Ανοίγει ο δρόμος για περισσότερες δόσεις στα χρέη προς το δημόσιο.....


Παίρνει πίσω ο Μαυραγάνης το «όχι» για περισσότερες δόσεις στη ρύθμιση χρεών.

"Η κυβέρνηση εξετάζει τεχνικές βελτιώσεις, ώστε το υφιστάμενο καθεστώς των ληξιπρόθεσμων οφειλών να γίνει πιο λειτουργικό και αποτελεσματικό και να ανταποκρίνεται αφενός στις πράγματι μεγάλες ανάγκες των φορολογουμένων και αφετέρου στην επίτευξη εύρυθμης εισπραξιμότητας των ληξιπρόθεσμων χρεών από πλευράς Δημοσίου" αναφέρει....
το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του. 

Η ανακοίνωση εκδίδεται έπειτα από τη σύγχυση που προκάλεσε η δήλωση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, με την οποία έβαζε "πάγο" στα σενάρια για περισσότερες δόσεις.

"Αναφορικά με την απάντηση που δόθηκε από τον υφυπουργό Οικονομικών, σε ερώτηση της Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Μαρίας Τσαρουχά Κόλλια, για το θέμα των ληξιπρόθεσμων χρεών, ο υφυπουργός Οικονομικών διευκρινίζει ότι το πλαίσιο της απάντησης αφορούσε το υφιστάμενο καθεστώς" αναφέρει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης εμφανιζόταν να «κόβει τη φόρα» σε όσους διακινούσαν τα σενάρια για παροχή περισσότερων δόσεων προς διευκόλυνση των οφειλετών που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα λόγω κρίσης.

Απαντώντας εγγράφως στη Βουλή, σε ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, ο κ. Μαυραγάνης ξεκαθάριζε ότι «το υπουργείο Οικονομικών δεν συμμερίζεται την ανάγκη καθιέρωσης μεγαλύτερου αριθμού δόσεων για την αποπληρωμή οφειλών στο δημόσιο, διότι μια τέτοια πρακτική δε θα συμβάλει στην καθιέρωση ενός πάγιου και αποτελεσματικού συστήματος ρυθμίσεων - διευκολύνσεων για την αποπληρωμή οφειλών και την εδραίωση μια σύγχρονης αντίληψης φορολογικής συμπεριφοράς».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια