούνιο τον Ολυμπιακό όπου έμεινε μόνο τρεις μήνες και απολύθηκε γιατί δεν σταύρωσε νίκη και αποκλείστηκε στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ από την Μακάμπι.

Από το το 2010 μέχρι φέτος που ήρθε στην ΑΕΚ ήταν άνεργος προπονητής και σχολιαστής της τηλεόρασης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια